12 Ağustos 2016

Himalaya Herbals Neem Scrub& Yüz Yıkama Jeli..

Bir süredir Gratis mağazalarında satılan Himalaya Herbals markasına ait yüz temizleme jeli ve peelingi bugünkü yazımızın konusu olacak. Bu serinin özelliği içlerinde Hindistan'a özgü bir bitki olan Neem kullanılmış olması. Neem bitkisinin vaatleri içinde cildi yumuşatmak ve nem kazandırmak bulunuyor. Bakalım benim denediğim Himalaya Herbals Neem Purifying Neem Scrub ve Himalaya Herbals Arındırıcı Neem Özlü Yüz Yıkama Jeli bu vaatlerini yerine getirebiliyor mu??
Himalaya Neem
Yüz yıkama jelleri ve peelingleri genel olarak günlük kullandığım ve makyaj temizleme rutinimde her zaman olan ürünler. Cildim yağlıya dönük karma olduğu için ve bu seri de zaten yağlı ciltler için üretilen bir seri. Özellikle yüz yıkama jeli kullandığımda yüzümden yağ fazlalığını yok ederek beni memnun etti.


Himalaya Neem

En iyi uygulama ıslak yüze parmaklarınızla masaj yaparak oluyor. Cildimi makyajdan tamamen arındırdıktan sonra hem makyaj kalıntılarını hem de makyaj temizleme ürünlerinin kalıntılarını cildimden uzaklaştırmak için günlük olarak tercih ettiğim bir jel oldu. İçinde paraben, SLS, SLES bulunmuyor. Uzun vadeli kullanımda sivilce ve sivilce oluşumunu azaltacağı da belirtilmiş ama bu dönemde çok sivilcem olmadığı için bu konuda emin olamıyorum.

Himalaya Neem

Himalaya Herbals Arındırıcı Neem Scrub ise cildi ölü deriden arındırarak temizlemeyi hedefliyor. Haftada kullandığım bu yüz peelinginin taneciklerini benim kendi zevkime göre biraz irice buldum ben. Ki ben genelde iri taneli peeling ürünleri ile anlaşıyorum. Ancak bu uygulama esnasında biraz canımı acıttı. O nedenle çok az alarak uygılamam gerekti. 
Himalaya Neem

Tanelerin iriliği ve sıklığı görülebiliyor. Bu biraz can acıtma faslını saymazsak sonrasında cildimi hiç gergin hissetmedim, hiç bir kızarıklığa veya irritasyona sebep olmadı ki ilk uygulamada biraz canım acıyınca daha bir gerginlik beklemiştim. Yüzüm aydınlandı ve nemlendiricim daha iyi emildi sanki. 

Himalaya Neem

Temizleme jelinin yapısı oldukça yoğun bu arada, onu da çok az kullanmak gerekiyor. Adında da geçen Neem bitkisinden gelen tuhaf ama bitkisel bir kokusu var. Ben genelde parfüm kokan ürünleri tercih ediyorum ama sevmeyeni çok olduğu için bu bitkisel koku belki de  sizi daha memnun edebilir. Yine de almadan bir koklayın derim.

Himalaya Herbals serisinde bu ürünlerden başka el ve vücut kremleri, şampuan ve ağız bakım ürünleri de yer alıyor. Ben daha önce denediğim diş macunundan da memnun kalmıştım. Daha deneyemediğim bir de yüz temizleme köpüğü var, onu da kullandıktan sonra yazacağım. Bu arada her iki ürün de çok az azar azar kullanıldığı için oldukça bereketliler.
Sevgiler..

46 yorum:

  1. çok güzel anlatmışsın aynı cilt tipimiz var elimdeki ürünler bittiğinde hemen koşup alacağım bunlardan scrupta aklım var zaten onu hemen alabillirim :) teşekkürler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi rica ederim umarım memnun kalırsın :-))

      Sil
  2. Ben şu an Himalaya'nın köpük temizleyicisini kullanıyorum, cildim kuru olmasına rağmen çok fazla rahatsız etmedi beni. Köpük olduğundan mı bilmiyorum, biraz hızlı bitiyor gibi geldi bana, bakalım siz ne düşüneceksiniz deneyince. Diş macununu ben de deneyeyim ilk fırsatta :) Ellerinize sağlık İrem Hanımcım <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog köpük daha hızlı bitebilir dediğin gibi ben de köpüğü foş diye çok sıkmaktan hoşlanıyorum çünkü :-)) teşekkürler canım :-))

      Sil
  3. Jelini kullanmadım cildimi kurutacağını düşünerek, peelingini de fena bulmamıştım. Benim favorim köpük oldu :) Güle güle kullan canım, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik teşekkürler canım benim cildim daha yağlı o nedenle kurutma yapmadı :-)) köpüğü en kısa zamanda deneyeceğim tabi .-))

      Sil
  4. bende bu serinin maskesini kullandım 11-TL gibi bi fiyata almıştım ve fiyatına göre çok çok başarılı buldum çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sedoşunblogu aslında elimde kil maskeleri olmasa onu da alabilirdim..:-))

      Sil
  5. Yüz yıkama jelini denemiştim ama benim cildimi biraz kuruttu daha sonra tekrar denemedim.Birde kokusu böyle temizlik deterjanları gibi geldi hiç anlaşamadık kendisiyle.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajtelaşı evet koku herkese göre bir koku değil.. benim cildim yağlıya dönük olduğu için gerginlik ve kuruma yaşamıyorum..

      Sil
  6. Güzel bir tanıtım olmuş. Peeling ini deneyebilirim. Ama jel sevmiyorum nedense.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kadriye jelin kokusu biraz garip yoksa iyi temizliyor..

      Sil
  7. İrem Hanım iki ay önce Himalaya'nın soyulabilen maskesinden aldım ve memnun kalamadım, ertesi gün yüzümde sivilce çıkardı ondan sonra markanın diğer ürünlerine elim gitmemeye başladı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdeninbloggünlüğü tahmin ederim o soyulabilen maskeler bende de hem can acıtıyor hem de sivilce yapıyor o nedenle hiç kullanmam..

      Sil
  8. KESİNLİKLE ALMAK İSTEDİĞİM ÜRÜNLER LİSTESİNDE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @arzuçetinkaya umarım memnun kalırsın :-))

      Sil
  9. Bu serinim en çok köpüğünü seviyorum ben.Bir tanesini bitirip bir diğerine geçtim bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin :-)) tebrik ederim ben daha 1-2 kullanabilmişimdir ama seveceğimi düşünüyorum ..

      Sil
  10. En severek kullandığım yüz temizleme jeli Amie'ye ait. Yüzümü asla germiyor, kurutmuyor, yormuyor, berraklaştırıyor. Gratislerde satılıyordu fakat artık satmıyorlar ve çok üzülüyorum. Hassas, kuru rozesalı cildime böyle nazik davranan başka yüz temizleme jeli böyle iyi gelmemişti. Aynı ürünü Ece de kullandı ki benim aksime onun cildi yağlı ve o da çok memnun kalmıştı. Sanırım yeni ürünler araştırma vaktim yaklaşıyor fakat aynı derecede iyi bir ürün bulamama ihtimalinden de korkuyorum.
    Koku konusunda önceden koklayarak kuru cilde uygun bir ürünleri varsa bu markaya bakabilirim.
    Siz de güle güle kullanın.
    Sevgiler.
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @glamsight Amie markasını biliyorum ama sanki watsonsda değilmiydi o ?? hassas cilt için Dr. Murad'ın da nar özlü köpüğü veya Caudalie nin köpüğünü deneyebilirsin bence..

      Sil
  11. bir ara bunun temizleme jelinin küçükleri vardı 1 TL'ye gördünüz mü bilmiyorum ama o ara kullanıp beğenmiştim yüzümdeki fazla yağı alıyordu ama bir türlü gidip büyük boyunu alamadım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygununblogu evet hatırlıyorum deneme boyu gibiydi ve çok da iyi fikir bence keşke her marka yapsa bunu ucuz veya pahalı kesinlikle çok işe yarar..

      Sil
  12. Jeli ben de severek kullanmıştım. Diş macunu benim de aklımda, ilk fırsatta alınacaklardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda evet ben de ilk indirimden alacağım stok yapacağım hatta :-))

      Sil
  13. İki üründen de çok memnunum ama sivilcelere hiç etkisi yok sadece siyah noktalara iyi geliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hazalgündoğan evet ben de o konuda bir şey gözlemlemedim :-)

      Sil
  14. Bu markayı merak ediyorum daha kullanabilme fırsatım olmadı. Cilt tipimiz aynı abla ,umarım bende memnun kalırım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme umarım canım sevgiler :-))

      Sil
  15. Bende kopugunu gozume kestirmistim ama su sivilcelerimden kurtuldugumda peelingini deneyecegim. Yine cok guzel bir yazi olmus :)

    YanıtlaSil
  16. Ben de iri taneli peeling ürünlerini seviyorum sanki daha derin temizliyor hissi uyandırıyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @poinepa aslında hiç alakası yok ama bana da öyle geliyor nedense :-)))

      Sil
  17. peeling olayını seviyorum ben. Ara ara yaparım. İnsanın cildi ferahlıyor resmen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet ben de en az haftada bir defa yapıyorum..

      Sil
  18. Ürünleri not ettim..En kısa zamanda tedarik edeceğim...Hayranlıkla izliyorum sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @selmamollaoğlu çok teşekkürler Selma hanım çok naziksiniz :-))

      Sil
  19. Ben de temizleme köpüğünü şu sıralar kullanıyor. Şimdilik oldukça memnumum ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam harika canım cildine iyi gelen bir şey bulmana çok sevindim :-))

      Sil
  20. Ben de bu seriden bir ürün kullanıyorum, bunları da denemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülözdemir kullandığın üründen memnunsan bunları da deneyebilirsin bence :-))

      Sil
  21. Yanıtlar
    1. @deryasoygul evet güneş ve deniz sonrası kuruyan deriyi exfoliye etmek için peeling iyi olur :-))

      Sil
  22. Kozmetik ürünlerinin içerisindeki o mavi ve yeşil taneciklerin denizde ve suda çözülmediğinden kaynaklı deniz canlılarını zehirlediğine dair yazılar ve videolar var son günlerde. Bu yüzden sanırım o mavi ve yeşil tanecikli kozmetik ürünlerinden oldukça uzaklaştım ama kozmetiksiz de olmaz. En doğal ve sağlıklısı ile devam edeceğim sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @baharelkovan evet ben de duyuyorum green peace mail yolluyor hatta ama henüz vazgeçmeye hazır değilim sanırım :-((

      Sil
  23. Bunlarin kullanim sirasi nedir mesela maskesi ve peelingi ne kadr surede kullanilmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adsız ben her ikisini de haftada 1 kullanmıştım ama ayrı zamanlarda ama mutlaka duştan sonra gözenekler açılsın diye.. scrubı duşta bile uygulayabilirsiniz..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...