5 Mayıs 2016

Philips Lumea İlk İzlenim ve Sonuçlar..

İlk  tanışma  ve genel izlenim yazısını daha önce yazdığım  Philips Lumea IPL Epilasyon Cihazı'nı yaklaşık 3 haftadır deniyorum. İlk uygulamamı 1 hafta ara ile, daha sonra ise haftada 2 defa yaptım. 

Philips Lumea
Öncelikle cihazın bana uygun ayarı 5'miş. İlk uygulamamı 2-3 arası yapıp hiç bir şey hissetmeyince 5'e kadar getirdim ve bir deneme atışından sonra sürekli bu ayarda uygulamaya devam ettim. Cihazın kıl köklerini gördüğünü batma-yanma arası bir his duyarak anlıyorsunuz. 5. seviyede ben çoğunlukla bu hissi duyuyorum. İki değişik bölgede uygulama yapıyorum, bacak ve yüz (bıyık-çene) bölgeleri, o nedenle iki değişik sonuç alıyorum. Ayrı ayrı bahsedeceğim şimdi.

Philips Lumea

İlk olarak yüz bölgemden bahsedeyim, buradaki tüyler ya çok ince ve sarılar ya da kalın, siyah ancak beyaz köklere sahipler. Bu nedenle ilk iki hafta o kalın ve siyah köklere hiç etki etmedi. Hatta eskisinden de yoğun çıkıyormuş gibi hissettim.  Ancak Alexanrite lazerin görmediği ince tüyler daha ilk iki uygulama sonucunda geç çıkmaya başladılar. Sonraki uygulamalar sonucunda o sert çıkan tüyler de azalma ve geç çıkmaya başlayınca ne kadar mutlu olduğumu söylemeye gerek yok sanırım. Tabi daha tamamen azalmış, bitmiş değiller ama bu gidişat giderek azalıp bitecekler diyor bana.
İkinci uygulama bölgem bacak üstü, buradaki tüyler ince ancak siyah ve fakat bu bölgede Philips Lumea daha ilk kullanımdan etki gösterdi. Bacak uygulama bölgemde tüyler hem seyrekleşti hem de geç uzuyorlar. 

Benim ilk 1 aya yakın kullanma tecrübem bu şekilde, ancak alet kıl türüne, cilt türüne, uygulama alanına göre değişiklik gösteriyor. Kendinize en uygun uygulama derecesi ve sıklığını ancak tecrübe ile bulabilirsiniz.  Tavsiye edilen önce 1 hafta ara ile daha sonra haftada 2 defa uygulama şekli bana uydu mesela. Tüylerin yok olma ve çıkma süresine göre zaman ilerledikçe haftada 2 olan uygulamamı daha azaltacağım tabi ki. 3 hafta sonra yeni bir sonuç yazısı da gelecek.
Sevgiler..

54 yorum:

  1. Merakla sizlerin deneyimlerinizi bekliyorum alıp almamak konusunda karar vereceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sosyalannem bir3-4 hafta sonra tam net belli olur canım :-))

      Sil
  2. Merakla takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Merakla bekliyorum kesin sonuçları... Şu anda sonuçlar gayet iyi görünüyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog evet bence de beklediğimden daha iyi hatta :-))

      Sil
  4. güzel bir ürün bence hiç kullanmadım ama gene de insanın evindeki sağladığı hijyen gibi yok ben de almak isterim ama hayli pahalı :(

    YanıtlaSil
  5. @kozmetikpsikolojisi evet biraz pahalı ama uzun vadede buna değecektir diye düşünüyorum. bir de hafta sonu teknosa da indirimli gördüm bunu kampanyaları takip etmekte fayda var..

    YanıtlaSil
  6. Ürün sonuçlarını gerçekten merakla takip ediyorum.

    Tüy derdi başa bela :) Ailemin genlerini incelediğimde tüy bereketi ile ilğili genlerini keşke almayaydım diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esmanur kesinlikle bir bela bu iş ben de anne tarafı yerine tüyü daha bol baba tarafına çekmişim halbuki annemde tüy yok neredeyse...

      Sil
    2. Benimde tüy derdinden hiç ama hiç kaçışım yoktu anne baba akraba iki tarafta tüylü :)

      Sil
    3. @esmanur :-(( evet kaçış yokmuş sana..

      Sil
  7. Sonrasında ki sonuçları açıkçası merak ediyorum :)) iyi yönde gitmesine çok sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdeninbloggünlüğü tabi ki 2 ay bitiminde de sonuç yazısı yazacağım..

      Sil
  8. Daha uzun kullanım sonuçlarınızı da paylaşırsanız çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kadriye tabi ki 2 ay sonunda yine paylaşacağım..

      Sil
  9. Benim canım çok tatlı olduğu için kullanamıyorum bu ürünleri. Braun'un Silk-epil serisinden almıştım ama canım yandığı için kullanamadım. :/ Güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @valarmorghulis ah o silk epil inanılmaz can acıtıyor ben de denemiştim bunun onunla ilgisi yok karşılaştırınca hiç acımıyor gibi.. Ama teknosa gibi yerlerde ürünü denetiyorlar oradan fikir edinebilirsiniz..

      Sil
  10. Açıkçası pahalı bir ürün al dene olmadı at gitsin durumunda olmak için ... çok düşünmek gerek ...
    Dolayısıyla merakla takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @didemika tabi ki öyle 1-2 haftalık kullanımla anlaşılacak bir şey değil bundan başka en az 2 kullanım sonuç yazısı daha yazacağım zaten :-)

      Sil
  11. canım bu cihazı bende çok merak ediyorum ama ben City Beauty ile anlaştım oraya gidiyorum lazer için. bende kullanılan cihaz Athlelia. Acı hissi az. bacak koltuk altı ve bikini bölgesinde baya etkisini gördüm ama, yüz için aynı etkiyi alamadım. şimdide diyorum ki acaba bu cihazdan mı alsaydım zaten fazlasını ödedim merkeze :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @swl yüz bölgesi çok zor cevap veriyor benim de normal lazere gittiğimde bir etkisini görememiştim ama şimdi baya seyrelme görüyorum belki alexandrite ve ipl arasındaki farktır ince tüyleri görebilen yeni bir ipl teknolojisi varmış sanırım bu ondan..

      Sil
    2. Canım City Beauty de Athelia adlı lazeride sanırım IPL teknolojisi. şu an 4 seans aldım, hala 4 seansım daha var, yüz harici güzel etkiler aldım ama yüzde beklediğim etkiyi hala yakalayamadım. Ama başlarkende yüz biraz zorluyor bunun için 8 seans yetmeyebiliyor bi kaç seans extra gerekiyor demişlerdi. İnş biter yahu şu tüyler :(

      Sil
    3. Takipteyiz :)

      Sil
    4. @elitstil :-))) teşekkürler

      Sil
    5. @swl ben de uzun süreler alexanrite yaptırdım onun özelliği ince tüyleri görmemesi o nedenle hala tam bitmiş sayılmaz bu sanki ince tüylerde daha iyi sonuç verecek gibi inşallah umuyorum :-))

      Sil
  12. Birçok blog bu ürünle ilgili başlangıç yaptı. Benim sonuç beklediğim içlerinden sadece birkaç tanesi. Hepsine güvenmiyorum çünkü. Bunlardan biri de sensin. 3 hafta sonraki yazını merakla bekliyorum.
    Özellikle vakit sıkıntısı çeken ve istenmeyen tüylerden şikayeti olan kadınlar için böyle ürünler büyük kolaylık.
    Beklemeye devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı ben de böyle bir konuda kolay kolay ikna olmam sanırım..:-)) tecrübe ede ede göreceğiz benim de sonuçlarını beklediğim kişiler var bu arada herkesinki farklı da olabilir kıl türüne göre ona göre bir çerçeve oluşturacağım..

      Sil
  13. Lumea'yı bende 5.seviye altında kullanamadım.Birkaç seans daha bekleyip sonuçları yazacağım bakalım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin diğer seviyelerle bence çok uzun sürerdi sonuç almak .. çok beyaz tenli kişilere belki seviye 3 olabilir.. sonuçları bekliyorum bakalım sende nasıl olacak..

      Sil
  14. Yaş, hormonal olaylar , kıl rengi ve tipi büyük oranda farklı etkiler sağlıyor. Fakat ıpl' in tüy köklerini uyutması uzun vadede benim gibi yaşı genç doğumla ya da başka şeyler ile hormonal dengesi bozulma tehlikesindr olanlar için (!) belki aldatıcı ama aletin evde konfor sağlaması pek cazip ! ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeataş o konfor acaip bir şey TV seyrederken pat pat atıyorum ve bitiyor.. :-)) ama hormonal durum konusunda kesinlikle haklısın çok büyük etkisi olur bu durumda..

      Sil
  15. Sonucu merak ediyorum. Fiyatına değerse düşünebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @cangz hele indirimde falan bulunursa kesinlikle değecek sanki bence..

      Sil
  16. Doğumdan sonra kılların tekrar çıktığı söyleniyor bu yüzden bence bu tarz aletler sürekli elimizin altında olmalı ☺️☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @semagökçe olabilir ben bu işlere doğum sonrası başladım hormanal dengem bozulmadı o bakımdan ama yoğun bir tiroid hastalığı yaşadım mesela hiç yeni kıl çıkmadı o dönemde neyse ki..

      Sil
  17. Ben de merak ediyordum. Ne kadar sürüyor peki mesela bacakta isin ne kadar zamanda bitiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @dsoygul ben sadece üst bacak ön kısma yapıyorum deneme için 5 dakika sürüyor oradan hesapla alt bacak sanırım 10 dakika bütün bacak da 15 dk. falan sürer..

      Sil
  18. Ozellikle yuzdeki tuylere etkisini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nisaistanbullu evet benim en büyük sorunum onlar zaten bir bitseler bir şey istemem başka..

      Sil
  19. merak ettiğim bir üründü bu seyrelme sağlaması çok çok iyi bakalım sonraki deneyimlerinizi de bekleyelim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantam evet son kararı bir sonraki aşamada birkaç arkadaşımın deneyimini de okuyarak vereceğim ben de .-))

      Sil
  20. guzel bir urun ama benim bu işi seneler öncesinden kokunden hallettim laserle birde sarısın olmanın avantajlarını kullanıyorum sevgiyler cnm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lezzettramvayı kesinlikle şanslı azınlıktansınız o zaman :-))

      Sil
  21. İrem'cim ya, kılavuzunda ilk 8 hafta, 2 haftada bir, sonra 4 haftada bir yazıyor... Geçen bir arkadaşım da aynı şekilde kullandığını yazmış. Ben senin kullanma sıklığını anlayamadım kuzum ya, ben mi yanlış yapıyorum ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik ben bir yerde haftada iki kullanılabilir gibi bir şey okudum hatırlıyorum ilk iki hafta haftada bir sonra da 1 hafta 2 kez uygulama yaptım ve bıyık bölgemde şu an ciddi bir azalma var .. bir daha araştırayım o sıklığı bakayım..

      Sil
  22. Daha önce de yazmıştım sanarımı. Merak ettiğim bir ürün. Çeşitli markaların benzer ürünleri var. Hatta anneler günü diye indirimler de var bu ara. Alsam mı değer mi o kadar kararsızım ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu tüy yapınıza göre karar verin bence İPL lazerin özellikle geçerli tüy kökü ne kadar siyahsa o kadar başarı elde ediyorsunuz..

      Sil
  23. Ben malesef bu tür uygulamalara biraz mesafeli yaklaşıyorum. Zaten bir sürü radyasyon alıyoruz bedenimize (telefon, bilgisayar vs.) bir de bunlar... Hiç güven vermiyor açıkçası..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şahikacivelek bu tarz cihazlarda radyasyon olduğunu hiç duymadım şimdi araştırdım hatta yokmuş.. öyle zararlı bir şey değil yani :-))

      Sil
  24. Büyük kolaylık valla.. Senin bu lumea serin harika oldu İrem'ciğim, merakla takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır büyük rahatlık gerçekten istediğin zaman 10 dakikada yapabilmek işe de yarıyormuş gerçekten :-) seri devam edecek teşekkür ederim..

      Sil
  25. Bu alet merkezlerdeki gibi kesin sonuç veriyomu yani kullandıktan sonra kesin bitiyomu tüyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adsız merkezdeki sonucu alırsınız ama biraz daha uzun sürer ve kökler uyanmasın diye atışları 2 ayda bir falan tekrarlamak lazım

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...