23 Ekim 2015

kozmela.com ve markaları...

#renginibul etkinliğimiz için uzun zamandır alışveriş yaptığım, getirdiği markaları heyecanla takip ettiğim ve ilk Sigma fırçalarımı aldığım dermokozmetik sitesi kozmela.com mineral makyaj ve uygun fiyatlı kozmetik ürünlerinden oluşan güzel bir makyaj çantası yollamıştı, şimdi bu paketi detaylı incelemek istiyorum.

kozmela.com
Toplu halde güzel bir ruj paleti, bir pudra, kapatıcı, 2 ruj ve bir de bronzlaştırıcı yollamıştı, hepsine tek tek bakalım. Yalnız burada unuttuğum bir de Sigma Blending Brush vardı, onu artık ayrıca yazacağım. Zaten içimizdeki fırça aşkı da bunu gerektirir.

kozmela.com

Jane Iredale markasına ait yeni bir ürün, Chocoholicks lip gloss paleti, bunu gördüğüm anda önce far paleti sanmıştım ama ruj çıktı. Adı üzerinde paketi açınca buram buram bir çikolata kokusu var, hem de bildiğiniz bitter çikolata kokusu bayıldım.

kozmela.com

İçinde bir de minik ve kullanışlı bir fırça bulunuyor. Denediğim kadarı ile elle uygulama yapmaya kesinlikle uygun değil. Hem hijyenik değil hem de parmakta ürün yapışıp kalıyor ve dudağa  transfer olmuyor ancak fırçaya alınan gloss-ruj hemen uygulanabiliyor. Rujların hepsinin ayrı bir tadı var hatta en sondaki acı biber aromalı sürünce dudakta hafif bir karıncalanma yaratıyor. Dudağı güzel nemlendiriyor ve parmakla alındığı zaman hissedilen, hatta olacakmış gibi gelen çok yapış yapış bir hissi dudakta bırakmıyor. Tek zorluğu ruj tazelemek zamanı geldiğinde biraz uğraş gerektirmesi, öyle her yerde yapılacak iş değil. Neyse ki palette bir de minik ayna bulunuyor. Renklerin bir de çok tatlı isimleri var; soldan sağa blood orange, espresso, very berry ve chili pepper ne hoş değil mi hepsi tadına ve kokusuna göre isimlendirilmiş.

kozmela.com

Tek sürümde pigmentasyonları fazla değil, bu uygulamayı parmağımla yaptım, görüldüğü gibi rengin yarısı parmağıma yapışıp kaldı. Ama fırçayla uyguladığımda dudağımda gayet de güzel durdu, çok fazla iddialı gibi görünmesine rağmen renklerin hepsi de gayet doğal ve hoş durdular.

kozmela.com

Mineral makyaj markası Young Blood'ın Mystere isimli ruju ve Essence markalı bir ruj, 13 numaralı Love Me isimli rengi, her ikisini de çok sevdim. Essence tam bir nude pembe, Young Blood ise çok iddialı ve güzel bir renk.

kozmela.com

İkisi de harika, Essence tabi kullandığım ve sevdiğim bir marka ama Young Blood ruj şimdiye kadar kullandığım en iyi kırmızı ruj olabilir zannımca. Bir kere içinde altın ışıltılar var ve hafif metalik yanar döner duruyor dudakta. Tabi bunu herkes sevmiyor ama ben bayıldım. Hatta bu ruj aslında Duygucuğumun paketindeydi sağolsun kendisi bana çıkan nude tonlu ruju daha rahat kullanırım deyince değiş tokuş yaptık ve bu şahane şey bana geldi. Sürümü çok rahat dudağımı kurutmadı ve dayanıklılığı da fena değil. Essence'in Lasting rujlarına diyecek bir şey yok zaten, 8.50 TL.'lik fiyatlarına göre harika iş çıkartıyorlar.

kozmela.com

Yine Young Blood ve yine benim de almayı düşündüğüm bir ürün,  Pressed Mineral Rice Setting Powder bendeki renk Medium, buğday tenlilere uygun ve sarı alt tonlu. Kapatıcılığı oldukça yüksek, tek başına hafif bir fondöten etkisi vermek üzere bile kullanılabilir ve yüzde çok büyük bir kusur yoksa gayette yeterli olur. Yalnız dikkat edilecek şey, bu tür ürünler mineral bile olsalar kuru ciltlerde kuruma, kusma ve birikme yapmaya eğilimli olduğu için alta çok iyi nemlendirme ister. Ben kendisini sürdüğüm hafif bir renk eşitleyici BB veya CC kremin üzerinden geçmek için daha çok sabitleyici ve matlaştırıcı pudra gibi kullanıyorum ve iyi de sonuç alıyorum.

kozmela.com

Gelelim yine yaz ve  kış kullanılabilecek bir ürüne, bu ürün doğal bronzluk seven ancak o bronzlaştırıcıların o acaip ve yapay kokularından hoşlanmayanlar için ideal  Jane İredale Tantasia oto bronzer krem.

kozmela.com

Renk çok koyuymuş gibi duruyor ama uygun ölçüde kullanıp, hemen güzelce yedirmeye başladın mı ciltle bütünleşiyor ve doğal bir ten rengi yaratıyor.

kozmela.com

Bu da cildin aldığı ton, sürer sürmez avuç içlerinizi temizlemeniz gerekiyor yoksa onlar da koyu bir ton alıyor. Cildin aldığı ton çok kalıcı değil, 2 yıkamada falan açılıyor. Özel gün uygulamaları için uygun bir ürün, bir gece sür ve yıka çıksın benim de istediğim bu zaten. Sürer sürmez de kuruduğu ve sabitlendiği için diğerlerinde olduğu gibi oraya buraya bulaşır korkusu da yok.  Ayrıca kokusu limon limon kokuyor ki oto bronzer kullananlar diğer ürünlerin o korkunç kokusundan sonra çok seveceklerdir.

kozmela.com

Kutudaki bir diğer ürün ise benim daha önce de kullandığım Essence Stay Natural Concealer, bu kapatıcı hem uygun fiyatlı ve kolay bulunabilir olması, 4 değişik tonu ve doğal duruşu ile sevdiğim kapatıcılar arasında bulunuyor. 

kozmela.com

Çok fazla bir kapatıcılığa sahip değil ama benim gündelik kullanımım için hem doğal duruşlu hem de hafif de aydınlık veren bir ürün yerine geçiyor. Çabuk dağılıp güzel sabitleniyor ve gün içinde çizgilere dolma yaşamıyorum ben. Zaten bu şekilde kremsi kapatıcı/aydınlatıcılar daima favorim olacaklar.

kozmela.com

Bu da duruşu, özellikle fondöten üzerine uygulamalarda aydınlık veren duruşu ile favori kapatıcı/aydınlatıcılarım arasında bulunuyor.

Bütün bu ürünler ve daha fazlasını dönem dönem yapılan güzel indirimlerle almak için kozmela.com a üye olmanız yeterli olacaktır. 
Sevgiler..

47 yorum:

  1. YoungBlood'un rujuna bayıldım.Bu tondaki kırmızıları çok seviyorum. Güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün nefis bir ruj canım ben de bayıldım çok teşekkürler :-))

      Sil
  2. İyi ki her marka öyle aromalı tatlı rujlar falan yapmıyor. Yoksa ne olurdu halimiz o.O haftada 1 ruj bitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam bir bunlar bir de note rujları yiyesim geliyor valla çok fena :-)))

      Sil
    2. nasıl yaaa o.O note lar çilekli muzlu falan mı yoksa. diil de

      Sil
    3. @siriyaşam hayır ama böyle yanık yanık bir tatlı gibi kokuyor bayılıyorum kokusuna ...:-))

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi çok teşekkürler .-))

      Sil
  4. essence in stay natural concealerı iyi bir aydınlatıcı gibi duruyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bidolukozmetik evet çok sorun yoksa aydınlatsın biraz da kapatsın diyorsan gayet iyi :-))

      Sil
  5. Fondötenin rengi ne kadar koyu duruyor ama yedirince çok hoş olmuş. Yazın ve sonbaharda tercih ediyorum bu tonları genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deneyimlianne oto bronzer o ama doğru bak çok açık bir renkle karıştırılıp da kullanılabilir :-))

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. @senadursun çok teşekkürler Senacım .-))

      Sil
  7. Her birini güle güle kullan İrem'cim gloss paleti ve rujlar şimdilik favorim.Diğerlerini deneyemedim henüz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin aynen benim de öyle oldu ruja bayıldım resmen çok teşekkürler canım :-))

      Sil
  8. Rujlar hoşmuş, keyifle kullan:))

    YanıtlaSil
  9. gloss paleti aynen ben de far paleti sanmıştım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bademlebuduk hahaha hepimiz öyle sanmışız ...

      Sil
  10. Far paleti gibi renkler şahane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sedefcoşkun herkes far sandı zaten önce :-)) bu renk bir far paletine hayır demeyiz yani :-)))

      Sil
  11. Tantasia gerçekten kalıcı değil maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeataş evet benim için daha iyi tabi ama günlerce sürsün diyenlere olmaz

      Sil
  12. Rujlar tam da kullanmaya doyamayacağım renklerde... ne zaman ruj alamak istesem aşağı yukarı bu tonlara gidiyor elim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti ben de öyle kırmızı gül kurusu kahve tonlara bakıyorum direk :)

      Sil
  13. Ruju beğenmene sevindim :) kırmızı çok kullanmamıyorum ve elimde çok var. Bir Nude ruja daha hayır diyemezdim :) iyi ki değiştik o Zaman güle güle kullanalım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajdünyam evet canım iyi ki değiştik teşekkürler :)

      Sil
  14. Merhabaa blogunuza uye oldum severek takip edeceğim :)) bende makyaj ve bakim uzerine yaziyorum. Bloguma beklerim :) Nurluguzellik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ayşenurt teşekkürler bakarım tabi :)

      Sil
  15. Başarılı bir yazı olmuş :) bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  16. Hepsini çok beğendim. Young blood isminin hakkını veriyor. Chiliyi merak ettim bir de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elitstil evet young bloodın ürünlerini ben de çok severim :)

      Sil
  17. Rujlar çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  18. güle güle kullanın. ruj paletine bittim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @zencefiltasarımevi çok teşekkürler:-)))

      Sil
  19. Lipglossu başta far sandım :) ... Essence Stay Natural Concealer ın en açık rengini fazlasıyla kullandım. Çok memnun kalmıştım. Fakat hep onu kullandığım için sıkıldım.Biraz ara verdim.
    http://benimsevimlidunyam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mycutehobbyworld evet hepimiz far diye atladık önce far olarak da renkler şahane .-)))

      Sil
  20. Paylaşımınız için tşk ederim.Yüreğinize emeğinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Rujların renklerini çok sevdim, kokusunun bitter oluşu bi harika yaa *-* Güle güle kullan canım =*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sanatınsaklısırları çok teşekkürler :-)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...