1 Ekim 2015

H&M New Makeup Collection..

H&M bütün makyaj koleksiyonunu yeniliyor. Eskiden ürünler ortalama ve fiyatlar da çok uygunken şimdi ürünleri yine ortalama ama fiyatlar artık hiç de öyle çok uygun falan değil.

H&M New Makeup Collection
Yeni koleksiyondan   Brandium AVM mağazasından sıkı bir inceleme sonucu denemek üzere 3 değişik ürün aldım.  Bu ürünlerden yeni alışverişler yazımda bahsetmiştim. Yaklaşık 1.5 aydır kullandığım ürünleri artık yorumlamak istiyorum.

H&M New Makeup Collection

Öncelikle çok toz allığım olduğu ve son zamanlarda krem allıklara takmış olduğum için rengini de çok beğendiğim Cameo Brown isimli bu allığı sepete attım. Fiyatı 24.99 TL. değer mi değmez mi bakalım.

H&M New Makeup Collection

Öncelikle içindekiler kısmında bitkisel pek çok yağ ile birlikte zararlı birleşenler de bulunuyor. H&M'in içeriği iyileşti fiyatlar o nedenle arttı söylentisi bir şehir efsanesi oluyor bu durumda.

H&M New Makeup Collection
Ambalaj uzaktan çok tatlı ve zarif görünmekle birlikte elinize aldığınızda çok hafif ve evet dandik hissiyatı veriyor. En azından ben istediğim gibi bulmadım. Mesela kapağa ayna konabilirmiş ama konulmamış.


H&M New Makeup Collection
Asıl konumuza gelirsek, pigmetasyonu çok orta karar, fırça ile alıp sürmeye çalıştığımda neredeyse yok gibi hatta. Üst üste alıp sürmem gerekiyor. Ama parmaklarımla alıp, sürüp, dağıtırsam fena değil, o zaman rengini veriyor.Ama kalıcılık denen şey sıfır, abartmıyorum ciddi anlamda hiç yok. Sürer sürmez uçmaya, solmaya başlıyor. Çoğunlukla bütün günü klimalı bir ortamda geçirdiğim halde öğlen bile olmadan yanağımda allık namına bir şey kalmıyor.  Acaba dedim kullandığım primerdanmı, değiştirdim ve bir kaç farklı primer ile denedim sonuç aynı.  Olmamış H&M'ciğim beğenmedim. Ancak serinin toz allıklarına herkes iyi olmuş diyor, onlara da şans verilebilir.

H&M New Makeup Collection

İkinci olarak yine merak ettiğim ve elimde hiç olmayan, daha öce de denemediğim bir ürün lipstick primer, yani ruj bazını aldım. İddiası rujların kalıcılığıı arttırmak olan bu ürünü de değişik rujlarla denedim.


H&M New Makeup Collection
Yine içerikte zararlı bir şeyler görüyorum.
Çok güzel bir kokusu var, kakao gibi kokuyor sanki, sürümü kolay ancak baya baya bir mat ruj havasında ve dudağı kurutmaya meyilli. Dudağa mat hatta tabiri caizse blurry efekt veriyor. Üzerine sürüle rujun ya da balmın renginde değişiklik yapmıyor. Ancak bence üzerine sürdüğünüz rujun kalıcılığını arttırmıyor. Ruj neyse o kalıcıysa kalıyor, değilse de bozulup gidiyor. Fiyatı yine 24.99 TL. ve orta karar bir ürün daha.

H&M New Makeup Collection

Aldıklarım içerisinde en başarılısı bu kalem çıktı. Orada kalemleri denerken bir süre sabitlendiklerini ve ovalamakla falan da çıkmadıklarını görünce bunu almaya karar verdim ve bende olmayan güzel bir mor rengi aldım. Diğer renkler de güzel ama özellikle kahve-bronz gibi bir renk vardı çok beğendim. Bunun dışında bir de liner sürmüştüm onun da sabitlenmesi ve renkleri hoşuma gitti ancak gözde ne kadar dayanır bilemiyorum.

H&M New Makeup Collection

Bu da çok pigmentli değil, göz üstüne 2-3 defa göz altına 2 defa geçmek gerekiyor. Ama her iki yerde de hemen sabitleniyor ve kesinlikle akma ve bozulma yapmıyor. Yani oldukça kalıcı, fiyatı da 12 TL. civarında olması lazım. Bu ürüne olmuş diyebilirim ancak yine de bu fiyata alınabilecek daha pek kaliteli kalem olduğunu da unutmamak lazım.

Maalesef aldıklarım karşısında hayal kırıklığı yaşadım, H&M'in yeni makyaj koleksiyonu beni tatmin etmedi. Eski ürünleri gerçekten daha iyiydi diye düşünüyorum. Ama yine de ilgimi çeken bir şeyler görürsem denemekten geri kalmayacağımı da biliyorum. Aferin bana. Bu arada ojeleri pahalı olmakla birlikte gerçekten süperler, onları önerebilirim.
Sevgiler..

42 yorum:

  1. güle güle kullan canım burada h&m olmadığı için anca bakıyorum öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer aa sen Ankara'da değilmisin orada sanıyordum İzmir'deysen oraya da geliyormuş HM :-)

      Sil
  2. h&m Bursa'da yok çok özendim ya :) güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aycanhayatadair teşekkürler umarım kısa sürede Bursa'ya da açarlar şube :-))

      Sil
  3. Demek ki bir tek kalemi alacağız. H&M nin makyaj ürünlerini daha önce hiç kullanmamıştım iyi oldu bu yazı en azından ne alacağımı bilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deneyimlianne toz allıklar da iyi ve kalıcıymış ben henüz almadım ama alanlar çok beğenmiş :-))

      Sil
  4. çok ama çok denemek istediğim bir marka fakat ne yazık ki ısrarla izmire mağaza açmıyorlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bidolukozmetik açılacak diye duydum hem de 2 tane :-))

      Sil
  5. Aaaaaa ben de merak ediyordum ürünleri, çok fazla yanaşmayım bari :)))) anlattığın kadarı ile bence eski koleksiyon daha ucuz olsa da sanki daha iyiydi gibime geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lifeofyasmina işte bence pek bir değişiklik olmamış toz allıklar zaten iyiydi yine iyiymiş tekli farlar iyiymiş onlar da başarılıydı bence.. glosslar beğenilmemiş ama rujlar da fena değil denediğim kadarıyla ama bu kadar fiyat artışı olmamalıydı yine de..

      Sil
  6. Yukarıdaki iki ürünün kalitesi bu kadar düşükken acaba neden fiyatı bu kadar uçuyor ? Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler :) İsraftan ve masraftan kurtarmış oldunuz bizi :) Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hayalbayraktar rica ederim koleksiyon tamamen değiştiği için fiyatlar böyle olmuş umarım indirime girerler yılbaşına falan :-))

      Sil
  7. H&M'nin yeni ürünlerinden allık ve far paletlerini merak ediyordum ama bence fiyatları kalitesine göre yüksek olur da yılbaşı dönemi indirim olursa belki o zaman alıp denerim.
    Çünkü Catrice, Wet n Wild vb hem daha uygun hem de H&M'den daha kaliteli markalar varken H&M'nin albenili ambalajlarına para vermem gibime geliyor.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mormenekşe tekli farları güzel ama fiyatları 20 ya da 24 dü sanırım paletin fiyatı 30 tl yani anlamsız bir fiyat farkı olmuş o yüzden almadım.. ama dediğin gibi indirim olursa almadan geçmem :-))

      Sil
  8. Ambalajları çok şık bende merakla bekliyordum bu seriyi (: Güle güle kullan canım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslınındünyası diğer koleksiyona göre ambalajlar fena değil teşekkürler :-))

      Sil
  9. Aaa ! H&M'in genel pazarlama anlayışına hiç uymaz ki bu durum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ayşegülaygün evet ben de şaşırdım diğer ürünlerde fiyat politikası aynı çünkü..

      Sil
  10. Güzel bir yayın olmuş, deneyimleri okumak faydalı ve keyifli oluyor gerçekten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gooogoook çok teşekkürler beğenmenize çok sevindim :-))

      Sil
  11. Tutuldukça fiyat artışına gidiyorlar demekki ,bir çok marka gibi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme evet özellikle Türkiye'ye giren firmalar bunu çok yaparlar :-((

      Sil
  12. ahh ahh bursa dada bir h&m olaydı süper olcaktı :) hm nin kozmetik ürünlerini herkes cok övmeye basladım merak ettim iyice

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülşahönen evet bir an önce en azından büyük şehirlere yayılsalar çok iyi olacak...

      Sil
  13. Ben de toz allıklarını kullanıyorum ve beğeniyorum :))) Aynı şekilde H&M in kozmetik ürünlerinin ambalajlarına aldanıp alıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @msamaril yalnız eski dandik ambalajlarındaki ürünler ve toz allıklar şahaneydi gerçekten yeni toz allıklar da iyiymiş...

      Sil
  14. Hiç denememiştim neyse artık gözüm kalmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @damlatüzün ah eski ürünleri olaydı :-((

      Sil
  15. yazını okudum, açıklaycı ve güzel olmuş. ben de senin takıldığın noktalara takıldım aynen :) mesela far kapaklarına neden ayna koyulmamış vs gibi. ama renk harikaymış güle güle kullan hepisni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygunevrim evet yaptın bir şey tam yap dimi teşekkürler :-)))

      Sil
  16. Geçtiğimiz hafta yeni ürünleri inceleme fırsatı buldum.Sanırım markaya karşı biraz önyargım var benim.Yoksa pek çok şey alıp deneyebilirdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin evet beğenenceğin bazı ürünler olduğunu tahmin ediyorum canım tekli farlarda sevdiğin renkler vardı mesela :-)) önyargıyı kır bence :-))

      Sil
  17. Çok beğendim bu ürünleri. Harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın evet bazıları iyi ama görsel olarak albenili olmuş gerçekten de .-))

      Sil
  18. Pek başarılı değil bu ürünler anladığım kadarıyla.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu bazıları başarılı bazıları değil tabi :-))

      Sil
  19. H&M'in yeni koleksiyonunu da henüz inceleyemedim -gezmekten- fırsat bulamadım :) Nedense bana çok cazip gelmiyordu, sayende almamam daha iyiymiş dedim. Kalem aklımda olsun ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda bazı ürünleri çok iyiymiş mesela toz allıklar herkes çok memnun :-))

      Sil
  20. Herkes ne kadar övüyordu halbuki. Mağazaya gitsem bile hala elime bile almışlığım yok, kozmetik ürünlerini. Nedense önyargılıyım hala...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi önyargım hiç olmadı, bu ürünler eski fiyatlarla olsaydı tadından yenmezdi ama bu fiyatlara göre biraz az geldiler bana .-(((

      Sil
  21. herkes isyanda! adanalılar olsrak biz de yeter artık adanaya da h&m dioruz 😔 neyseki önümüzdeki ay mac açılıyor ona da şükür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @cakeup harika o zaman ama HM'de size yakın Antakya'da var en azından...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...