2 Ekim 2015

Farklı Ürünlerin Farklı Kullanım Alanları..

Bugün size hepimizin evinde olan bazı kozmetik ve kozmetik dışı ürünlerin nasıl farklı amaçlarla kullanılabileceğini ve kozmetik-makyaj-cilt ve tırnak bakımları konularında bize yardımcı olabileceklerinden bahsedeceğim.

toothpaste

Önce hepimizin evinde mutlaka olan bir ürün, dişmacununa bakalım. Dişmacununu küçükken bize yanıklara iyi gelir diye öğrettiler aman sakın sürmeyin daha beter yaparsınız yanığı ama tırnaklarınız sararıyorsa veya sürdüğünüz oje çıkartırken tırnağınızı, tırnak etlerinizi ve hatta ellerinizi boydan boya boyadıysa alın minik bir fırça ve beyazlatıcı bir macunla fırçalayın. Elleriniz ve tırnaklarınız yeniden bembeyaz olacak.
Burt's Bees diaper ointment

Pişik kremi her evde olmasa bile çoğumuz yoğun bakım kremi olarak bulunduruyoruz artık evimizde. Eğer göz makyajı için bazınız bittiyse parmak ucunuza çok çok az alın ve göz kapağınıza uygulayın, sakın aşırıya kaçmayın. Farınızın yerine mıh gibi sabitlendiğini göreceksiniz.

Vaseline

Yine çoğu evde bulunan bir malzeme vazelin, öncelikle tırnak etlerinizi yumuşatmak için kullanabilirsiniz. Saçınızı kendiniz boyuyorsanız, boya bulaşmasın diye saç diplerine biraz vazelin sürebilirsiniz. Ayrıca koyu renk oje sürecekseniz tırnak çevrenizi vazelin ile kaplayabilirsiniz. Böylece oje tırnaklarınıza bulaşmaz.

Lemon

Limon ise sararmış tırnaklara iyi gelir. İki şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi tırnaklarınızı arada yani 4-5 günde bir limonla ovabilirsiniz. Veya limon suyu-karbonat-su karışımında tırnaklarınızı bekletebilirsiniz. Kısa süre sonra sararmaların azalmaya başladığını göreceksiniz. Ayrıca limonu kararan ve kuruyan diz, dirsek gibi bölgelere de uygulayarak renk açılmasını sağlayabilirsiniz.

Baby oil

Kolayca ulaşabileceğiniz bir ürün, bebe yağı, bunu da iki şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi duşta bütün vücudunuzu nemlendirmek için, ikinci olarak ise hamilelik çatlaklarını önlemek için. Eğer hamileyseniz öğrendiğiniz andan itibaren sabah ve akşam en az günde 2 kere bütün karnınızı, bacaklarınızı ve göğüslerinizi bu yağla iyice nemlendirin. Hamilelik sonunda en ufak bir çatlak olmadığını göreceksiniz.

Maden Suyu

Maden suyunu da ben yine iki şekilde kullanıyorum. Birincisi termal su gibi özellikle yazın yüzüme püskürtüp ferahlıyor ve cildimi rahatlatıyorum. İkincisi ise yanılıp da güneşin altında korumasız ya da az koruma ile yanarsanız ve tabi 1. derece yanık olmadıysanız, cildiniz kızardı ve acıyorsa hemen duş alı ve duştan sonra bir maden suyunu köpürtüp üzerinize püskürtün. Durulanmadan bekleyin, bir süre sonra sıcaklık, kızarıklık ve acının azaldığını göreceksiniz.  Bu işlemi ferahlamak için öyle cazır cazır yanmasanız bile yapabilirsiniz. Cildinizi besler ve rahatlatır.

Folyo

Şimdi geldik simli ojelerin baş düşmanına, simli oje dendiği zaman herkes çıkartması çok zor diye bir adım geri kaçar ve sürmekten kaçınır. Halbuki bir parça pamuk, aseton ve folyo ile o simli ojeler kolayca çıkarlar. Bu işlemi folyo yerine dikiş yüksüğü ile de yapabilirsiniz. hem pratik hem de kullan-at derdi olmaz.

Bunların dışında bebe pudrası az miktarda uyguladığınızda saçınızdaki yağlı görüntüyü azaltmaya yardımcı olur yani bir nevi kuru şampuan yerine geçer.  Umarım bu yazı size yardımcı olmuş ve evde bulunan malzemelerin kozmetik amaçlarla nasıl kullanılabileceğine dair fikir vermiştir. Bunlar sadece benim bildiklerim, bilmekten öte denediklerim, sizin de böyle amacı dışında bildiğiniz, kullandığınız ürünler varsa yorum olarak bırakın herkes öğrensin.
Sevgiler..



*Bu yazıdaki görseller Google'dan alınmıştır.

50 yorum:

  1. bence çok faydalı bilgiler olmuş yazınız ve emeğiniz için teşekkür ederim =) alüminyum folyo ile simli oje nasıl çıkartılıyor tam anlayamadım tırnağıma mı sürtücem folyoyu =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi rica ederim beğenmenize sevindim.. folyo yöntemini anlatmıştım ama bulamadım onun yerine yüksük kullandığım yazının linkini veriyorum aynı şey folyo=yüksük ..:-))
      http://audreyinsekerleri.blogspot.com.tr/2013/12/folyo-yontemi-bitti-yuksuk-yontemi.html

      Sil
  2. Bebe yağını hamileyken çok kullandım hala daha kullanmaya devam ediyorum. Hem nemlendiriyor hem de çatlak oluşumunu engelliyor. Tabii hamileyken başka krem takviyelerim de olmuştu.;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deneyimlianne ben sadece bebe yağı kullandım ve tek bir çatlak olmadı bir de arada kuruyan yerlere bephanten sürerdim o kadar :-))

      Sil
  3. Folyoyu deneyeceğim :) Zeytinyağı, limon ve sirke benim en çok kullandıklarım : Tabii salata sosu yapmak için değil :) Zeytinyağı kuruyan cildi nemlendirmek için, çok az bir miktarıyla saçtaki elektriklenmeyi almak için. Limonun suyunu sıkıp suyla iki üç kat seyreltip tonik olarak kullanıyorum. Sirkeyi de aynı şekilde seyreltip saçlarımın son durulama suyunda kullanıyorum ara sıra, bu da parlaklık vermesi için. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @boyanbayan sirkeli durulama suyunu duymuştum ama deneyemedim aklımda olsun deneyeyim bir ara teşekkürler :-)))

      Sil
  4. Maden susunun yanıklardaki etkisini hiç bilmiyordum.. Güzel bilgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu bir yaz tatilinde deli gibi kızarınca halimize acıyan biri söylemişti bunu ertesi güne bir şeyimiz kalmadı o gün bu gün yansam da yanmasam da her güneş sonrası bir soda kürü yaparım :-))

      Sil
  5. Hepimizin işine yarayacak güzel bilgiler, tırnaklarım bir dönem çok kırılırdı, limonla ovarak düzeltmiştim. Sevgiler... https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bizimevinmutfağı beğenmenize çok sevindim limonun işe yaramasına da tabi :-))

      Sil
  6. Mükemmel bir yazı olmuş bilmediklerimide öğrendim sayende,öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme canım çok teşekkürler sevgiler :-))

      Sil
  7. Çok güzel ve faydalı bilgiler :) Ben de maden suyu ile ara sıra yüzümü yıkıyorum ve kendi kendine kurumasını bekliyorum. Cilt için gerçekten faydalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @damlatüzün gerçekten de cildi baya yumuşatır maden suyu :-)) yazıyı beğenmenize sevindim...

      Sil
  8. diş macunu neye yarıyodu diye düşünüp duruyodum, tam üstüne çok iyi oldu bu yazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @alice :-)) çok iyi işe yaramasına çok sevindim :-))

      Sil
  9. çok faydalı bilgiler var paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevgibolat rica ederim beğenmene çok sevindim :-))

      Sil
  10. Değerli bilgiler için teşekkürler elinize emeğinize sağlık yazılarınızın devamını bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @seçiciyazar ben teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim :-))

      Sil
  11. diş macununu uçuklarınızın üzerine sürdüğünüzde çok iyi geliyor.özelliklede hamileyseniz ve uçuk kremi kullanmak gibi bir şansınız yoksa mutlaka deneyin derim.:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeldaersözlü teşekkür ederim bu da aklımızda olsun o zaman :-))

      Sil
  12. valla çoğunu şimdi öğrendim kalemine sağlık güzel fikirler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülşahönen yeri geldiğinde çok işe yararlar :-)))

      Sil
  13. Maden suyunu tonik gibi kullanıyordum ben de cildime ama yanıklar üzerindeki etkisini bilmiyordum, çok yararlı bir yazı olmuş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum, blogunuz çok hoşuma gitti, bloğunuzu gfc ile takibe aldım ^-^ banada beklerim sanatinsaklisirlari.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sanatınsaklısırları takip ediyor olmam gerekir sizi etmiyorsam bakarım..

      Sil
  15. Bu yazı süper. Özellikle far altına baz olarak pisik kremi süperdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın teşekkürler ne ilginç değil mi :-)))

      Sil
  16. Ben orta okul yillarinda dis macununu sivilcenin uzerine surmustum iyi geldigini bir yerde okuyup... hayatimin hatasini yapmisim :) Dersimi kotu bir sekilde ogrendim :) Faydali bilgiler icin tesekkurler :)

    www.elabellaworld.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elabellaworl sivilcenin ve yanığın aynı şekilde nefes alması lazım iyileşmesi için diş macunu aksine iyileşmesini önler bir de :-(((

      Sil
  17. Çok faydalı ve ilk defa duyduğum bilgiler var.Teşekkürler emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ortadakarışıkblog rica ederim beğenmenize sevindim :-)

      Sil
  18. sanırım şimdi diş macununu denicem :)

    YanıtlaSil
  19. Maden suyu sanırım benim en çok istifade edeceğim bilgi oldu :) Deneyelim bakalım :)

    YanıtlaSil
  20. Yanıtlar
    1. @aslınındünyası beğenmene çok sevindim .-))

      Sil
  21. süper olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  22. Çok işe yarayacak bilgiler bunlar.. Bazılarından ben de yararlanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti bazıları hayat kurtarıyor gerçekten :-))

      Sil
  23. Diş macununu ben de tırnaklarımda kullanıyorum, sivilce üzerine uygulayan da varmış. Aynı şekilde limonu da kulanıyorum tırnaklarımda. Folyo yöntemini de seviyorum. Bir de ben bebe şampuanını hem fırçalarımı yıkamak için hem de göz makyajımı iyice temizlemek için kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda evet bebe şampuanı gerçekten göz makyajını güzel temizler bunu unutmuştum :-))

      Sil
  24. Vazelin ve pişik kremi harikaymış, evde bunların malzemesi bol olunca bu şekilde çok iyi olacak :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi evet mutlaka oluyor evde zaten bu tarz bir şeyler...

      Sil
  25. kaleminize saglık mukemmel bılgıler veriyorsunuz sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lezzettramvayı teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim .-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...