21 Temmuz 2015

Hacıbekir'de İftar ve Nostalji..

Bayramdan önce bloggerlarpaylasiyor ekibinin davetlisi olarak meşhur Hacıbekir'in Beyoğlu şubesinde iftar için birkaç blogger arkadaşımla bir araya geldik. Hem lezzetli yemekler yeyip, tatlıların tadına baktık hem de bol bol sohbet ettik. Buradan sevgili arkadaşlarıma ve Hacıbekir ailesine bizi ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum.

Hacıbekir
Hacıbekir'in benim için yeri çok ayrıdır. Üniversite hayatımı hatırlatır bana, 2 sene boyunca her akşam Kadıköy'de bir akşam  Hacıbekir bir akşam da Baylan Pastanesi olmak üzere erkek arkadaşımla oturur konuşurduk. O yüzden özellikle Kadıköy şubesini çok severim.

Beyoğlu Hacıbekir

Beyoğlu şubesinde bizler için güzel bir iftar sofrası  düzenlenmişti ama tabi önemli olan yemek sonrası yediğimiz tatlılardı, hepsi de bir harikaydı. Özellikle son dönem favorim trileçeye bayıldık hepimiz.

Hacıbekir

Ama tabi Hacıbekir demek lokum demektir benim için, ve eski günlerde az olan lokum çeşitleri şimdi inanılmaz sayılara çıkmış. Klasik tatların yanında vişne, çilek, portakal, limon gibi meyveliler ve kahveli, naneli, tarçınlı,  hurmalı, çikolata kaplı gibi sofistike tatlar da eklenmiş. Ben bunlardan limon ve nane aromalısının tadına baktım ve limonluyu bir daha bırakabileceğimi hiç sanmıyorum.


Hacıbekir

Hacıbekir Beyoğlu şubesininde lokum çeşitleri, hepsi de birbirinden albenili, zaten bayram demek lokum demektir bizler için

Hacıbekir

Tabi Hacıbekir lokum dışında da pek çok şey üretiyor, en başta drajeler, çeşitli helvalar ve ezmeler geliyor. Bunların hepsini ve daha fazlasını da kataloglarından inceleyebilirsiniz.

Hacıbekir ilk olarak Şekerci Hacı Bekir Efendi tarafından 1777'de Bahçekapı semtinde açılan bir dükkan ile hayatına başlamış ve bugüne kadar gelmiş. Bugün işletme dördüncü kuşak torunlardan Hande Hanım tarafından idare ediliyor.  Hacıbekir Efendi aynı zamanda Osmanlı Sarayı'nın da şekercibaşısı olmuş ve o dönemde Osmanlı İmparatorluğunda bulunan batılıların bu lezzeti çok beğenip kendi ülkelerine götürmeleri sureti ile de "Turkish Delight" adını almış. Batılıların bu lezzeti çok beğenip, kendileri de üretmek istemesi ile de şimdi yediğimiz jel şekerlemeler ortaya çıkmış. Kurumun tarihçesi hakkında daha fazla bilgiyi ise buradan edinebilirsiniz. Ben Kurban Bayramı için tatmak istediğim lezzetleri belirledim bile, bu sefer limon aromalı lokumlarıma vişne, çilek ve portakal eşlik edecek. Sizin lokumla aranız nasıl??
Sevgiler..

36 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet çok köklüdür gerçekten ürünleri de şahane :-))

      Sil
  2. lokuma kim hayır diyebilir ki :) meyveli tadları hiç denememiştim açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülşahönen meyveli tatlar hakikaten daha hafif ve lezzetliler bence..

      Sil
  3. kalemine sağlık cnm. geldiğin için teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şafakkaradenizkilimcigöldelioğlu ben teşekkür ederim çok güzel bir akşam oldu :-))

      Sil
  4. Yine harika bir etkinlik olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzellikhikayesi evet arkadaşlarla beraber çok keyifli oluyor..

      Sil
  5. Ben de Eminönü şubelerini çok severim, çocukluğumu hatırlatır bana. Hacıbekir lokumu efsanedir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda evet ben de çok severdim küçükken hala bayılıyorum :-)

      Sil
  6. Köklü firmaların da yeri bir ayrı.hazırlanan masa çok hoşuma gitti özellikle servisler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantam evet hacıbekir oldukça köklü ve başarılı bir firmadır..

      Sil
  7. Kahvenin yanında lokuma bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @zehra evet ben de severim özellikle çifte kavrulmuş olursa :-))

      Sil
  8. Ali Muhittin Hacıbekir'de yemek servisi olduğunu bilmiyordum.Lokum aldığım favori yerlerimden biridir. Ben daha çok Eminönü şubesini tercih ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gamzeesraersöz yokmuş zaten bazı şubelerde tatlı servisi var sadece bizim için yapmışlar :-))

      Sil
  9. Ne hoş bir etkinlik olmuş lokumları ve tatlıları ayrı severim zaten:) Pendikte de fabrikası var her önünden geçtiğimde içeri girip gezmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümmühançelikel fabrika pendik'de mi hiç bilmiyordum muhteşem kokuyordur çevresi onun :-))

      Sil
  10. badem ezmesi tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elitstil evet çok severim ben de :-))

      Sil
  11. Meyve aromalı lokumları denemiştim ve çok beğenmiştim. Afiyet olsun size de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @baharelkovan teşekkürler meyve aromalıları ben de seviyorum..

      Sil
  12. Ooo. Hacı Bekir demek benim için Eminönü demek, nefis badem ezmesi demek, akide şekerleri ve demirhindi şerbeti demek.. Bayılıyorum, bayılıyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @istanbulhanımefendisi demirhindiyi sevemedim ama diğerleri harika :-))

      Sil
  13. nice bayramlarımız akşamlarımız olsun lokum tadında cnm benim :) kocaman öpüyorummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nihankeçecitali teşekkürler :-)

      Sil
  14. resimleri çok beğendim emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nagehanbusedağdelen teşekkür ederim :-))

      Sil
  15. Ne güzel bir iftar yemeği olmuş. Istanbul'a geldiğimde buraya ugramayi düşünüyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın evet arkadaşlarla beraber çok keyifli oldu mutlaka uğrayıp lokumların tadına bakın derim :-)

      Sil
  16. Bol çeşit.. Hepsi de harika görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti evet çok lezzetlidir hepsi :-))

      Sil
  17. hacı bekir fıstıklı lokumlarına bayılırım güzel bir etkinlik olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @arzununlezzetadası evet ben de severim eskiden beri :-))

      Sil
  18. Yanıtlar
    1. @aslınındünyası evet arkadaşlarla birlikte olmak çok keyifli oluyor ..:-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...