30 Haziran 2014

Rosspharma lansmanı..

Yine gecikmiş bir yazı ile karşınızdayım. Ülkemizde yaşanan korkunç maden kazasından önceki hafta sevgili Serap'ın daveti ile bünyesinde DDF, Jane Iredale, Cumlaude ve StriVectrin markalarını bulunduran Rosspharma lansmanındaydık. Daha doğrusu bu bir lansmandan çok bir günlük tam bir kzometik/dermokozmetik eğitimiydi. Herkesin kafası az-çok bu konularda karışıyor, dermokozmetik nedir, daha mı iyidir, nasıl kullanmak lazım gibi pek soru oluşuyor kafamızda. İşte bu eğitim/lansman bizleri bu konuda çok güzel bir şekilde bilgilendirdi.
Öncelikle eğitimin/sunumun gerçekleştiği salonda Jane Iredale ürünleri ile kaplı muhteşem bir makyaj masanı vardı. tabi biz kızlar bu masayı bol bol kurcalamayı ihmal etmedik. Bu arada Jane Iredale'in bütün ürünlerinin tamamen mineral olduğunu ve içinde hiç bir katkı maddesi içermediğini öğrendik.

Firmanın bünyesinde daha önce duyduğum ve kullandığım DDF ve StriVectin'den başka hiç kullanmadığım Cumlaude Lab markası da bulunuyor. Bu markanı özellikle birkaç ürünü var ki en kısa zamanda edinmeyi planlıyorum. Bütün bu markaları yetkili eczanelerden güvenle alabiliyoruz.

Eğitimimiz 1 tam gün sürdüğü için de Rosspharma'nın güzel bahçesinde bizim için çok güzel bir öğle yemeği masası hazırlanmıştı. Hava da güzel olduğu için dışarıda rahat rahat oturup, bol bol sohbet ettik.

Şimdi benim aklımda kalanları değil de Rosspharma kozmetiğin eğitim direktörü sevgili Bilge Önder hanımın bizler için hazırladığı kısa notları da burada yazmak istiyorum.

Kozmetik kelimesi latince ‘’Cosmos’’ kelimesinden türemiştir.
Süs, güzellik anlamına gelmektedir.


Kozmetik  maddeler; Avrupa Kozmetoloji Birliği’nin tanımlamasına göre; temizlik, koku, koruma, görünümü değiştirme  / düzeltme amacıyla; vücudun deri, saç, tırnaklar, ağız, diş gibi organlarına uygulanan maddeler ve preparatlardır.

Kozmetik ürünler ;derinin yapısı ve fonksiyonları üzerinde etkili olmadan, güzelleşmek, temizlik ve olağan hali devam ettirecek bakım ürünü olarak haricen (topikal) kullanılırlar.

Kozmetik ürünler;
Renkli kozmetik  Hijyen ürünleri
Bakım ürünleri
 olmak üzere üçe ayrılır. 

Bakım ürünleri ise günümüzde kendi içinde ikiye ayrılır.

Kozmetik Bakım Ürünleri
 ve
Dermokozmetik Bakım Ürünleri

DERMOKOZMETİK NEDİR?
Dermokozmetikler ya da kozmesötikler; içeriklerinde aktif maddeler barındıran, özel cilt bakım ürünleridir.

Cilt problemlerini kontrol etmeye ve düzeltmeye yardımcı olurlarken,cildin sağlıklı ve düzgün görünmesini de

sağlarlar.


RossPharma markalarından Jane Iredale.. İçinde bütün minerallerin elması yani en kıymetlisi olarak tabir edilen Boron Nitrat olan tek marka imiş. Ayrıca bu marka hamilelerin kullanması için de uygun.


Dermokozmetikler;
 FDA (Amerikan Sağlık ve Gıda Bakanlığı) dahil olmak üzere henüz hiçbir ülkede yasal olarak düzenlenip, kendine ait bir statüye sahip hale gelmemiştir. Kozmetik yasalarına göre değerlendirilmektedir.

Ayrıca o gün yine dermokozmetik hakkında doğru bildiğimiz pek çok şeyin yanlış ya da hatalı olduğunu da Bilge Hanım bize çok güzel bir şekilde anlattı. Mesela bunlardan biri sadece 3 tane cilt tipinin olduğu, karma diye diye bir cilt tipinin hatalı olduğu, Normal-kuru-yağlı cilt tiplerinin karışık olamayacağı ancak normalden kuruya dönük veya normalden yağlıya dönük cilt tipinin olabileceğini söyledi. Ayrıca hassas diye bir cilt tipinin olamayacağını, hassasiyetin ancak bir cilt durumu olabileceğini anlattı.
Yine cilt yaşlanmasında genetik etkinin ancak %20 olduğu, geri kalan %80'in çevresel faktörlerden kaynaklandığını belirtti. 



Bütün güneş koruma ürünlerinde olması gereken tek maddenin Titanium Dioxide ve Çinko Oksit olduğunu ben bilmiyordum, güneş korumalarında kullanılan kimyasal filtrelerin oranının da %15'i geçmemesi gerekmekteymiş. Bunun dışındaki filtrelerin fiziksel ve bitkisel olması gerekiyormuş. Ben bundan sonra güneş koruma ürünlerimi alırken bunlara dikkat edeceğim tabi.

Ayrıca Rosspharma eğitimden sonra bir de "Dermokozmetik" eğitimine katılım sertifikası yollayarak hepimizi mutlu etti.


Biliyorum biraz uzun bir yazı oldu ama ortada önemli bir konu varken kısa kısa geçiştiremedim. Kullandığımız ürünlerde paraben vs. olmamasına dikkat ediyoruz ama asıl dikkat etmemiz gereken şeylere dikkat etmiyormuşuz meğerse. Umarım bundan sonra daha bilgili ve dikkatli olabilirim.
Sevgiler..

5 yorum:

  1. Jane Iredale urunleriyle dolu makyaj masası sahane gozukuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. æbalböceğiilekozmetik.. evet gerçekten de harikaydı her şey elinin altında :-))

      Sil
  2. İrem'cim, harika bir yazı olmuş. Bu konulara dikkat eden biri olarak bir solukta okudum. Güneş kremleriyle ilgili olarak, vücut için fiziksel koruma içeren krem bulabiliyorum ve kullanıyorum; ama yüz için bu tür kremler beyaz tabaka bıraktığı için hiç uygun olmuyor. Size eğitimde bir öneride bulundular mı?

    YanıtlaSil
  3. İrem'cim, harika bir yazı olmuş, bu konulara önem veren biri olarak soluksuz okudum! Bir sorum var, yüz için krem önerdiler mi? Çünkü benim bildiğim markalara ait fiziksel filtreli kremler fazla beyazlık bırakıyor ve makyaj altı için hiç uygun değiller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @basakcelik.. evet öyle bir sorun var.. sorduğumuzda cumlaude'un kremini önermişti tabi ki, onun dışında musleraya güvenli dedi ama bunların o beyaz tabakayı bırakıp bırakmayacağını o anda sormadım :-(( ama Bilge hanım en ufak bir sorunuzda bana yazabilirsiniz demişti onunla iletişime geçip sorabiliriz.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...