10 Şubat 2021

Makyaj temizleme yağ ve balmları..

Bugün #cildinegöreseç kuşağında makyaj temizleme yağ ve balmlarından bahsedeceğiz.  Ben hemen söyleyeyim bir yağ veya balm temizleyici insanı değilim, makyajımı süt ve misel su ile temizlemeyi seviyorum. Bazıları aman yüzüme pamuk değmesin aman misel şu şöyle diyerek balm ile temizlemeyi tercih ediyor. Bakalım ekip olarak biz ne düşünüyoruz bu konuda. 


Şu anda elimde 4 adet balm ya da yağ olarak tabir edebileceğimiz ürün var. Ama daha önce de kullanmışlığım var tabi. Çok sevmediğim için işte ara ara kullanıp bu kadar düşürebildim sayıyı. 


Sephora temizleyici ilginç bir ürün köpük şeklinde ama yağa dönüyor. Onu ve WetnWild stik temizleyiciyi kendim aldım. Almasam daha iyiymiş peşin peşin söylüyorum. Procsin temizleyiciler ise marka gönderisi. 


Kullanım açısından bu ikisi daha pratik, ancak her ikisi de gözde kullanmaya bana göre uygun değil. Birincisi mutlaka gözümü buğulandırıyor ikincisi ise biraz fazla kaçırdığımda gözümü mutlaka yakıyor. O nedenle mutlaka gözümü ayrı temizlemem gerekiyor. Temizleme performansları ortanın üstü ancak ben aynı performansı herhangi bir süt ya da misel su ile de aldığım için benim için çok etkileyici olmuyor. 


Bu ikisi ise bana göre hiç pratik değil. Hele Wetnwild cilde direkt uygulandığı için mutlaka kirleniyor ve bu görüntü hiç hoşuma gitmiyor. Onu neden aldım ve nasıl bitireceğim hiç bilmiyorum. Temizleme performansı ortanın altında bana göre. 
Procsin balm ise daha kullanışlı ama yine de elimle ya da bir spatula ile alarak uygulama yapıyorum. Az bir miktarı yetiyor, performansı yine fena değil ama yine de benim için makyaj temizleme sütü yerini tutmayacak. Uygulama illa el il dağıtıp ovalayarak yapılıyor ve sonuçta su ile aktive olunca makyajı çözüyor. Bu tarz balmlar özellikle güneş koruyucu kremlerin ve fondötenlerin iyice iz bırakmadan temizlenmesi için düşünülmüş ama peşinden bir misel su ile geçin illaki iz kaldığını göreceksiniz zaten. 


Wetnwild temizleyici, cilde sür ovuştur yıka pratik gibi geliyor ama o stik cilde sürüldüğü anda bütün fondöten vs. üzerine bulaşıyor. Bir sonraki gün aynı kalıntıları yüzünüze sürmek istemiyorsanız mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Sanırım en iyisi parça parça keserek uygulamak olacak bu gidişle. 



Procsin balmın içeriği çok temiz değil. 


Sephora köpük temizleyicinin içeriğini ise bilemedim iyi mi kötü mü ama çok iyi değil sanki. 


Procsin all day ceansing balmın içeriği daha iyi bence diğerlerine göre. 


Wetnwild'ın içeriğini bulamadım ama altında vegan ibaresi var. Ama bir yandan da Çin'de üretimi yapılmış. Çin kökenli mallara dikkat edenlerin aklında olsun. 


Bu Sephora'nın köpük temizleyicisi, suyla aktive olup hafif bir yağa dönüşüp makyajı temizliyor. En ilgi çekici ürün bu olabilir içlerinde ama benim için son derece gereksiz bir ürün oldu. 

Daha önce kullandığım Platinum Vuvu diye bir marka vardı, oldukça başarılıydı. Cildi yağlı değil çok da nemli bırakıyordu ama yine de çok tercih edeceğim bir ürün olmamış. Bir ara da hatırlayamadığım bir markada sıcak havlu ile temizlenmesi gereken bir balm vardı. O havluyu ısıtacağım da yüzümü sileceğim diye helak olmuştum. Yine bir kısım kişiler öve öve bitirememişti ki inanılmaz yağlı bir his bırakıyordu ciltte hemen arkasından yüzümü temizleme jeli ile yıkama ihtiyacı duyuyordum. Bir de The Body Shop'un papatya özlü bir balmı vardı, hala var tabi onun da fiyatı inanılmaz artmasına rağmen şişirdikçe şişirmişlerdi. Yüzümü illaki bir yağ ile temizleyeceğim diyorsanız hindistan cevizi yağı tamamen aynı işlevi görecektir. Ya da yağ-krem-süt arası bir şey tercih ederseniz Bebak acıbadem sütünü önerebilirim. Bunlar hep  kuru ciltlerin daha çok faydasını göreceği bir işlem bana göre. Ben makyaj temizleme işlemine klasik olarak süt-misel su-göz makyajı temizleme suyu adımları ile devam edeceğim. Bakalım Bu konuda Nilgün ve Gül neler düşünmüşler ve yazmışlar. Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için de buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgiler..



 

6 yorum:

  1. Ben de temizleme sütlerini çok seviyorum ve pratik oluyor. Ama double-cleansing yöntemine alıştığımdan beri yeterli gelmiyor bana. Belki kuru ciltli olduğum için, sonuçları beni çok mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  2. Çift aşamalı temizlik yaptığım için temizleme yağlarını seviyorum. Cildim çok kuru olmasına rağmen hindistan cevizi gibi yoğun yağları kullanmayı hiç düşünmem :))

    YanıtlaSil
  3. procsin uygun geldi gibi sankiiii :)

    YanıtlaSil
  4. Ben uzun zamandır çift aşamalı temizleme rutini uyguluyorum ve bunun için de yağ bazlı temizleyici şart 😇 Yves Rocher ve the body shop çok güzel denemek istersen öneririm

    YanıtlaSil
  5. Makyaj yapmadığım için hiç tanımadığım ürünler bunlar. Kırk yılın başı makyaj olayına takılırım onda da becerememişim gibi gelir.

    YanıtlaSil
  6. Yağlı temizleyici nemlendiriyor da aslında ama balm hiç kullanmadım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...