3 Şubat 2021

Beaulis Cappadocia Palet incelemesi..

Bugün #birürünüçyorum ekibi olarak olarak Gratis'in uygun fiyatlı kendi makyaj markası olan Beaulis'in Wonders of Turkey serisinden Cappadocia paleti inceleyeceğiz. Beaulis'den daha önce de bir palet incelemesi yapmıştım fena değildi ama onun dışında kullandıklarımı çok beğenmedim. Bakalım bu yeni palet nasılmış. 



Öncelikle seride 3 palet var Pamukkale, Kapadokya ve Göbeklitepe. Açıkçası diğer 2 paletin renkleri bana çok sıradan geldi. Paletlerin en kayda değeri Cappadocia palet ve sanırım yine sayemizde palet tükenmiş.  Ama bazı mağazalarda hala var görüyorum arada.


Paletin renkleri doğal ve hoş ayrıca 3 değişik far yapısı var. Şaşılacak belki de şaşılmayacak bir şekilde hepsi de kalite olarak birbirinden farklı. Tabi ki Beaulis gibi çok uygun fiyatlı bir markadan çok şey beklememek lazım ama bazı farlar beni çok şaşırtırken bazıları da gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. 
Bu markanın değişik far paletlerini de highend bir kaç marka ile karşılaştırıyorlar ki  öyle bir benzerlik  söz konusu bile değil. 


Paletin genel görüntüsü çok güzel, renklerin bir balon şeklinde dizilmesi, peri bacaları tasvirleri falan güzel düşünülmüş. Renk hikayesi de bana göre fena değil tabi paletin adı Kapadokya ve tabi ki doğal renklerden oluşan bir palet, hatta mermer damarlı  tonlar bile bence paletin adı ile oldukça uyumlu olmuş. Yapıları ise tamamen ayrı hikaye.


Paletin içindeki değişik yapılardaki farların içerikleri arkasında detaylı olarak verilmiş. Bütün Beaulis ürünlerinde var zaten bu arada ürünlerin Çin'de üretildiğini de belirteyim bu konuda hassas olanlar için.


Şimdi swatchlar en tepedeki renkten başlayıp saat yönünün tersine gitmişim niye öyle yaptım bilmiyorum. Mat renklerin pigmenti ortalamanın hayli altında iken sıkıştırılmış toz far diyebileceğim renklerin pigmentasyonu ortalamanın üzerine çıkabiliyor.  




Mat farlar özellikle açık renkliler oldukça pigmentsiz bana göre ama şu en üsttekine bir bakın. Bu şekilde bir pigmentasyon az bulunur. 


Bu üstteki üç renk ise mermer dokulu farlar. Parmak swatchları şu şekilde orta seviyedeyken fırçaya gelince iş değişiyor. Fırça ile uygulamak çok zor renklerini asla vermiyorlar. O nedenle ya parmak ile uygulayacaksınız ya da fırçaya bir miktar sabitleme spreyi sıkarak pigmentasyonunu bir miktar arttıracaksınız. Bu şekilde bile çok verim alamadım bu farlardan. İşin tuhafı bazı yorumlarda okuduğum gibi taş gibi falan da değiller, hatta oldukça yumuşak yapıları var sadece pigmentasyonları yok denilecek az. O nedenle ben bu farı süs olarak konulmuş farz edip diğer farları kullanıyorum. 

Açıkça söylemek gerekirse daha önce alıp kullandığım Beaulis Solar Energy palet çok daha iyiydi bu palete göre. Bunun için de fiyatına göre çok kötü diyemem tabi ama yine de bunu alana kadar WetnWild farlara şans vermeniz çok daha akıllıca olur bana göre. Bakalım Nilgün ve Gül palet hakkında neler düşünmüşler. Okumak için isimlerin üzerine tıklayabilirsiniz. Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için ise tıktık.


 

14 yorum:

  1. Mermer desenli farlar hayalkırıklığı olmuş hepimiz. Ama indirimli fiyatını düşününce güzel bir palet olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan tabi canım fiyat performans açısından oldukça iyi bence de...

      Sil
  2. @auseesua evet panele düşmediğini ben de fark ettim teknik bir hatadır diye düşünüyorum umarım çabuk çözülür..

    YanıtlaSil
  3. mermer desenli farları Sebi'nin paletindeki renklerle karşılaştıranlar olmuştu. Açıkçası o yeşili ben de Sebi'dekiler gibidir diye almıştım.Ancak kuru haliyle hiç renk vermiyor. Baz ve ıslak fırçayla iyi sonuç aldım ben. Tabii ki şahane değil.Ama koyu tonlar çok şaşırttı gayet güzel çıktı!O koyu yeşil favorim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily sebile'nin gece paletinde bile simli renkler daha zayıf ama yine de bununla mukayese kabul etmez.. koyu renk pressed pigmentler ise şahane favorim koyu bordo ile altın rengi olan...

      Sil
  4. ne ilginçli isimler bulmuşlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone ama ne hoş isimler değil mi:-))

      Sil
  5. Gaarçaktan kapadokya ile ne kadar uyumlu renkler. Çok yaratıcı bir ürün olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi evet doğadan seçilmiş renkler ...

      Sil
  6. Görüntü müthiş ama pigment zayıf anladığım kadarıyla.. Henüz denememiştim ama not aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam evet bazı renklerin pigmenti özellikle çok az...

      Sil
  7. İlk başta ilgimi çekmişti almamak için kendimi zor tuttum ama şimdi bakıyorum da iyi ki almamısim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @evintekkızımona evet iyi yapmışsın :-))

      Sil
  8. güzel ve uyumlu renkleri varmış, paletin ambalajı da güzel tasarlanmış

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...