28 Temmuz 2020

El ve Tırnak Bakım Rutinim.

Bu hafta #birürünüçyorum yazılarının konusu el ve tırnak bakımı rutinimiz olacak. Ellerimizin  bu dönemde dezenfektan ve kolonyalar yüzünden baya yıprandığını ve kuruduğunu düşünürsek ilginizi çekecek bir yazı olacağını düşünüyoruz. Hemen bakalım benim el ve tırnak bakım rutinim nasılmış.


Genel olarak kullandığım ürünler iyi bir el peelingi, el kremi, törpü, bakım yağları veya balmları, ojeleri rahatça çıkartmak için aseton ve tırnakları korumak için iyi base coatlar.  Hepsine tek tek bakalım neler varmış.


İlk önce size bu güne kadar kullandığım en iyi peelinglerden birinden Farmasi el ve ayak bakımı için deniz tuzu peelingidir. Daha pahalı Jo Malone peeling var ancak bunun yerine koyabileceğim. Hem el ve ayaklarınızı yumuşacık yapar hem de çok güzel kokar. Ayrıca hiç tahriş de etmez. Farmasi'ye sırf bunu almak için üye olunur o kadar diyeyim. 


Peeling ile beraber mutlaka yoğun bir el ve tırnak bakım kremi de kullanıyorum. Thalia'nın bu kremini yeni kullanmaya başladım ama gerçekten çok beğendim. 



Tırnak etlerini ise günlük olarak yumuşatarak öne gelmelerini önlemek için uzun zamandır Oriflame'in şu mini balmlarını kullanıyorum. Elimde hep 4-5 tane olur. Hem dudaklarıma hem tırnak etlerime hem de aşırı kuruduğunda dirseklerime sürerim. Herkese önereceğim bir balmdır bu.  Diğer markalarda da benzerleri var ama bunun yerini tutamıyor. Bu arada burada fotosunu çekmeyi unuttuğum bir ürün daha olmalıydı, tırnak fırçası. En az haftada bir tırnaklarımın üzerini ve aralarını mutlaka bir fırça ile güzelce fırçalıyorum. Bu fırçayı marketlerden alabileceğiniz gibi eski ama çok yıpranmamış bir diş fırçası da kullanabilirsiniz. 


Ojelerimi kolayca çıkartan ve ellerimi tahriş etmeyen iki aseton, Benri ve Farmasi, özellikle Benri tek hamlede ojeyi söküp attığı için benim için vazgeçilmez.



Son zamanlarda denediğim Flormar'ın oje çıkartma mendillerini de oldukça sevdim ve oje çok koyu ve 3-4 kat olmamak kaydı ile başarılı buldum. Tatilde falan gayet güzel iş görecektir. Ayrıca tırnak etlerini nemli bırakması da oldukça iyi. 



Her türlü bakımdan sonra sıra geldi oje sürmeye, ojenin tırnaklara zarar vermemesi için bir base coat ve ojenin rengini koruması da için de bir topcoat şart. Ben bu konuda çok seçici değilim açıkçası, o an elimde ne varsa onu kullanabiliyorum.  Rimmel'in güzel bir base coat vardı nail nurse diye onu uzun zamandır almadım ama çok severim. Flormar'ın bu nefes alan renkler serisindeki top coat da oldukça iyidir. 
Eğer tırnaklarınız ojeden veya herhangi bir nedenden sarardıysa, beyazlatıcı bir diş macunu ile ara ara fırçalamanızı önerebilirim. Haftada bir yapacağınız limon kürü de sararmaya iyi gelecektir.


Bütün bu işlemlerden sonra sıra geldi tabi ki oje sürmeye. Tabi pek çok marka kullanıyorum ama daha önce de yazmıştım sanıyorum, ojede favorim Flormar'ın bu full color serisi. Renkleri canlı güzel ve parlak duruyor. Fiyatları da uygun bence.

İşte benim tırnak ve el bakım rutinim bu şekilde. Tabi bu arada düzenli olarak da manikür yaptırdığımı da eklemem lazım. Bakalım Nilgün ve Gül'ün rutinleri nasılmış. Okumak için buraya ve buraya tıklayabilirsiniz. Bütün #birürünüçyorum yazılarım için ise tıktık. 
Sevgiler..


12 yorum:

  1. Farmasi peeling gerçekten çok iyi..Elimdeki bitti yenisini hemen sipariş vereceğim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily ben 2. kutumu yeni açtım ama bittikçe alırım kesinlikle :-))

      Sil
  2. Dirsek kuruması benim küçük oğlan da çok oluyor. Bu kadar küçük yaşta nedendir bilmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ædadenizi dirseklerini sürekli sıraya dayamaktan oluyor okuldayken benim de olurdu...

      Sil
  3. Farmadj peelingi bu ladar zeviyirdan kesin almalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan onu kesinlikle tavsiye ediyorum çok iyi..

      Sil
  4. hiç denemediğim ürünler çanta ne kadar tatlıymış öyle :)

    YanıtlaSil
  5. Farmasi peeling gerçekten harika bir ürün.. Çok seviyorum bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esrayıldız bütün pahalı ürünleri geride bıraktı yani .-))

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. @deeptone thalia'nın ürünleri iyidir :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...