6 Haziran 2018

Pixi Glow Kit..

Mayıs ayı alışveriş yazımda bahsettiğim Pixi glow kit çok istek alınca yazısını çok bekletmeden yazmak istedim. Daha önce yazımda bahsetmiştim, Pixi ile bir kaç defa yazıştık ama bir türlü ürün gönderimi olamadı ve ben de bu seti özellikle toniğini denemeyi çok istiyordum. Kullanan çoğunluk tonikten beğeni ile bahsedince ve içinde de "glow" kelimesi olunca daha fazla karşı koyamadım ve Sephora'ya gelen deneme setini aldım.
Pixi Glow Kit

Halbuki blog yazmaya başlamadan önce bile popüler ürünlerden özellikle kaçınırdım. Ama Pixi yurt dışında high end değil drugstore olması ve aynı yorumu pek çok kişiden duymam sebebi ile tonikten gerçekten de çok umutluydum. 

Pixi Glow Kit

Setin içinde glow yani aydınlatıcı tonikten başka yine aydınlatıcı özellikli bir kil maskesi ve bir de killi temizleyici var. 

Pixi Glow Kit

Bu ikisi için fena değil diyebilirim ama tam boylarının fiyatlarını açıkçası bilmiyorum. Sephora'da online da göremiyorum ama Pixi'nin kendi sitesinde mud cleanser'ın büyük boyu 18 pound yani bizim paramızla en aşağı 110 TL. falan bunun bir de karı var o kadar para verdikten sonra ben içinde 150 gr. ürün olan koca Glam Glow mud to foam cleanserı alırım ki indirimde 65 TL.'ye almıştım kendisini zaten.  Sonuçta ikisinin de muadili var ve aslında çok daha iyi muadiller.

Pixi Glow Kit

Toniği öncelikle büyük bir hevesle denedim tabi, exfoliating demesine rağmen böyle bir özelliği olduğunu sanmıyorum. En azından ben görmedim. Gerçekten böyle bir özellik arıyorsanız Cyrene'in bu işi daha iyi yapan krem veya tonikleri bulunuyor. 

Pixi Glow Kit

Temizleyicinin içinde de cildi hafifçe soyarak ölü deriyi atarak aydınlanmasını sağlayan glicolic asit varmış. Ben pek öyle hissetmiyorum. Normalde %5 oranında glicolic aside sahip ürünler cildime sürdüğümde hafifçe yakar, bunda böyle bir şey olmadı. Akşam yatmadan kullandığım temizleyicinin aksine çok yumuşak ve hafif bir dokusu var. Direk makyaj çıkartmak için uygun değil, makyajdan arındırılmış cildi daha derinlemesine temizleyip ölü hücrelerden arındırmayı vaat ediyor. Ben cildimin son krem ve kir kalıntılarını temizliyorum bu maske ile ve arkasından da toniği uyguluyorum. Temizleyici fena değil ama dediğim gibi daha iyi alternatifler bulunabilir her zaman için.

Pixi Glow Kit

3'lü set içinde en beğendiğim gözenek temizleyici maske oldu. Haftada 2 defa yaptığım maskenin cildi aydınlık, temiz ve nemli bırakması bakımından faydasını gördüm. Alınırsa tam boy bu maske alınabilir. Ama alternatif olarak daha uygun fiyatlı ve daha ulaşılabilir maskeler de var tabi.



Pixi Glow Kit

Tonik için son derece sıradan diyebilirim ancak. Bunun yerine hemen bir kaç alternatif sıralayabilirim. Watsons'ın markalarından daha önce blogda yazdığım  Scinic tonik mesela çok iyi bir seçenek. Ayrıca yeni aldığım ve yakında yazacağım Miniso toniği de önerebilirim. 



Pixi Glow Kit

Ürünlerin dokuları çok güzel, hafif güzel de kokuyorlar. 

Böyle ürünleri kendim denemezsem gerçekten içimde kalıyor hep acaba mı diyorum. Bir de zor ulaşılabilir oldukça sanırım kıymeti de artıyor. Neyse aldım denedim gördüm, bundan sonra denemek isterseniz karar sizin.
Sevgiler..

24 yorum:

  1. hmm bunu öğrendiğimiz iyi oldu..

    YanıtlaSil
  2. Maskenin işe yaramasına sevindim, iyi bir makyaj ve bakımlı cilt için etkili maske şart...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi evet ya kesinlikle iyi bir maske ve cilt bakımı şart :-))

      Sil
  3. Pixi ürünlerini bende merak ediyorum 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gizemgider evet ben de ediyordum merakım geçti diyebilirim :-))

      Sil
  4. Muadili olan ürünlerle kartşılaştırma yapıp öneride bulunmanı sevdim...Fiyatlar uçuk bana göre..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden dolar uçunca her şeyin fiyatı da uçtu tabi .-(((

      Sil
  5. Pixi Glow Tonic beni de hiç etkilememişti; ama Glow Pads daha çok hoşuma gitti. Glow Mud Cleanser'ı da Onur çok beğeniyordu; belki daha kuru-karma ciltlere yönelik bir ürün olabilir. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik cleanser ever fena değil ama glam glow'un hatta bazı Türk firmalarının temizleyicilerinin yanına koyduğumda o da benim için vasat kaldı. neyse en azından denemiş oldum böylece :-)))))

      Sil
  6. yaz geldiiiii sen parlaklı şeysileri seviyoooon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone evet aynen artık daha da parlarım :-))))

      Sil
  7. Pixi popüler kültür malzemesi oldu son zamanlarda bence. Toniğini bir dönem ben de kullanmıştım, vaat ettiği etkilerin hiçbirini göremedim. Ambalajları sattırıyor bu ürünleri:) Elde tutup instagram'a atmalık ambalajlar tam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yaşaveanlat doğru gerçekten ambalajlar çok şirin duruyor hele makyaj ürünleri pastel tonlarıyla tam instalık :-)))

      Sil
  8. Sen beğenmediysen tabiki almam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ayşegülünmakyajdeneyimleri.. çok sıradanmış canım hiç beklemiyordum :-/

      Sil
  9. En merak ettigim markalardan biri Pixi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esyspage ben de çok merak ediyordum geçti merakım :-)))

      Sil
  10. Ilk kez duyuyorum ama sen tavsiye etmiyorsan alinmaz 😊

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel ürünler bunlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın evet güzel görünüyorlar :-))

      Sil
  12. İçeriğindeki %5' lik glikolik asit bu tarz ürünleri hiç kullanmamış olanlar için başlangıç için yeterli bir oran aslında ama benim için yetersiz bir oranmış. Uygun fiyatlı muadilleri varken çok da gerekli gibi durmuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet %5 bana da bir etki göstermedi cyrene'in %15'liğini kullanınca tabi az geliyor artık .-)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...