6 Haziran 2016

Maybelline Master Contour Duo Stick..

Son zamanlarda kontur/kapatıcı/aydınlatıcı setleri pek çok çeşit ve formda pek çok değişik markada karşımıza çıkmaya başladı. Bunlardan biri de Maybelline Master Contour Duo Stick en pratik ve en kolay uygulama yapılabilecek bir formda yani jumbo kalem formunda karşımıza çıkıyor.
Maybelline Master Contour Duo Stick
Ben ilk gördüğümde hatta bunu tamamını kontur stik diye düşünmüştüm.  Ama yarısı kontur yarısı aydınlatıcı şeklinde düşünülmüş. Bendeki rengi 02 medium, bunun dışında 01 numara Light var. 03 numara var mı bilemiyorum, böyle bir ton göremedim.

Maybelline Master Contour Duo Stick

İki uçlu stik ürünü uygulamak kolaymış gibi gözükebilir ya da ilk başta bana da öyle gelmişti. Ürün yeniyken hafif yan tutarak kontur kısmını ayrı aydınlatıcı kısmını ayrı olarak uygulamakta bir sıkıntı olmayacaktır. Ancak kullandıkça ve mutlaka bir tarafı fazla kullanılmaya ve ezilmeye ve eşitsizlik olmaya başladı. Üstü henüz düzleşmedi ama kontur kısmı daha çok kullanıldığı için daha çok içeri göçtü diyeyim ben ve  renkler birbirine karışmaya başladı.

Maybelline Master Contour Duo Stick

Renklerine gelirsek, kontur rengi bir harika, çok hafif bir parlaklık içeren sıcak tonlu bir kahve tonunda. Aydınlatıcısı ise burada biraz parlak çıkmış ama aslında uygulanıp dağıtıldığında tamamen mat duran pembe tonlu bir renk. Bir iki kullanımdan sonra aydınlatıcı değil de kapatıcı ya da renk nötrleyici olarak daha uygun bir ürün olduğuna karar verdim.

Maybelline Master Contour Duo Stick

Aydınlatıcı benim için kesinlikle yetersiz kaldı, onu uygulayıp üzerinden başka ve daha parlak bir toz ya da krem aydınlatıcı ile tekrar geçiyorum. Zaten ürünün bende kalıcılığı neredeyse hiç yok diyebilirim. Aydınlatıcı kısmının üzerine toz bir ürün uygulayarak hem rengi hem de kalıcılığı destekliyorum. Kontur kısmına ise toz ürün sürmezsem zaten sürüldüğü anda görünmemeye başlıyor. Hele yaz sıcaklarında benim için kullanılamayacak  bir ürün oldu.

Maybelline Master Contour Duo Stick

Aydınlatıcı kısmını göz altıma hafif bir kapatıcı/aydınlatıcı gibi uygularsam daha iyi sonuç alacağımı düşündüğüm için bir de böyle denedim. Göz altıma biraz sabitleme ile güzel bir aydınlık verdi.
Ama iki tarafı ayrı ayrı değil de tek bir renk gibi karıştırarak kontur olarak uygulamak en iyi sonucu verdi bana göre. Şu anda sadece kontur için kullanıp üzerinden Rimmel London Kate yüz paletindeki kontur rengi ile de sabitleme yapıyorum.

 Bana göre Maybelline bu iki rengi ayrı ayrı yapsaymış çok daha iyi olurmuş kesinlikle. Evet daha az pratik olurdu ama uygulamayı daha rahat yapardık bence. Maybelline Master Contour Duo Stick maalesef benim cildimle hiç anlaşamayan bir ürün oldu. Siz kullandınız mı ne düşünüyorsunuz?
Sevgiler..

56 yorum:

  1. Master Duo da çıktığından beri gözüm vardı ama renklerin yanyana olması bir süre sonra kullanışsız olur diye almamıştım.Öyle yapmak yerine çift taraflı yapsalarmış sticki daha kullanışlı olabilirmiş.Krem ürünler genelde toz ürünlere göre daha kalıcı oluyor ama bunun pek öyle olmamasına şaşırdım.Almadığım iyi olmuş sanınırm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. æmakyajtelaşı krem ürünler bende pek kalıcı olmuyor cilt tipime de bağlı olabilir tabi :-(( ürün çift taraflı olsaymış hakikaten çok daha iyi olurdu bence de..

      Sil
  2. Ben bu kadar detayli ürün kullanmiyorum ama renkleri sevdim. Birbirine karismasa daha iyi olurmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @dsoygul renkler tek başına hakikaten güzel seçilmişler ben de seviyorum...

      Sil
  3. Kullanmadım ve hiç ilgimi çekmedi bu ürün, dediğin gibi bir taraf erken bitmeye müsait o zamanda ürün sıkıntılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun evet baştan ikisini karıştırarak kullansaymışım keşke.. bazen sadece kontur tarafını kullanınca o taraf daha çok azaldı şimdi..

      Sil
  4. Ya ben de 1 aydır sürekli bu ürünü kullanıp sevip sevmediğimi anlamaya çalışıyorum... Bendeki rengi 01 Light. Kontür kısmının rengi tam kontür için biçilmiş kaftan, soğuk tonlu ve tam benim rengime uygun. Aydınlatıcı gibi duran kısım bildiğimiz türden aydınlatıcı değil, kontürü keskinleştirmek için kullanıyorum. Göz altlarımda zaten hiç durmadı. Fakat neyle blend ederesem edeyim (sünger, parmak, fırça) ürün yok oluyor :( Ürünü uygulayıp, blend edip, kontür kısmını yeniden uygulayı, parmaklarımla pat pat yapıyorum ancak. Ben aldığımdan beri her iki tarafını da birlikte kullandığımdan eşit azaldı, ama bölünmesi baştan simetrik değilmiş, arada karışabiliyor. Yine de çok kötü değil. Üstünden toz ürün değil, transparan pudra geçip sabitliyorum, toz allık uygulayınca fena durmuyor. Fakat yok yani, NYX'inki varken bunu tam sevemedim. Keşke NYX Wonder Stick'in kontür kısmının rengi de bunun kadar soğuk olsaymış, mükemmel olacakmış... ay dertliymişim, öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet aynı şekilde üzerinden ya yeniden geçmem ya da toz bir ürünle sabitlemem falan gerekiyor renk şahane o konuda hiç sıkıntı yok ama kalıcılık sıfır benim için :-(( hakikaten bu ren NYX'de olaymış ya süper olurmuş :-)) yine de güle güle kullan Başakcım bitene kadar ben de kullanacağım mecburen bir köşeye atmaya da içim elvermedi yani..

      Sil
  5. Tamam konumuzla alakasız ama hava o kadar sıcakki İzmir'de bu iki renkli ürünü görünce direk dondurma geldi aklıma:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu :-))) burada da tersine soğudu hava ama...

      Sil
    2. Ciddi mi??? İzmir yanıyor günlerdir. Öyle böyle değil. İyiki benim tak tak bitti gece-gündüz camları kapatamıyoruz sıcaktan çünkü.

      Sil
    3. @saadetuslu şu anda hava ciddi serin dışarıda tshirt üzerine bir hırka veya ceket giymek gerekiyor :-((

      Sil
  6. Ben de bu ürünü hiç sevmedim. Bendeki 01 light olanı... 03 numarasını gördüm, çok koyu o gerçekten. Bu ürünün aydınaltıcısı bence aydınlatıcı değil zaten, ben de Başak gibi kontürü keskinleştirmek için kullandım. Ne yaparsam yapayım, ürün dağıttığım anda uçup gidiyor bende. Sanki hiçbir şey uygulamamışım gibi... Gerçekten de Rimmel'in yüz şekillendirme kiti çok daha iyi... Bir kenara kaldırdım malesef bunu, kışın tekrar bir deneyeceğim ama umutsuzum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog :-( ay çok üzüldüm çoğu kişi aynı şeyi yaşamış demek ki yine de kaldırma kenara üzerine bir toz kontur ile kullan bitsin bence.. bu arada 3 numara daha mı iyi olur acaba diye düşündüm..

      Sil
  7. Kontur rengi dikkatimi çekti ilk benim de :)

    YanıtlaSil
  8. benim gibi acemiler için çok pratik bir ürün tabi ilerde renkler karışınca ne olur bilmiyorum :) sürmesi dağıtması kolay üzerine de pudra geçiyorum ben ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülşahönen evet en iyisi bence de pudra ile geçmek..

      Sil
  9. Birbirine karışma kısmı kötü olmuş , aydınlatıcı kısmında da sana katılıyorum daha çok kapatıcı gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @merolinasarrest artık karıştı diye direk kontur yaptım ikisini de :-))

      Sil
  10. Kalıcılığını ben de hiç sevemedim ve aydınlatıcı rengi bir tık koyu gibi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kahverengiruj kalıcılık kesinlikle herkeste sorun olmuş :-(((

      Sil
  11. Açıkçası aldığım günden beri kullanıyorum desem yeridir. ilk başlarda alışamamıştım ama şimdi bütün makyajlarımda kullanıyorum. Contour kısmında sorun yaşamasamda aydınlatıcı kısmı bariz kötü. Onun yerine farklı bir markanın aydınlatıcısını kullanıyorum sonuç muhteşem oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yesmyıldırım evet tamamını kontur olarak kullanıp başka aydınlatıcı kullanıyorum ben de artık..

      Sil
  12. Hiç bu tarz kullanmadım ,(İnci allıkları hatırlattı bana)kullanabilenlere ,yaz için çok hoş renkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantan inci allıkları ben de hatırlıyorum tabi hala varlar ve hakikaten kullanması zordur hep düşürürüm ben onları..

      Sil
  13. kaç blogda gördüm güzel bir ürüne benziyor, acemilere iyi diye alabilirim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @merveninevinden almadan kalıcılığını bir deneseniz iyi olur ..

      Sil
  14. ikisinin bir arada olması çok hoş, hep çantada taşımalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @haticeşendoğan evet gün boyu tazelemek için yapıyorum ben aslında bunu..

      Sil
  15. Çok merak etsemde henüz bu ürünü almadım.İndirimde denk gelirsem bakacağım artık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin almadan dene canım bakalım sende kalıcı olacak mı..

      Sil
  16. Bende sana katiliyorum canim bnim icin en buyuk eksisi urunun ikili olmasi cunku aydinlatici kismini kullanmiyorum sadece kontur kismini kullandigim icin bir sure sonra kullanmkta zorluk cekecegim keske bir kutu icerisinde iki ayri urun olarak piyasaya ciksaydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikhikayeleri evet ben de öyle düşünüyorum çift taraflı olsaymış bile harika olurmuş..

      Sil
  17. ilk kez gördüm güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  18. aydınlatıcının parlak görüntüsüne bayıldım ama mat duruyormuş. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik evet canım zaten bir süre sonra da görünmüyor bile :-((

      Sil
  19. ayrı ayrı düşünseler daha işlevsel olacakmış :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara kesinlikle bence de öyle :-))

      Sil
  20. Bircok kisi ayni sorundan sikayetci gordugum kadariyla. Burada satilmiyor, Turkiye'ye geldigim zaman almak istiyordum ama okudugum yorumlardan sonra vazgectim ben de. Nyx'in benzer bir urunu var, onu cok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @onorr evet Onurcum NYX tavsiye ediyorum :-))

      Sil
  21. Merak ettiğim cesaret edip alamadığım bir ürün. Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş teşekkürler 💞

    YanıtlaSil
  22. Bende bu ürünü ilk çıktığı zaman çok merak edip almıştım.Bende senin yorumlarına kesinlikle katılıyorum bu ürünü keşke ayrı ayrı sunsalarmış, bendeki 01 rengindeki kontur tam benlik fakat ürünü cildinize uygularken ( fırça veya sünger fark etmez ) renk kayboluyor. Aydınlatıcı kısmını hala çözemedim, aydınlatıcı olarak alakası yok, kapatıcı desem o hiç değil, ben memnun kalmadım...Emeğine sağlık cnm keşke acele etmesem senin yorumunu bekleseydimmmm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aysel çok teşekkür ederim :-)) ben de büyük bir heves ve umutla aldım ama haklısın maalesef istediğimiz gibi çıkmadı ben belki de ben de kalıcı değildir diye düşünmüştüm ama farklı cilt tiplerine sahip kişiler aynı sorunu yaşamışlar umarım Maybelline bu yorumları dikkate alır ve ürünü yeniler..

      Sil
  23. Bende haftasonu satın aldım 1-2 kez kullandım ve tıpkı senin gibi düşünüyorum. Sadece kontür kısmı olsaydı. Aydınlatıcı kısmı yetersiz. Sevdim mi sevmedim mi bilmiyorum ama toz ürün gibisi yok dedirtti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzellikeditörü daha önce denediğim bir krem ve stik kontür ürününden memnun kalınca bunu da deneyeyim demiştim ama zayıf kalmış cidden...

      Sil
  24. Teşekkürler paylaşım için merak ediyordum bu ürünü hiç yanaşmayayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yelizinkeşifleri yani kalıcılığı hariç kontur rengi güzel sabitlerim dersen al yoksa hiç yanaşma dediğin gibi :-))

      Sil
  25. Daha keskin kontur seven ben elimi bile surmemistim rafta. Iyi yapmisim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nisaistanbullu daha keskin kontur için mutlaka toz bir ürünle takviye lazım canım..

      Sil
  26. Çok güzel anlatmışsınız tamamen katılıyorum

    YanıtlaSil
  27. Aynı şeyi düşünmüştüm sevgili İrem. Bir tarafı illakşndaha çok kullanılacak ve dengesiz bir sürüş sağlayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam evet öyle oldu canım ben de ikisini bir sürüyorum artık..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...