17 Şubat 2015

El kremleri incelemede..

Son zamanlarda en sık kullandığım 3 adet el kremini incelemeye alacağım şimdi. Bu soğuk kış günlerinde ellerimizin soğuktan zarar görmemesi için mutlaka bir el kremi kullanmalıyız. Kullandığımız el kremi de bence gece ayrı gündüz ayrı olmalı.

el kremi
Gündüz daha hafif ve tabi mini boy yer kaplamayan el kremleri kullanırken, gece daha yoğun yapılı el kremlerini tercih ediyorum. Hatta kremi akşam boyunca bir kaç defa sürüp iyice yediriyorum ellerime ki hışır hışır olmasınlar diye.

seranem el kremi

İlk krem bu aralar en çok sevdiğim Dermadolin Seranem oldu. İçinde seramid, argan yağı, shea yağı, zeytin yağı doğal nemlendirme adına ne ararsan var. Üstelik de paraben içermiyor.  Kullanımı çok kolay, rahat emiliyor ve kapağında bu tarz plastik ürünlerde yaşanan kapanma problemi yaşanmıyor. 
Gece yatmadan sürdüğümde ellerim vıcık vıcık olmadan uyuyabiliyorum. Sabaha da yumuşacık ellerim  oluyor.

seranem el kremi

İçeriği temiz bir ürün ve 12 ay kullanma süresi var. Bu süre içinde rahatça bitiririm ben bunu. Yaz aylarında da da ağırlık yapmayacak bir krem ayrıca.

seranem el kremi

Yapısı da bu şekilde, çok ağır değil ama çok da su gibi hafif değil.

procsin el kremi

İkinci kremimiz burada bahsettiğim Procsin Blue Anemon serisinin lansmanında hemen orada denediğimiz ve sonrasında hediye edile Procsin el kremi. Ne yalan söyleyeyim, orada denediğimde bu kremi hiç sevmedim, yapış yapış bir his bıraktı elimde ve çoğunluk da beni gibi düşündü. Ama evde daha sonra gece yatmadan önce aman ne olacak nasıl olsa emilir gider düşüncesi ile denediğimde tuhaf bir şekilde o ilk etkiyi yaşamadım. Krem nispeten çabuk emildi ve aslında kokusunun da beyaz sabuna benzediğini fark ettim. Bazen ilk intiba yanıltıcı olabiliyor evet.

procsin el kremi

Kremin  15 GKF'ü olmasına rağmen gündüz çok tercih edeceğim bir ürün değil.

procsin el kremi

Yapısı normal gözükmekle birlikte gün içinde emilimi daha zor, beklemek gerekiyor ve baskın kokusu yüzünden de rahatsızlık duyulabilir. Ama gece bunlar beni rahatsız etmiyor, kolayca sürüp yatıyorum. 

avon el kremi

Üçüncü olarak Avon'un en meşhur ve en çok satan el kremlerinden biri, royaljelly el kremi var sırada. Bu krem sevgili Elif'in düzenlediği #bademlebudukçaypartisi nde Avon tarafından gönderilen paketten çıkmıştı. O zamandan beri de yukarıdaki kremlerle dönüşümlü kullanıyorum. Royaljelly yani balmumu ellere çok faydalı gelen bir nemlendirici özelliği taşıyor. O bakımdan kremi sevdiğim söylenebilir. Daha önce Marks&Spencer'ın içinde royaljelly bulunan el kremlerinden de kullanmış ve sevmiştim.

avon el kremi

Tabi karınca duası şeklinde olduğu için içeriğin geri kalanını okumak mümkün değil.

avon el kremi

Yapısı adı gibi jel kıvamında ama emiliminde bir sıkıntı yaşamadım. Özellikle her akşam tırnaklarıma oje sürmeden önce de kullanıyorum. Yoğun kıvamlı jel yapısı ile ellerimi ve tırnak etlerimi güzel yumuşatıyor.

Bu 3 el kremi de kış için tercih edilebilecek el kremleri içerisinde yer alıyor. Benim şahsi favorim Seranem oldu. Sizin de bu aylarda tercih ettiğiniz bir el kremi var mı?
Sevgiler..

4 yorum:

  1. iremcim ben seviyorum procsin kremi aslında, yağlı-yapışık hissi vermiyor bana çok
    yoğun bir krem olduğu için bu soğuklarda memnunum ama yazın aynı mı hissederim bilmem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bademlebuduk gece yatarken kullanıyorum ben de gayet iyi geldi :-)

      Sil
  2. merhaba
    bildiğiniz cilt için organik krem var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba doa kozmetik veya moshos garden'a bakabilirsin...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...