10 Haziran 2014

Nişantaşı Kahve Dünyası #baristaworkshop etkinliği..

Geçtiğimiz cuma günü sevgili Serap'ın daveti ile Nişantaşı Citys AVM içindeki kahve Dünyası'nda #baristaworkshop etkinliğindeydik.

Kahve Dünyası AVM'nin en alt katında ve üstten manzarası çok hoş. 

Bu görülen de bütün bu kahvelerin yapıldığı makine.

Baristamız bize sütün kaç dereceye kadar ve nasıl ısıtılacağı, kahveye nasıl ekleneceği ve süslemesinin nasıl yapılacağı hakkında basit ama çok kolay uygulanabilecek bilgiler verdi. Tabi evde bir kahve makinesinin olması şartı ile. Benim bildiğim sütün kaynayana kadar ısıtıldığı idi ama öyle değilmiş, süt hafif kabarmaya başladığı zaman ısıtıcıdan çekilmesi gerekiyormuş. Kaynar kaynar ağzımızı yakan bir kahve olmuyor o zaman.

Tabi sunum da çok önemli, her ne kadar baristamız bu deseni çok kolay ve çabucak yapsa bile yoğun bir zamanda bütün bu süsleme işi ile uğraşmak tabi ki vakit alıyor. O nedenle bütün çalışan baristalar sütü kahveye kalp şekli alacak şekilde dökermiş, böylece hem vakit almaz hem de kahvenin üstü süslü olurmuş. 

Bu da benim yaptığım ve desenini verdiğim kahve. Süt köpüğü kahvenin üzerini kaplayacak şekilde döküldükten sonra, karamel veya çukulata sosu yuvarlaklar oluşturacak şekilde dökülüp, tahta bir çubukla içten ve dıştan çekilerek bu desen veriliyor. Ortasına ise yine süt köpüğü konduruluyor. Tabi benim köpüğüm biraz yamuk olmuş o ayrı.

O gün hafta sonu #mybkevent'e katılmak için Ankara'dan gelen sevgili Kübra'cığım da bizimleydi. Kendisi ile uzun zamandır web üzerinden iletişimde olsak da ilk defa görüştük ve gerçekten çok iyi anlaştık. Enerjisi çok yüksek ve çok candan, çok tatlı bir insan, tanıştığım için çok memnunum. O günü beraber geçirdikten sonra, ertesi gün de yine event dolayısı ile beraberdik ve çok iyi zaman geçirdik. Tabi event ayrı bir yazı konusu olacak.

Kahve Dünyası'na ve Sevgili Serap'a bu güzel etkinlikten dolayı çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler..

2 yorum:

  1. Canım Iremcim ben de geldiğine çok mutlu oldum ! Hep göreyim seni ☺
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @seraptan.. canım benim çok öpüyorum :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...