11 Nisan 2014

Essence Sugar vs Golden Rose Galaxy..

Günaydın. Dokulu ojeler hayatımıza girdiğinden beri ben hepsini de çok severek kullanmaya başladım. Ama herkes benim gibi değil biliyorum, kimi ojenin verdiği tırtıklı hissi sevmiyor, kimi çıkartılmasını zor buluyor. Özellikle bir süredir de Golden Rose Galaxy koleksiyonundan çıkan, özellikle mat tabanlı ojelerin hemen kalıp halinde tırnaktan kalktığı yönünde şikayetler duydum. Ben genelde ojeleri bir günden fazla tırnakta tutmuyorum, çok seversem 2 gün oluyor bu süre. Golden Rose ojelerden de 2 gün kullandığım oldu, bu süre içinde böyle tırnaktan kalıp gibi kalkma, soyulma hatta ucundan sıyrılma gibi bir problem yaşamadım. Bu süre içinde normal 1-2 tabak, bardak gibi bulaşık da yıkadım, banyo da yaptım. Yani ellerim öyle havada oturmadım. Ayrıca bilgisayar klavyesi oje sıyrılması için en büyük etkenlerden biridir, benim de günde 8 saatim klavye başında geçer. Bütün bunlara rağmen ojelerde bozukluk olmadı bende.

En son olarak yine bir karşılaştırma yapayım diye Golden Rose Galaxy 54 ile Essence heart explosion'ı beraber sürdüm. 1 gün kaldılar tırnaklarımda, iki ojede de hiç bir bozulma olmadı bu sürede. Ama bakacak olursak yapıları tamamen farklı, Golden Rose sürülür sürülmez matlaşıyor, tırtıkları belirginleşiyor ve kuruyor. Essence'in baz ojesi jel yapıdaydı, tırtıkları çok belirgin değil ve kuruması GR'a nispeten bir tık daha uzun. Ama Essence'in bütün "sparklin sugar" diye tanımladığı ojeler böyle jel yapıda değiller.

Hangisi derseniz, ben her iki oje ile de daha doğrusu şimdiye kadar kullandığım hiç bir dokulu oje ile problem yaşamadım. O nedenle yapısını en çok beğendiğim Rimmel London ojeler veya Golden Rose'u direk tavsiye edebilirim. Onun dışında, dokulu ojelerden hoşlanıyor ama tırtıkları çok sevmiyorsanız da FlorMar derim. 
Sevgiler..

8 yorum:

  1. ben de sana yorum yazdıktan sonra tekrar deneme yaptım. GR bütün dokulu ojeleri var elimde..her tırnağa farklı renk sürdüm..sadece Matte Finish 02'de yaşıyorum bu sorunu..ya oje bozuk..ya yapısında bir sorun var..herşeye rağmen favorim hep GR :)

    YanıtlaSil
  2. Daha önce hiç dokulu oje kullanmadım, pek bana göre gibi gelmiyor amaaa senin tırnaklarında çok güzel gözüküyorlar böyle görünce arada heves ediyorum yaa ihih :)

    YanıtlaSil
  3. @nilgün.. Nilgüncüm elimde gr 02 var mı bilmiyorum varsa ona bakarım yoksa da merak ettim ilk alışverişte alıp deneyeceğim onu mutlaka.. evet fiyat/performans olarak da GR uygun bence de..

    YanıtlaSil
  4. @gizemgider.. :-)) sen de tırtık doku yüzünden denemeyenlerdensin sanırım. o zaman flormarın dokulularından alıp kullanmanı öneririm ilk olarak, onların dokusu nispeten daha azdır.. sevgiler teşekkürler..:-)

    YanıtlaSil
  5. Canım Ojeleri bende maksimum iki gün tutuyorum.Hatta çoğu zaman günlük değiştiriyorum.Soyulma problemi yaşadığım nadirdir.Çok kat sürmek belki soyulmaya neden olabilir diye düşünüyorum.Rimmel ve Golden Rose favorim benimde.Sende güle güle kullan hepsini :))

    YanıtlaSil
  6. @filizşahin.. evet dokulu ojelerde 2 kat yetiyor onun üstü ojenin kalkmasına neden olabilir doğru dedin :-))çok teşekkürler :-))

    YanıtlaSil
  7. bende dokulu ojeleri çok seviyorum tırnakda çok şık duruyor
    golden rose un rengini çok beğendim

    YanıtlaSil
  8. @yıldız.. harika dimi ben de bayılıyorum. GR nin renkleri hakikaten hem daha çeşitli hem de güzel..:-))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...