4 Eylül 2013

Real Techniques Buffing Brush..

Buffing Brush RT Core Collection setinin bir parçası ve aldığımdan beri en çok kullandığım fırça oldu. Önceleri sadece allık veya pudra sürmek veya allık-bronzer ikilisinin keskin hatlarını yumuşatmak için kullanıyordum. Sonradan bu kullanımlara fondöten ve BB krem sürümleri de eklendi ve bu işi de harika yaptığını görünce bu fırçaya özel bir yazı yazmak lazım dedim. Gerçekten de fondöteni çok az kullanıp, hatasız uygulayan ve burun kenarı veya göz kapağı üstü gibi tricky/zor alanlara da rahatça ulaşabilen çok az fırça vardır. Ne mutlu ki bu fırçaların çoğunu denemek fırsatını buldum. Fiyat/fayda analizinde bu fırça hemen öne geçiyor, çünkü mesela Mac 130 bu saydıklarımı çok çok iyi de yapsa 99 TL.'lik fiyatı ile insanı düşündürüyor. Buffing Brush'ın tek kötü yanı set harici satılmaması, hani belki yedeklemek isterdik falan. Ben fırçalarımı DBMSKozmetik'den  aldığım için yurt dışı seçenekleri konusunda bilgi veremiyorum ama sorunsuzca getirtenler de var tabi.


Yıkamasını su ve bebe şampuan ile yapıyorum, onun dışında günlük ya da 2-3 günde bir Mac fırça temizleme suyu ile de 2 fıs yapıp temizliyorum. Hiç kıl dökmedi ve zaten yıkadığım zaman da bir gecede kuruyor fondöteni de fazla içine çekmediği için nispeten temiz kalıyor resimlerde fırçanın bir kere kullanılmış hali var neredeyse temiz gibi duruyor. Bu fırçayı dolayısı ile de seti kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yine RT koleksiyonundan Expert Face Brush ile de dönüşümlü kullanıyorum. İkisi de aynı iş yapar gibi görünse de ben iki fırçayı da ayrı ayrı zevkle kullanıyorum.



Resimdeki gibi bir sıkıştırılmış pudra uygulamasını da elinizde o anda başka bir fırça yoksa rahatça yapabilirsiniz.


Kısaca RT Core Collection iyi ki almışım dediğim bir set ve set içinde de bu fırçanın yeri ayrı diyorum. Siz de bu fırçalara DBMSKozmetik'den alarak veya yurt dışından getirterek sahip olabilirsiniz.
Dün yazdığım yazıda gösterdiğim ucuz buffing/setting brush muadili/benzeri fırçayı henüz resimleyip hazırlamamışım. Ben yazdım hazır sanıyordum ama yokmuş, en kısa zamanda o fırçayı detaylı yazacağım ve yine kozmetik depolarında uygun fiyatlı fırça aramaya devam edeceğim.
Sevgiler..

9 yorum:

  1. o sette ve diğerlerinde gözüm var stoklara gelir gelmez sipariş vereceğim:)

    YanıtlaSil
  2. Benimde Rt setim yeni geldi. senden ve daha bir çok kişiden güzel yorumlar okudum ;) İyiki almışım diyorum

    YanıtlaSil
  3. @zuhalgündoğdu.. evet ilk alınması gereken set o bence...

    YanıtlaSil
  4. @makyajsızolmaz.. evet bence de çok memnun kalacaksın güle güle kullan :-))

    YanıtlaSil
  5. rt'nin en merak ettiğim fırçası.

    YanıtlaSil
  6. o setin içinde ben de en çok buna bayılıyorum. Keşke şöyle renkli renkli versiyonlarını yapsalar, 3-5 tane alırdım herhalde aynısından :)

    YanıtlaSil
  7. @ayselkaya.. gerçekten expert face ile birlikte en başarılı olanlardan..

    YanıtlaSil
  8. @modamasalları.. renkli yapıp bir de tek satsalar kesin alırım ben de 2 tane daha :-))

    YanıtlaSil
  9. @edakara.. teşekkürler en kısa zamanda sen de alırsın umarım..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...