26 Temmuz 2013

Too Faced Summer Eyes Far Paleti..

Günaydın. 10-15 gün önce Balköpüğüblog'da şöyle  bir yazı görerek hemen siteleri kontrol etmeye başladım.  İçlerinden aliexpress.com hem ürün çeşitliliği, hem kargo free olması ile dikkatimi çekti ve sitede gezinirken de şöyle birşey gördüm. Çinliler IPhone'nun, Chanel'in Luis Wuitton'un çakmasını yapabilen adamlarken, hatta yakında bizim kopyalarımızı bile yapabileceklerken, aslında Çin sitelerinden bir şey almak son derece riskli bir şeydi ama dayanamadım ve aldım tabi. Zaten 7.50 $ ve kargo da bedava ne olabilir ki en fazla dedim.
Siparişi vermemin üzerinden 1 hafta gibi bir süre sonra kargo gayet güzel ve sımsıkı sarılmış vaziyette elime ulaştı. Paketin kendisi bir harika, tam yazlık ve cıvıl cıvıl..

Arkasında son kullanma tarihine kadar bütün bilgiler verilmiş.

İçinde günlük-klasik-fashion olarak isimlendirilen 3 değişik renk grubu var. Toplam 6 far, 1 allık ve 2 aydınlatıcıdan oluşuyor. Renklerin 3 tanesi mat, 3 tanesi sedefli ve Coral Crush haricinde pigmentasyonları iyi. 

Aydınlatıcıların ikisine de ayrı ayrı bayıldım. Son derece kullanışlı renkler bence. Seashell isimli pembe allık çok rengim değil ama far bazı olarak kullanırım diye düşünüyorum.

Instagramda yayınladığımda kullanmaya kıyamam demiştim ama direk geçtim kullanmaya, dayanamadım. Özellikle Cocoa Beach ve Chocolate Sun isimli renkleri sürekli sürüyorum. Bu arada çok hafif bir tozlanması oldu ama hiç önemli değil.

(gölgede)
Ne yaptıysam Coral Crush'ın rengini elimin üzerinde göremedim. Ben de öbürlerini fotoladım. Parmağın ucuyla alınıp sürülen şekli bu.

(güneş ışığında)
Ortadaki Toasted Coconut da çok severek kullanacağım renklerin arasına girdi. Mermaid ise palette mavi görünmekle birlikte sürülünce petrol rengine dönüyor.

Coral Crush'ı göstermeye en çok bu kadar yaklaşabildim. Ortada görülen renk, işin tuhafı burada çıkmazken göz kapağı üzerinde çok güzel renk veriyor.

Bunlar da aydınlatıcılar. Ortadaki Peach Fuzz, alttaki Sunbeam. Bunların pigmentasyonunda da hiç bir sıkıntı yok.


Paletin içinde çeşitli makyaj örneklerini açıklamalı olarak gösteren şöyle bir de bilgi kitapçığı bulunuyor.

Son olarak da palet ile yaptığım bir makyaj denemesi. Resim akşamüzeri eve geldiğimde çekildi. Sadece göz kalemimde oynama olmuş, onun dışında farlar aynen duruyor. Bütün göz kapağında baz olarak Coral Crush var, crease bölgesinde Chocolate Sun sürdüm. Kirpik diplerine de Cocoa Beach ile ton verdim. Kirpikler ise  daha sonra ayrıntılı bahsedeceğim NYC Big&Bold mascara ile 3 kat sürüldü. Bence renkler çok güzel.

Şimdi bu paletin resmini instagramdan gösterdiğimden beri gerçek olabilir-olamaz tartışması gidiyor. Açıkçası ben çinlilerden her şey beklenir mantığı ile çakma olabileceğini düşünerek aldım. Ama paket gelip de elime aldığımda her şeyi o kadar aynı ki gerçek de olabilir bu dedim. Sonra sevgili @makyajgunlugu nün önerisi ile de checkcosmetic.com dan ürünün seri numarasını kontrol ettim. 2013 üretimi olarak sitede bulunuyor. Başka bir arkadaşım yani @palatosun da Çin ile çalışan patronundan bilgi istedi ve ürünün büyük ihtimalle gerçek olduğunu öğrenmiş. Bana da renklerine, pigmentasyonuna, kutusuna, kalıcılığına baktığımda gerçek, fiyatına ve geldiği yere baktığımda ise çakmaymış gibi geliyor. Ama çok beğendiğim için de gerçek ya da çakma olması önemli değil. Zevkle kullanacağım bir şey sonuç olarak. Hatta daha da ileri gidip şunu da almayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Sevgiler..

34 yorum:

  1. Sitedeki ürünler pek gerçek gibi durmuyor ama zaten Türkiye`de de oldukça uygun fiyatlı bir sürü marka alıyoruz. İçeriğinin onlardan çok da farklı olacağını düşünmüyorum orjinal olmasa bile. Sonuçta ten ürünü falan olsa belki daha ihtiyatlı davranmak gerekirdi ama çok tatlı gözüküyor. Güle güle kullan, benim de alasım geldi :))

    YanıtlaSil
  2. Hem yazlık hem kışlık renkler muhteşemmm ve ışıl ışıl çok yönlü bir palet... Hayırlı olsun canımm

    YanıtlaSil
  3. marka takıntım yok beni tek düşündüren özellikle ciltle temas edeceği için ve far göze sürüldüğü için kanserojen bişiler içerip içermemesi.. yoksa kesin bende alırım
    http://hazioz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. bende aynı sıteden takı ve makyaj fırcası aldım begenırsem kozmetık alısverısı yapmayı dusunuyorum :)Güle güle kullan cok güzel renkler...

    YanıtlaSil
  5. çok ciciymiş gerçekten. güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  6. @modamasalları.. evet tatlılığına kandım zaten çok hoşuma gitti teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. @senabilen.. teşekkürler..:-))

    YanıtlaSil
  8. @hazelçelik.. tek görebildiğim paraben olması oldu.. maalesef kurtuluş yok ve orijinal bildiğimiz ürünlerde de olabiliyor paraben..

    YanıtlaSil
  9. @mervelil.. makyaj fırçalarına ben de bakacağım tatilde dönüşte güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  10. @burgundy.. teşekkürler..:-))

    YanıtlaSil
  11. merhaba canım siteye baktım harika şeyler var ama kapıda ödeme yok sanırım demi?

    YanıtlaSil
  12. @gizemsolak.. maalesef canım ya kredi kartı ya da paypal seçeneği var..

    YanıtlaSil
  13. @kozmetikperisi.. canım özür dilerim yanlışlıkla yorumunu silmişim mailden görebiliyorum ama .. çok teşekkür ederim..:-))

    YanıtlaSil
  14. cok tatlı renkler, gule gule kullan canim :)

    YanıtlaSil
  15. MARKA TAKINTIM YOK PEK AMA BU MARKAYI BİR KAÇ ARKADAŞ DAHA ÖNERDİ..
    EVET İNCELİYORUM ŞU AN :)

    SANIRIM DENEYECEĞİM..

    Sizi de bloguma beklerim
    http://hepimizegerek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Orjinal diil mi şimdi bu?Çok güzelmiş...

    YanıtlaSil
  17. @burcuy.. çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  18. @esraebrubolat.. çok güzel bir markadır.. bloguna bakarım..

    YanıtlaSil
  19. @begummy.. hala kararsızım o konuda.. güzel olması yeterli bence..:-))

    YanıtlaSil
  20. :) siteyi inceledim işteyim şun işi gücü bıraktım Naked 2 paletler var 7$ a falan akşam eve gideyim hepsini inceleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  21. @hazelçelik.. yine de sahte olabileceklerini göz önünde bulundurmakta fayda var.. gerçi ben de dönüşte alacağım yine o ayrı :-))

    YanıtlaSil
  22. çok iyi etmişsin almakla renkler süper, too faced'e zaten bayılıyorum ama tr'de çok pahalı, eskiden indirim oluyordu ama şimdi onu da yapmıyorlar:( güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
  23. @evremedusa.. Ben de renklerine bayıldım teşekkürler ..

    YanıtlaSil
  24. Bende şipariş verdiğimi söylemiştim zaten .Sende güle güle kullan palet harika!!!
    Şimdi benım sipaişim kısmında Awaiting shipment yazyor bu odemenin ve siparişimin onaylandığı anlamına mı geliyor *?
    Sen sipariş verdiğin için sana sorayım dedim

    YanıtlaSil
  25. @merveçelik evet onaylanmış ama o aşamaların da mailleri tek tek geliyor şu anda satıcının kargolaması bekleniyor güle güle kullan şimdiden :))

    YanıtlaSil
  26. Beklediğim yazıydı bayıldım bu ürüne:) ben de baktım siteye bir kaç şey kestirdim gözüme. Güle güle kullan .

    YanıtlaSil
  27. @zuhalgündoğdu..:)) teşekkürler yeni alışverişleri bayram sonrasına bıraktım ben

    YanıtlaSil
  28. Bir an önce gelsiiin :):) Seninki kadar erken gelir mi bilmiyorum ama gec olsun güç olmasın mantıgıyla bakıyorum olaya :)

    YanıtlaSil
  29. @merveçelik :)) gelir 1 hafta on gün içinde sanırım

    YanıtlaSil
  30. canım güle güle kullan gerçek olması çok muhtemel patron öyle dedi avrupada daha pahalı olanlar çinde ucuz olur illa çakma demek değiildir dedi orada iş gücü ucuz olduğundan fabrikası orada olabilir dedi
    ıphone de çinde yapılıyor benim telin arkadasında made in china yazıyor mesela
    çakma olsa bile o paraya flormar palet alınıyor sende bunu almış oldun senın beğenmen önemli markası o olmuş bu olmuş önemi yok sende çok beğenmişsin ne güzel
    bende almayı planlıyorum aslında fakat yurtdışı alış verişi hiç yapmadım daha becerebilirmiyim kıt ingilizcemle bilemedim
    patrona gümrüğe takılmamış şaşırdık dedim 1 adetten bir şey olmuyor ufak ufak alın dedi :)

    YanıtlaSil
  31. kuzum aldığın satıcı hangisi bende almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  32. @palatosun.. Gerçek değilse bile napalım aldık artık diyorum zaten .. Aldığım link yazı içinde var oradan bakabilirsin canım :))

    YanıtlaSil
  33. Güle güle kullan, renkler harika :)

    YanıtlaSil
  34. @sevdas.. Teşekkürler :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...