2 Temmuz 2013

Avene Termal Su..

Yaz tatili dolayısı ile çok işe yarayacak bir üründen hazır tatildeyken de bahsetmek isterim..

Termal suların değişik marka ve boylarda olanları uzun zamandır benimle, özellikle yaz aylarında plajda falan çok kullanıyorum. Bundan önce Vichy denemiştim, gerçekten birbirlerinden pek farkları da yok. Hepsi spreyli ve yüze ferahlık veriyor bence. Burada önemli olan cildi kurumaya meyilli kişilerin kullanması, yoksa çok yağlı ciltlere büyük bir artısı yok. Ancak cildiniz kuru da olsa, yağlı da olsa uzun uçak yolculuklarında mutlaka yanınızda bulunması gereken bir ürün, gerçekten uçakların o kuru, nemsiz havalarında çok işe yarıyor. Ama sakın büyük boyunu almayın yoksa uçağa almazlar. Özellikle de plajda kullanmak için ideal bir ürün, bir pıstla serinlemek mümkün.


Normal zamanda kullanış şeklim her sabah bir pıs ile yüzüme nem vermek, kurumasını beklemek ve arkasından da günlük kremlerimi sürmek şeklinde. Nemlendirici kremin etkisini daha fazla görüyormuşum gibi geliyor bana. Ama tatile çıkarken plaj çantama attım ve plajda gün içinde de çok güzel kullanıyorum. Avene'yi online satış sitelerinden veya yetkili eczanelerinden alabilirsiniz.

Sevgiler..


10 yorum:

  1. Bende de Vichy ve Mac fix plus var, ikisi makyaj konusunda cakey denen görüntüyü alıyor ama kalıcılık açısından bir faydası olduğunu hissetmedim.. Avene'yi de bir dahaki sefere alacağım artık, seveni oldukça çok ve bu yaz günlerinde şart:)

    YanıtlaSil
  2. @7-24makyaj.. Macı sadece makyaj üstüne kullanıyorum bunları makyaj üstü kullanmıyorum pek bozulacak gibi geliyor zaten sabitlemeye fayda etmiyor ama verdiği serinliği seviyorum..

    YanıtlaSil
  3. Ben de haftaya bunu yazayım diyordum. Aslında ben pek çok farklı amaçla kullanıyorum:

    - Uygulamadan önce makyaj fırça ve süngerlerini ıslatmak için
    - Cildi nemlendirmek için
    - Musluk suyunun verdiği zararı onarmak için
    - Serumun etkisini arttırmak için
    - Ferahlamak için
    - Cakey görünümü hafifletmek için (makyajı bozmuyor kesinlikle)
    - ve bu aralar, güneş yanıklarının kaşıntısını almak, acısını hafifletmek için.

    MAC Fix+ tan çok daha temiz içerikli ve iyi bir ürün. Zaten hiçbiri makyaj sabitlemiyor, kesinlikle Avene ile devam edeceğim. Tatile giderken mutlaka çantada bulundurmalı, yanıklar için de aklında olsun :) İyi tatiller!

    YanıtlaSil
  4. @bveç.. Serumun etkisini arttırma özelliğini bilmiyordum yaz canım sen de okuyalım bilmediğimiz özelliklerini de :)) avene hakikaten güzel bir ürün zaten çok az vichy kaldı buna devam ederim ben de sanırım teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  5. Etkisini şöyle arttırıyor: Termal suyu yüzüme sıkıp kurumasını beklemeden serumu sürdüğüm zaman nemlendirme etkisi artıyor. Serum olması şart değil, yağ, krem, neyin nem verici özelliğini arttırmak istiyorsan, önce termal su sıkıp (ya da ıslatıp) nemliyken uygulama yapmak yeterli :) Rica ederim, öperim!

    YanıtlaSil
  6. @bveç.. Tamam ben o işi sabah nemlendirici ile yapıyorum gece serum altına uygulayı düşünmedim denemeye başlarım hemen teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  7. Yaz aylarında ben de çok sık kullanıyorum termal su :) Güneş sonrası cildi yatıştırmak için kullanışlı.

    YanıtlaSil
  8. @onorr.. Evet o işe de yarayabilir ama asıl soda kullanırsan yanıklar için çok iyi gelir denenmiştir bu Alanyanın güneşinde kavrulduğumda :))

    YanıtlaSil
  9. bende vıchy kullanmıstım severım noyle seylerı cok ıse yaramasa da..sende guzel gunelrde kullan canım...sevguler

    YanıtlaSil
  10. @kokoşkelebek.. İkisi de aynı en iyi etkileri plajda ve sabah görüyorum ben.. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...