19 Ekim 2020

Limonian Maske incelemesi..

Bu haftaki #birürünüçyorum yazısının konusu Limonian maskeler. İçeriklerinde kolajen bulunan ama hepsi farklı özelliklere sahip 3 maskeyi sizin için yorumlayacağız. Ben içlerinden nemlendirici olanı seçtim, bakalım nasılmış. 


Öncelikle maskelerin hepsi marin kolajen içeriyor, soğuk deniz balıklarından elde edilen bir tür kolajen bu. Cildin derinlemesine nemlenmesine ve  elastikiyet kazanmasına yardım eden bir içerik bu. Ayrıca maskenin içeriğinde hyaluronic asit ve cildin canlılık kazanmasına yardımcı olacak çiçek özleri bulunuyor. 


Şimdi tabi bu tür ürünleri düzenli kullanmak lazım kalıcı bir etki görülebilmesi için. Ben size ilk kullanımdaki etkilerinden bahsedeceğim maskenin. 


Yapısı diğer maskelere göre daha ıslak ve yoğun hatta salyangoz özlü krem ya da maske kullandıysanız az çok tahmin edersiniz yapısı aynen öyle. Çok çabuk emilmiyor, maskeyi koyup en aşağı bir 30 dakika tutun derim ben. Emilimi tam olsun. Maskeyi çıkarttıktan sonra da yüzümüzü yıkamıyoruz tabi. Hatta gece yatmaya doğru yaparsanız daha iyi olur ama yüzünüzde kalan kısmın yastığa yapışmaması için kurumasını ve tamamen emilmesini beklemeniz gerekiyor. dediğim gibi yoğun ve hemen emilen bir maske değil. 


Ben hem maske yüzümdeyken ilk 5-6 dakika face roller ile, hem de çıkarttıktan sonra yine bir 2-3 dakika Foreo UFO mini ile masaj yapıyorum. Emilimi kolaylaştırıyor, cilde daha iyi nüfuz ediyor. 


Maskenin bende hemen ilk görünür etkisi cildimi aydınlatması ve hafifçe de gerginleştirmesi oldu. Bu gerginleştirmeyi iyi anlamda söylüyorum nemsizlikten kaynaklanan bir durum değil yani. 
Gece  uyguladığım maskenin üzerine yatmadan bir de ekstra nem serumu sürdüm ve sabah cildim inanılmaz yumuşak ve pırıl pırıldı. maskenin nem tutma özelliğine tam not veriyorum. 


 Maske saydığı her şeye iyi geliyordur kesin ama düzenli kullanmak yani haftada en az 2 defa yapmak lazım ki uzun vadeli kalıcı bir etki görebilelim. Ama anlık olarak akşamdan sabaha verdiği nem ve aydınlık görüntüyü ben gayet beğendim.  Sabah önemli bir görüşmeniz var mesela maskeyi yapın üzerine bir de güzel bir serum sürerek yatın sabah pırıl uyanacaksınız. 

Maskelerden yatıştırıcı özellikle olanı Gül kırışıklık karşıtı olanı da Nilgün yazıyor. Okumak için isimlerin üzerine tıklamanız yeterli. Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için tıktık.
Sevgiler..

20 yorum:

  1. Nem maskesi tam Ankara soğuğuna uygunmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Kolajen denilince bende akan sular durur bilirsin canım. İyi oldu bunu gördüğüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makeupbyfun kolajensiz ürün kullanamaz oldum ben de .-)))

      Sil
  3. Anlık çözümler iyi oluyor bazen. Hoş olması gereken düzenli bakım ya benim gibi yapmayanlara iyiymiş bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi evet arada da yapsan yine faydası oluyor tabi...

      Sil
  4. Maskelerin yoğun yapısını ben de sevdim..Hatta akşam uyguladığımda uyku maskesi etkisinde olduğunu düşündüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily bence de öyle ama ben yine de bir serum takviyesi yaptım üzerine kolajen tutsun diye :-))

      Sil
  5. Limonian maskelerini merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Yoğun nem veren maskeleri seviyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam evet hem anlık hem de uzun vadede iyi oluyor...

      Sil
  7. günlük nem vermesi bile maskeyi sevmem için yeterli benim için

    YanıtlaSil
  8. Limonian bizim burda yok internete bakmalı ☺️

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...