2 Temmuz 2020

Favori Fırçalarım..

Bu hafta #birürünüçyorum yazılarında favori makyaj fırçalarımız var. Makyaj fırçalarına blogger olmadan önceden beri özel bir ilgim vardı zaten. O nedenle çok fırça alırdım, Şimdi bu ilgi iyice arttığı için koleksiyonum hayli genişledi, ama bu fırçalar içinde mutlaka makyaj masamda duran vazgeçemediklerim var. Hadi bakalım bunlar hangileriymiş. 




Buradaki fırçalar son 1-2 t-yıldır elimden hiç düşmeyenler diyebilirim. Her makyajımı bunlarla yaparım neredeyse. En öndeki Nars Yachiyo fırça 12 senelik falandır. Hiç bir şey olmadı, sadece sapının rengi biraz soldu ama onun dışında taş gibi hala. ben 90 TL.'ye almıştım. Çok iyi hatırlıyorum çünkü o zaman için aşırı pahalı bir fiyattı ve verdiğim her kuruşu hak ettiğini düşünüyorum. Şu an 400 TL. aşırı pahalı tabi ama yine olsa verir alırım. O zaman aynı şekilde İta fırçayı da almıştım ama onu çok sevmem. Bu fırçanın özelliği keçi kılından olması ve neredeyse allık, bronzer ve aydınlatıcı sürmek gibi her işlemde kullanılabilmesi. Ayrıca konik yapısı sayesinde her türlü ürünü ister aşırı pigmentli ister pigmentsiz tam dozunda uygulamaya olanak sağlar. 


Bunun dışında favori fırçalarım arasında Mac ve Real Techniques fırçalar da yer alıyor.  


Avon'un eski fırçalarını hiç sevmezken şu öndeki yeni seri fırçasına bayılıyorum. Mükemmel bir bronzer fırçası kendisi, hatta 2 tane almıştım.  Onun dışında bu serinin göz detay ve pudra fırçası da iyidir.


Soldaki fırça Sephora'nın, baya oldu alalı, genelde fondöten sürmek için sünger kullanıyorum ama bir fırça kullanacaksam fondöten sürmek için bu fırçayı kullanırım. Nars Yachiyo'yu genelde aydınlatıcı sürmek için kullanıyorum ama allık ve bronzer uygulaması da yapabilirsiniz.


Burada 2 Mac, bir RT ve bir de Soflly Cosmetics fırça var. Mac'in fırçaları detayda aydınlatıcı veya kapatıcı sürmek için favorim. Real Techniques fırçayı da fondöten için kullanıyorum. Uygulaması rahat ve çabuktur ama biraz zor temizlenir. Sofly aydınlatıcı fırçası ise son 3 aydır kullandığım ve başarılı bulduğum bir fırça. 


 Buradaki grup yine Mac, Avon ve Wetnwild fırçalardan oluşuyor. Mac'in bu açılı fırçası  allık uygulamak için ideal. En pigmentsiz allığı bile alıp uygular ama pigmenti çok allıklarda dikkatli olmanız gerekir çünkü fırçaya bolca alır. 
Avon fırça ise benim bronzer sürmek için favorim ama allık veya göz altı sabitleme pudrasını falan da çok güzel uygular. 
Wetnwild aydınlatıcı fırçası da yukarıdaki sofly fırça ile birlikte favorim. 


Bunlar da son zamanlarda en sevdiğim ve her makyajda kullandığım göz fırçalarım. Markaları soldan Real Techniques, Mac, Bonica, Eclips ve Zoeva. Gördüğünüz gibi fırçaların hepsi aynı kalitede ve fiyatta değil, ucuz ve pahalı fırçaları karıştırarak hangisi işime yarıyorsa deneme yanılma ile bularak kullanıyorum. Mesela Eclips uygun fiyatlı ama bir fırçası çok iyiyken diğer bir fırçası oldukça kötü olduğu için dolap bekliyor olabilir. Bu fırçalardan sadece Zoeva Türkiye'de yok onun da muadili çok. 


Şimdi bonus olarak sevdiğim favori fırçalarımdan başka bir de sevmediğim hatta aldığıma pişman olduğum fırçalardan bahsedeceğim ki siz de aynı hataya düşmeyin. Soldan başlarsak iki tane Nascita var. Üstteki pro serisinden uzun karıştırma fırçası. Bu fırçaların çoğu Mac fırçaların benzeri mesela bu Mac 137S benzeri ama onun gibi tok değil kılları daha gevşek ve daha yayarak yapıyor. Örneğin bronzer uygularken istediğimden daha geniş bir alana yayıyor o bronzerı o nedenle verimli kullanamadığım için maalesef boşa gitti buna verilen para diye düşünüyorum. Aynı şekilde aydınlatıcıvı ve allığı da yayarak uyguluyor. Onun yanında yine bir Nascita firçası var. Confetti serisinden sanırım sapları falan çok tatlı ve bu 3'lü bir setti sanırım ama ayrı ayrı da satılıyor. Yine yanılmıyorsam Mac'in de böyle bir seti vardı. Ben onları denemedim tabi. Bu fırça açılı far fırçası olarak geçiyor. Genişliği ancak sizin de geniş bir göz kapağı/katlanma bölgesi varsa rahat uygulama yapmaya müsait. Bu şekli ile sadece baz far sürülebiliyor, detay uygulama yapmaya müsait değil. Neyse ki fiyatı 10-15 TL. bir şeydi diye hatırlıyorum. 
Şimdi dünyanın en gereksiz ve en pahalı fırçasına geçiyorum, Kendisi Dior backstage professionel finish makyaj fırçası olarak geçiyor. Fondöten ve kapatıcı sürmek ve son dokunuşları yapmak için kullanılacağı iddia ediliyor. Şöyle ki fondöten için fazla küçük kapatıcı için fazla büyük. Flawless bitiş vereceğini iddia ediyor ama bütün yüzüm fırça izi oluyor kullandığımda ayrıca çok zor temizleniyor. Ben ne kadara almıştım hiç hatırlamıyorum sanırım 150 TL. falan olabilir şu an Boyner'de 485 TL. ve sakın diyorum. 
Son olarak bir Mac koleksiyon fırçası numarası Mac 125 SE, kendisi duo fibre yapıda ve oldukça sık kılları olan bir fırça. Duo fibre yani çift yönlü olmasının hiç bir anlamı yok ve Mac bu fırçayı farklı sap desenleri ile farklı bir kaç koleksiyonda çıkarttı. hepsi birbirinin aynı, kontur fırçası olarak geçiyor ama kullanması çok zor ve aşırı büyük ve ağır bir fırça. Buna benzer bir fırça görürseniz de yavaşça uzaklaşın oradan derim. 

İşte benim fırça koleksiyonum içindeki favori fırçalarım ve gereksiz bulduğum 4 fırça da bu şekilde. Nilgün'ün favori fırçaları için buraya, Gül'ün favori fırçaları için de buraya tıklayabilirsiniz.

Benim bütün #birürünüçyorum yazılarımı okumak için de tıklayabiliriniz. 
Sevgiler..

16 yorum:

  1. En pişman olduğum Nars Yachiyo fırçayı zamanında almamak. Şimdi 400 e yakın olmuş fiyatı. Kaç tane olursa olsun fırçalara gözümüz doymuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily 90 tl ye aldığım zaman çok pahalı gelmişti ama iyi ki almışım gerçekten :-)) ay hiç doymuyor gerçekten gözüm ya ne olacak böyle :-D

      Sil
  2. Bu benim içinden çıkamayacağım bir konu. Seni okumadan önce bu kadar çok fırça çeşidi olduğunu bile bilmiyordum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi açıkçası ben bile bilmiyordum ve her gün de yeni dizaynlar olabiliyor bu kozmetik sektöründe :-))

      Sil
  3. Bazı fırçalar verilen parayı hakediyor, Nars gibi. Zamanında alamadığım için benim de pişman olduğum bir fırçadır Nars.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan o nars gerçekten tam yatırımlıkmış :-))

      Sil
  4. saol yaaa bayağı bilgilendirici oldu buuuu :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yazında en ufak detaylara bile dokunmam çok hoşuma gitti. Kesinlikle bir fikir olur ve gereksiz para harcamayı engeller. Ben oldukça bilgilendim sayende eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindim..sevgiler :-))

      Sil
  6. RT fırçalar benim de favorim:) O Avon un fırçaları da dikkatimi çekmedi değil sağdaki özellikle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam evet o fırça çok kullanışlı :-))

      Sil
  7. zafuldan zamanında o kadar çok fırça almıştım ki :)) bir de cocoshshe den epey fırçam var. Oriflame fırçalarını da çok severek kullanıyorum. Benim için ürünü güzel dağıtması ve dökülme yapmaması en büyük sevme sebebim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara evet ori fırçalar güzel fena değil bende de var bir kaç tane..

      Sil
  8. Güle güle kullan. Morlular çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
  9. @derya evet onlar çok şirin ve kullanışlı :-)) teşekkürler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...