1 Şubat 2021

Sofly Kozmetik Sünger ve Fırça İncelemesi..

Mayaj fırçalarına ve süngerlere olan düşkünlüğümü biliyorsunuz sanırım. Bu blogger olmadan önce de böyleydi şimdi de böyle. Mümkün olduğunca alıp denemeye çalışıyorum. En favori bazı makyaj süngerlerim gayet uygun fiyatlı olanlardan çıkabiliyor. En son olarak da Sebile Ölmez yani Sebibebi kendi markasını kurup ilk olarak makyaj süngeri ve fırçaları çıkartınca denemem şart oldu tabi ki.






Ben ilk olarak ultra soft makyaj süngeri,  aydınlatıcı fan fırçası ve karıştırma ve far fırçasını aldım.  Geldiği gibi de hemen yıkayarak kullanmaya, denemeye başladım. 


Bu yazıda bir de Beauty Blender ile karşılaştırma yapacağım. 
Görüldüğü gibi boyutları hemen hemen aynı ama sofly sünger BB'ye göre çok daha yumuşak. 
Burada hemen belirteyim ki ben en azından bir karşılaştırma yapmak için soft diye geçen diğer makyaj süngerini de almadığıma pişman oldum. Şimdi de indirimde yakalayıp alamıyorum. 



Ayrıca sünger BB'ye göre daha çok şişiyor, daha yumuşak ama hem daha az ürün emiyor hem daha kolay uygulama yapıyor hem de daha rahat ve lekesiz temizleniyor. Ayrıca bu süngerle kuru olarak da çok rahat uygulama yapabiliyorsunuz. BB da buna uygun ama ben onu kuru kullanmayı sevmiyorum. Dokuları kesinlikle birbirinden farklı. BB sünger diğer bazı süngerler gibi yıkadıkça yırtılmasa da giderek aşındığı belli oluyor. Fiyat konusunda da sofly tabi çok daha uygun fiyatlı, herhangi bir artış gelmediyse şu anda 39.90 TL. BB ise indirimsiz 165 TL. olmuş. Ben en son indirimli 80 TL.'ye almıştım sanırım. Tabi bir tercih meselesi ama sofly süngere bir şans verin bence derim. 


Fırçalara gelirsek, normalde fan fırça çok sevmem ama bunu çoğu kişi beğenmiş o nedenle deneyeyim dedim ve beğendim. Küçük olması bir avantaj, kılları da sağa sola yayılmıyor. O nedenle uygulama yapmak kolay ve oluyor. 


Karıştırma ve far fırçası için aynısını söyleyemeyeceğim. Bir önceki fotoda daha 1-2 defa kullanmıştım fırçayı. Üstteki foto ise 2 hafta falan sonra çekildi. Kılları yayılarak bozuluyor görüldüğü gibi. Ayrıca yine bir tercih tabi ama  karıştırma fırçası deyince benim için daha konik daha yumuşak bir fırça düşünüyorum ben. Göz kapağımı acıtmıyor ama bir tık daha yumuşak olabilirmiş bu fırça. Bu fırça karıştırmadan çok bir oturtma bütün göz kapağına hiç karıştırma yapmadan mesela bir baz renk sürme fırçasıdır bence. 


Bunu da fırçayı ilk aldığımda hiç kullanmadan çekmiştim. Nasılmış kılları nasıl olmuş. Bu arada fan fırça hiç değişmedi.



Süngerin üzerindeki minik kalp ise çok tatlı bir detay olmuş bence.


Şimdi SoFly Cosmetics yeni bir fırça serisi çıkardı, daha profesyonel daha sofistike görünüyor fırçalar bu şekilde. Saplarından rose gold detaya kadar çok hoş. Fırçaların kıl yapıları diğer seriye göre daha yumuşak. Ben ilk olarak S11 medium pointed blending brush ve S09 angled pro brush aldım. 



İlk fırça yani S11 için kılları çok yumuşak ürünü kolayca dağıtıyor ama geniş alanlarda çalışmak için daha uygun bence. Detaylı bir karıştırma işlemi yapmaya uygun büyüklükte değil. 
S09 far ve kapatıcı dağıtmak için uygundur diye özellikle belirtilmiş. Kapatıcı uygulayarak denedim gerçekten güzel dağıtıyor ancak benim gibi eliniz süngere alışıksa ve süngerin verdiği "airbrush" etkiyi arıyorsanız eliniz çok gitmeyecektir. Far olarak yine geniş alanlara mesela bütün göz kapağına tek bir farı dağıtmaya çok uygun. Ayrıca yine krem ve likit aydınlatıcıyı harika bir şekilde uyguluyor ki ben böyle kullanmayı tercih ediyorum genelde.
Ancak fırçalarda şöyle bir sorun oluştu, geldiklerinde tabi hemen yıkadım. Gerçekten bütün fırçalarımı aynı şekilde sabunla yıkıyorum ve havlu üzerinde kurutuyorum. genelde fırça koruyucu da takmam. Bunları da önce böyle bırakacaktım ancak fırçaların kıllarının yayıldığını fark ettiğim için hemen fırça koruyucularını taktım ve öyle kuruttum. Ona rağmen kıllar ilk haline göre bariz şekilde yayıldı. Daha sonra storyde marka fırça kurutucu ile baş aşağı kurutun dedi ama bence bu yayılmasını önlemeyecek. O nedenle kuruturken belki üzerine kitap vs. tarzı bir ağırlık mı koymak lazım bilemedim. Kılları ezmeyecek ama bir arada tutacak şekilde bir ağırlık olabilir bence.
Ben  S12 ve S13 fırçalarını da almak istiyorum ama bakalım bu duruda yine kararsız kaldım. 
Ama gördüğünüz gibi poffpoff süngeri yeniledim hatta stokladım, sünger kesinlikle mükemmel.  

Ancak daha önce stokta bulunan  soft makyaj süngeri herhalde üretimden kalktı, yoksa onu da almak istiyordum.  Makyaj süngeri konusunda fikrim değişmedi, süngerle uygulama yapmayı seviyorsanız kesinlikle almanızı önereceğim bir ürün. Fırçaları ise genel olarak sevmekle birlikte hala çok ısrarcı değilim. Onlar hakkında da genel fikrim değişmedi, yani benim gibi meraklıysanız alın tabi ama bütün fırçalara  çok alternatif ver bence. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, yeni yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler..






23 yorum:

  1. Bu anlamda ciddi bir koleksiyonun vardır sanırım senin. Peki bu malzemelerin kullanım ömrü ne kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi fırçalara iyi bakarsan gider baya benim 10 yıllık fırçam var :-)) süngerler en fazla 5-6 ay hijyen açısından ama daha fazla da kullanılabilir tabi..

      Sil
  2. @auseesua o zaman bu süngeri kesinlikle öneriyorum diğerine 2 katı vermek gereksiz bence..

    YanıtlaSil
  3. Çok merak ettiğim bir sünger bu yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esrayıldız çok başarılı mutlaka al derim :-)

      Sil
  4. Beauty Blender fiyatları bu derece yükselmişken Sofly alınır kesinlikle. Fan fırçayı da ilk fırsatta almak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajkelebeği bundan sonra bb zaten almam son aldığımı hiç beğenmedim yapısı mı değişmiş anlamadım...

      Sil
  5. Bu süngerin soft olanını denk düşürürsem mutlaka alacağım. Çok sevmeme rağmen elimdeki BB ler eskidiğinde yenisini kesinlikle bu fiyata almam. Gorkito süngerden de hiç memnun kalmadım. Ben H&M 'in bazı süngerlerinden de çok memnundum. Sofly da bunlara güzel bir alternatif olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily evet HM süngerler iyidir ama çabuk yıpranıyorlar buna göre yine alırım ama bu sünger artık ilk sırada olacak kesinlikle :-) gorkito süngeri de almam zaten senin yorumlarından sonra...

      Sil
  6. paskalya yumurtası gibi renkleri çok sevdiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone hahah değil mi çok şeker hepsi..

      Sil
  7. Sünger benim de aklımda, indirime girerse alacağım hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet soft olanı ben de hemen alacağım ilk indirimde...

      Sil
  8. ben nedense bu şekilde marka yaratan kişilerin çıkardığı ürünlere çok şans veremiyorum:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fatmaüzmez bazıları çok iyi değil evet ama bu süngeri bizzat denediğim için gayet iyi olmuş diyebilirim...

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. @littlebutterfly sünger bir tane bence mutlaka al dene derim...:-))

      Sil
  10. Makyajın bu kısmında cahilim far ve allık kullanmadığım için ama süngerler çok tatlı ☺️

    YanıtlaSil
  11. sen denediysen ve onayladıysan bende denemek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara sünger kullanmayı seviyorsan kesinlikle al derim :-))

      Sil
  12. Çok faydalı oldu yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mavinindenizi rica ederim umarım faydası olur :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...