1 Ağustos 2019

Temmuz Bitenler.

Temmuz ayında bitenler konusunda kendimi aştım. Ürünleri bizzat çantaya ben atsam da foto çekmek üzere çıkarttığımda bana bile fazla geldi. Bu ay baya uzun ve bol fotolu bol ürün yorumlu bir yazı okuyacaksınız. Hemen bakalım neler bitmiş neler çöpe gitmiş.


Bunlar bittiğine en en üzüldüğüm ürünler. Hepsini yazının içinde anlatacağım. 



Önce Benri sıvı sabun ve Avon duş jeli bitti. İkisi de gayet sevdiğim ürünler. Avon jel 1000 ml.'lik devasa bir şişeydi ve elimde en az 4-5 tane daha var. Yine de  güzel kokulu yeni bir duş jel çıktığında kesin alırım. 


Yukarıda bahsettiğim Platinum Vuvu makyaj temizleme yağı en sevdiğim yağlardan biri oldu. Çok yumuşak ve kolay temizleyen bir yağdı. Yazısını ismin üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.  Diadermine hydralist nemlendirici su, bunu da çok sevdim. Fiyatı çok arttı son zamanlarda ama yine de indirimde bulursam alırım bunu. H&M'in bir nemlendirici spreyi, bu da fena değildi ama sınırlı üretimdi sanırım. Procsin carbon peeling benim tarzım bir peeling jel değildi. Taneleri çok ufacık hatta yok gibiydi, yıkama jeli olarak duşta kullandım ve bitirdim. Yeniden almam bunu. 


Lierac'ın bir kremi, çok bir etkisini göremedim. Cosmed akne kontrol jeli, herhalde bu kadar etkisiz bir akne-sivilce jeli daha kullanmamıştım. Sonuna kadar kullandım ama hiç etkisini görmedim. Watsons'da satılan Pink markasının blur kremi, bu da oldukça etkisiz bir kremdi, dibinde az kalmıştı ben de çöpe yolladım. Herbal Science'ın çay ağacı yağı, bu yağa bayılıyorum işte, sivilcelerimi en çabuk ve etkili şekilde bu ürün tedavi ediyor. Mutlaka evde bulunduruyorum artık. 


Peloid Pelomin kil maskesi, bunun termal su spreyini çok beğenmiştim. Maskesini o kadar sevemedim. Hindistan cevizi ve arganlı bir duş jeli, fena değildi. Bioblas bitkisel hacim şampuanı, bu şampuan oğlumun favorisi. O nedenle bittikçe alıyorum. 


Bioderma'nın güneş koruma faktörlü termal yüz spreyi, bunu çok sevmekle birlikte bir daha almayacağım. Çünkü kullandığım 2-3 üründe de sprey kısmı arızalıydı. Ürün yarıya gelmeden bozuluyor. Bunun içindeki ürün ziyan oldu mesela çıkartamadım. Bu kadar paraya yazık. Bütün kullanıcı yorumları da bu şekilde hepsinde sprey bozukmuş ve firmaya da yazılmış bu ama dikkate alınmadı sanırım. Neyse etkisi iyi olmasına rağmen bir daha alınmayacak.  Bioderma Hydrabio güneş koruma faktörlü termal su yazımı buradan okuyabilirsiniz.  Avon gül özlü temizleme suyu, misel su ve tonik karışımı bir şeydi bu. Fena değildi, indirimde rastlarsam alabileceğim bir ürün. 
Bu ay beni şaşırtan ve mutlu eden bir ürün bitirdim. Carrefour'da satılan ve mağazanın kendi markası Choise çift fazlı makyaj temizleme suyu. indirimden 10 TL.'ye falan almıştım. İçinde paraben ve parafin bulunmuyor ve papatya özü içerdiğinden göz çevresine ve kirpiklere bakım yapıyor. Dediği gibi kirpiklerimi hiç dökmedi, göz makyajımı kolayca çıkarttı ve gözlerimi de yakmadı. İndirimde buldukça alacağım bunu. 


Baştaki boş şişe Fas'dan gelen Argan yağı idi. Bunu ne yaptığımı yazının sonunda anlatacağım. 
Bir argan yağı da Nashi'den. Bu markanın ürünleri çok çok iyidir. Kuaförlerde ve online satışta bulabilirsiniz. Yalnız fiyatları biraz yüksek ne yazık ki. Nevacare'in ısıya karşı koruma spreyi, çok uzun zaman kullandım bunu çünkü saçlarıma genelde ısılı işlem yapmıyorum.


İşte bu fotoya bakıp ağlayabiliriz hep beraber. Catrice serum primer ve Cecile likit aydınlatıcı hariç hepsi kırıldı bunların. Biraz kırılmadan biraz da kırıkken kullanmıştım ve hepsini atıyorum. Zaten yer kaplıyorlar ve kırık ürün kullanmayı da sevmiyorum. Bu arada PF'nın bu iki ürününü de çok sevmiş değildim. Çok başarılı değillerdi ve sağdaki de zaten taşlaşmaya başlamıştı. Catrice likit metal fara üzüldüm ama çok güzel bir renkti o. Catrice Serum primer ise çok övgüsünü duyup çok arayıp sonunda bulduğum ama kullanınca da böyle anlatılanlar kadar wow olmadığım bir ürün. Yazısını da ismin üzerine tıklayıp okuyabilirsiniz. 
Cecile likit aydınlatıcı ise aydınlatıcıdan ziyade bir göz altı bazı olarak işe yaradı. Bu ürünü alanlar yarıdan sonra mutlaka stoperı çıkartsın da kullansın, yoksa ürününü yarısı ziyan olur. Aydınlatıcı olarak alacaksanız da almayın derim.  Yazısını yine ismin üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.



Bunların hepsi Caudalie dudak balmı hariç ya biten ya da içinde çok az kalmış ürünlerdi.  O balm bir firma tarafından yollanmıştı ve herhalde bozuktu. Eğer bozuk değilse de ben bu kadar kötü balm kullandığımı hatırlamıyorum. Yapış yapış ve çok kötü kokuluydu, o nedenle bozuktur diyorum. Ama yine de denemek için tekrar almayı düşünmem. HC göz kremi, fena değildi ama o tüp ambalaj çok kullanışsız, ürün içinden çok zor çıkıyor. Avene renkli nemlendirici de fena değildi, sevdiğim bir ürün. Dermokil maskeleri çok sevmemeye başladım artık. O nedenle mümkün olduğu kadar kullanıp bitirmeye ya da çevremde seven varsa hediye etmeye başladım. Glam glow maskelerden bir tane bitti. Bunlar mini boy olmasına rağmen multi-masking yaptığım için 3-4 kullanım yetiyorlar.  
Rival de Loop kömür maskesi de çok beğenmediklerim arasında. Skincode maske de fena değildi.


En baştaki kremi çekmecede unutmuşum ama zaten kullanım tarihi bana gönderildiğinde bile çok kısaymış direk çöpe gitti. Benri aseton favorim biliyorsunuz. LR deodorant fena değildi, Soft&Gentle da önce fena değil gibi geldi ama çok sıcaklarda ter kokusu testini geçemedi ne yazık ki.


Bir Dermokil maske daha bununla da vedalaştık çünkü cildime pek uymadı. Procsin butter krem, koca kutuyu nasıl bitirdim bilmiyorum, oldukça sevdim. Bunun aynısının bir de tüpte olanı var elimde daha. Loreal nutri-gold kremle de çok anlaşamadım. 


Yaz günleri en büyük yardımcım beni ütü derdinden kurtaran Seely oldu. Evde 2-3 yedek vardır sanırım. Loccitane'ın deneme boyu bir maskesi, fena değildi. Sonbaharda bakabilirim bu maskeye. Golden Rose'un bozulan bir ojesi ve Flormar'ın yine sapı böyle yapış yapış olan ellemek bile istemediğim bir fırçası. Bu fırça çok eskiydi ve nedense Nars markasının çok çabuk kötü olan o eski ambalajlarına benziyordu. Neyse ki Flormar fırçaların malzemesini değiştirmiş. Bu arada yeni fırçalar oldukça güzel. 


Biten kağıt maskeler, içlerinde Avon ve Faberlic fena değildi gerisi yaramaz.  Bu arada Faberlic'in bu seriden bir de göz altı maskesi vardı ki ondan da bahsedeyim burada şahaneydi gerçekten. 


Loreal ve Golden Rose makyaj temizleme mendili. Her ikisi de eh idare eder kategorisinde benim için. Fırça temizlemek için yeniden alabilirim. Watsons ıslak mendiller fena değil, fiyatları da uygun alınabilir. 
Şimdi gelelim yukarıdaki argan yağının ne işe yaradığına. Şu Gratis'de satılan Bee Beauty kahveli peelingi görmüşsünüzdür. Buna herkes nedense pek bir bayıldı yine ama  bir kere bence ambalajı çok kullanışsız. Duşta kullanılacak bir vücut peelingi için kağıt ambalaj son derece saçma bence. Her seferinde ıslanıyor çünkü. Ben de peelingi biten başka bir peeling kutusuna boşalttım ve üzerine de argan yağını ekledim. Bu şekilde kullanılabilir oldu. Çünkü zaten kuru kuruya kullanınca oldukça can yakabiliyor ovalarken. Suyla ıslatsam bu sefer eriyip gidiyor ve etkisini tamamen yitiriyor.  Ayrıca kuru kullanımda her yere ama her yere dağılıyor. Bütün banyo kahve içinde kalıyor. Kuru kullanımda eridikçe vücuda hafif bir nem veriyor gibi ama tanecikleri tutan bir şey olmayınca çok çabuk dağılıp elimden gidiyor. Ürün fazlasıyla ziyan oluyor. Gerçi  bu şekli ile bile çok başarılı bir peeling olmadı bence. En kısa zamanda kalanı da bitirip bir daha almayı düşünmüyorum. Yerine Rossmann'daki wellness beauty markasına bakın derim. 


Bu ay sıkı çalışmışım değil mi? Yorumlarınızı bekliyorum. Ağustos ayı bitenler yazısında görüşmek üzere.
Sevgiler..

19 yorum:

  1. cOSMED Akne jele çok şaşırdım, 2 kez bitirdim ve çok çok iyiydi. Çıkacağını anladığım an sürerdim ertesi güne ağrılı sivilceler özellikle kurumaya başlardı.
    Pelomin maskeyide çok severim favori kil maskelerimden biridir, spreyi ne kadar sevdiysem spreyini o kadar gereksiz bulmuşumdur =(

    Tebrik ederim çok başarılı bir ay olmuş, çokta ortak ürünümü varmış :)
    Gelsin bereketli bir ay daha.
    Choise, Huncalife tarafından Carrefour' a özel yapılıyor aslında aynı ürün kendi kataloglarında da var. Ürünü clinique çift fazlı kadar başarılı bulmuştum. Tek eksik yanı 2 popüler youtuberın önermiyor olması olabilir :D
    Bioderma Hydrabium spf 30' u bende beğendim ama sprey sorununu 2 kez yaşadım. Son aldığımda ambalajı biraz değişmişti şuan sıkıntısız kullanıyorum bakalım bitene kadar öyle devam edecek mi?
    Nashi argan'ı bende çok seviyorum ama ml göre fiyatı oldukça yüksek.
    Caudali dudak stiği bana da firma gönderisiyle gelmişti, yapış yapış iğrenç bir yapısı vardı. dudağa resmen stiğin bir kısmı geliyordu. Yapısının öyle olmadığın Sihirimavi'nin blogunda okumuştum o nedenle benimkide kullanamadan çöp oldu.
    Hc Care göz kremini, Avene, Aseton sevmiştim bende.
    Faberlic ürünlerini merak ediyorum, böyle dediysen satan görürsem bir şans vereceğim. Pore Control fena değildi ama şu BOTOX ismi çok iddaalı duruyor =D


    Bioblas şampuanın bu çeşidi <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik İlke Choise'in Hunca tarafından yapıldığına duyduğuma çok şaşırdım.. dediğin gibi tek eksiği Hunca veya Carrefour'un reklamını tanıtımını yapmaması herhalde gerek yok diye düşünüyorlardır :-)) Peloid konusunda tam tersi düşünüyormuşuz..caudalie stikte bir sorun var belli yapısının öyle olması imkansız o zaman pr olarak bozuk ürün yolluyorlar demektir ki o daha fena..
      bu ay sanırım bol bol güneş kremi ve duş jeli bitecek yine:-)) sevgiler...

      Sil
  2. Cidden ne çok ürün. Alışmamak işte bana yazın nemlendirici bile zul geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi hiç bir şey sürmüyorsan bile güneş koruma faktörünü ihmal etme bence yaz kış güneş tene çok zararlı..

      Sil
    2. Güneş ürünleri konusunda haklısın. İhmal ediyordum aslında alıpalıp boşa gidiyordu. Ama 2 yıldır hem kendim hem de çocuklara çok dikkat ediyorum.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. @babaannemintakvimciği çok teşekkürler :-))

      Sil
  4. Bu ne kadar ürün böyle :) Bende sadece 5 ürün bitirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elossoles bazı aylar böyle oluyor bitmek üzere olan çok ürün vardı elimde :-)

      Sil
  5. Seely ilgimi çekti. Görünce alabilirimm. :))

    YanıtlaSil
  6. Cosmed akne jelini ben de hiç sevmemiştim. Acaba bende mi işe yaramadı ki diyerek yeğenime vermiştim ama o da hiç memnun kalmamıştı.
    Ne güzel yine bir sürü ürün bitirmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan seveni de varmış ama dediğin gibi bende de işe yaramadı..

      Sil
  7. Tebrik ederim. Dolu dolu bitmiş ürünler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik teşekkürler canım:-)

      Sil
  8. bol bitirmeli bir ay olmuş harika.. PlatinumVuvu, kötü PR ı yüzünden hakettiği yere ulaşamadı, kendi kayıpları. Yoksa Japon cilt bakımı ürünleri şahane oluyor. Faberlic'ten hala hiç ürün kullanmadım,maskeleri deneyeyim birara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily evet haklısın vuvu konusunda yeni gelen bir markanın mutlaka bol pr ile kendini tanıtması lazım ama çoğu yapmadığı için bilinmiyor bile.. hatta pastel gibi türk markaları bile pr a önem vermediği için yeni çıkan ürünlerini tanıtamıyor .. kesinlikle kendi kayıpları bence de .-))

      Sil
  9. iremcim sen nao-ptın böyle ne kadar çok ürün bitmiş:)
    nevacare saç spreyini seviyorum bende, choise ye carrefoura gittiğimde bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajlıkareler bu ay biraz fazla mesai yapmışım :-))))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...