24 Mayıs 2015

Müftüoğlu çay ağacı sabun..

Ergen yaşta bir oğlum olduğunu ve şiddetli akne problemi yaşadığını sanırım çoğunuz biliyordur, her seferinde sivilce düşmanı bir ürün bulduğumda hemen onun üzerinde deniyorum çünkü. Bu ürünlerin bir kısmı evet iyi geldi, o şiddetli sivilce görünümünü ve kırmızılığı azalttı ancak tam olarak geçirmedi.
Müftüoğlu tea tree soap
Böyle olması da normalmiş çünkü geçenlerde bir cilt uzmanına gittik ve bu aknelerin en şiddetli akne problemi sayılan "acne vulgaris" olduğunu örendik. İlk gittiğimiz doktor ki kendisinin muayenehanesi Bağdat Caddesinde ve oldukça pahalı bir ücreti vardı hemen roacutan tedavisi önerdi. Haliyle bir takım şüphelerim olduğu için de ikinci bir görüş almak istedim ve başka bir uzmana daha götürdüm. İkinci doktor roacutan tedavisi yapılırsa kemik gelişimini engeller dediği için de ilk doktoru hemen  sildim. Zaten önümüzdeki sene üniversite sınavına girecek bir çocuğa bu kadar ağır bir ilaç tedavisi uygulanmasına hiç aklım yatmamıştı. Doktora kolay tabi bas roacutanı gitsin.


Müftüoğlu tea tree soap

Sonuç olarak ikinci doktorumuz 2 antibiyotik, bir krem ve losyonun yanında bir de bu sabunu kullanmasını önerdi. Çay ağacı ve zeytinyağının etkisi sivilce tedavisinde zaten kullanılıyor, ayrıca içinde hiç bir kimyasal da bulunmuyor.

Müftüoğlu tea tree soap

Sabun eskiden kullanılan zeytinyağlı harlı sabunlar gibi kokuyor, zor köpürüyor ve durduğu yerde erimiyor. Şimdilik 2-3 haftalık kullanım sonunda sivilce görünümünde gerçekten azalma görüyorum. O şiddetli kırmızılık da gidiyor yavaş yavaş, umarım böyle devam eder.  Gelişmeleri de ayrı bir post olarak yazacağım.

Sabunu buradan inceleyebilirsiniz.
Sevgiler..

38 yorum:

  1. Çay ağacı sabununun çok iyi olduğunu duymuştum.. Markayı da sayenizde tanımış oldun..Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nahidezerayak müftüoğlunun bir markası ürünleri var ama be de bilmiyordum neler var tam bu sabunu ilk kullanmış olduk markadan..

      Sil
  2. Bizde kızımda sivilce sorunu yaşadık katran sabunu kullanıp faydasını gördük,paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sofradabulus evet katran sabunu da işe yarar sanırım bu da öyle bir şey zaten harlı sabun..

      Sil
  3. sivilce için soğan kürleri var, tam bilmiyorum ama bi araştırın isterseniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elitstil ah neler denedik böyle doğal formüllerden hiç biri tam etki edemiyor sonra yine azıyor sivilceler en son çareyi doktor kontrolünde gitmekte bulduk..

      Sil
  4. kil sabunu da işe yarayabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bademlebuduk evet yarayabilir tabi sivilceleri kurutur sanırım sonuçta..

      Sil
  5. Kimyasal olmayışı çok hoş.... Sevgiyle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @dilekafiyonavcı evet bence de öyle :-))

      Sil
  6. Benim kızımda ımex sabundan oldukça memnun ancak yaşı biraz daha küçük olduğu içn çok düzenli kullanmaya dikkat etmiyor. Rutin kullansa güzel sonuç alacağız kolay gelsin, gelsin geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @periscope aldığım hiç bir ürünü düzenli kullanmadı ama artık başa çıkamayınca ve doktor da verince mecbur kullanıyor .. teşekkürler :-))

      Sil
  7. ya ben sabun delisiyim. kesinlikle bundan alırım ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tavsiyesever yaa seviyorsan al tabi ben oğlum üzerinde etkisini görüyorum gayet başarılı :-))

      Sil
  8. Çay ağacı yağını kullandım ama sabununu duymamıştım aklımda olsun :) Akne her yaşta cinsiyet ayırt etmeden gelip buluyor maalesef.Sınav döneminde stresten daha da azıyor bunlar inşallah daha da etkili olur sabun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilaynarta evet sivilceler yaş falan dinlemiyor bende de hala çıkıyor arada.. çay ağaçlı sabun pek çok markadar var ama içerikleri birbirinden farklı sanırım..

      Sil
  9. Benimde bir oğlum var. Henüz 10 yaşında ama sivilceye yatkın bir cildi var.Şimdiden aklımda bu tarz ürünlerin yer etmesi iyi olur. Emeğinize sağlık :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şeplalişeplali erkek çocuklar maalesef akneye hele de bu tür akneye daha yatkınlar maalesef :-(( umarım onunki daha hafif geçer..

      Sil
  10. çay ağacı yağını da sivilceler için öneriyorlar genelde sabuna ek olarak denemek de yarar var bence :) çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kızsalşeyler evet çay ağacı yağını da kullandım söndürüyor bir nebze ama tam geçiremiyor sivilceler çok aktif olduğu için..teşekkürler :-)

      Sil
  11. çok güzel bir ürüne benziyor, sivilcem yok ama kırmızı lekelerim var bir kaç tane onlar için kullanabilirim paylaşım için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevimaskanası umarım iyi gelir size de :-))

      Sil
  12. sabun kullanmaya bayılıyorum,hem kimyasal değil hem de hoş kokulular:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @billur sabunu koruma açısından zorlanıyorum ben sadece yoksa kullanması çok faydalı tabi..

      Sil
  13. Sonuçları merakla bekliyorum canım.Umarım tüm sorunları siler geçer :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahi umarım canım çünkü çok kafasına takıp üzülüyor bu sivilce sorununu :-((

      Sil
  14. ben kaç yaşına geldim ergenlik yıllarımdan beri bu acne vulgaris belasıyla mücadele ediyorum özellikle çene bölgemde çıkıyorlar sürekli. Denemedim ürün ilaç kalmadı Roacutane hariç çünkü onun karaciğere ve pek çok organımıza zararlı olduğunu biliyordum ve kullanmadım. Bu naneli yüz yıkama jelleri çok iyi geldi bana bi de bu avenenin sprayi azalttı nispeten çok şükür. geçmiş olsun oğlunuza da .. Bir de bol su içsin yüzüyle ikidebirde oynamasın. yemeklerden sonra en azından ıslak mendille dudak çevresini silsin diye naçizane tavsiye veriyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi sana da çok geçmiş olsun o zaman tavsiyelerini söyleyeceğim oğluma bol su içmeye çalışıyor ama tekrar hatırlatayım çok teşekkürler tavsiyeler için :-))

      Sil
  15. Bu çay ağacı da herseye deva

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydı evet gerçekten iyi geliyor pek çok şeye..

      Sil
  16. Geçmiş olsun oğluma ben sudocremverdim bi öğrencime önce işe yaramadı sonra bir buçuk ay sonra falan bi gördüm cildi pırıl pırıl olmuş siyah noktaları bile gitmiş.Çok mutluydu bi dene istersen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi teşekkürler canım yanılmıyorsam onu da denedik, gerçi sebat etmedi ama artık ilaç kullanıyor bakalım söylerim yine kullanırsa..

      Sil
  17. Çay ağacı gerçekten kızarıklık ve sivilcelere iyi geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi evet sivilcem çıktıkça ben de kullanıyorum...:-))

      Sil
  18. Merhaba... Ben bu sabunu saçlarım icin kullanmıştım. Öyle hızlı etki etmişti ki dökülen saçlarım yerine gelmişti ayrıca yeni saçlarim çıkmıştı. Herkese tavsiye ediyorum harika bir sabun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adsız o açıdan hiç bilgim yok ama deneyecrğim kesinlikle 😊

      Sil
  19. bende bu sabunu cilt ve sac icin kullandim ama az kopurmesinden mi kaynaklaniyor anlamadim kalinti birakiyor.. ve sacimi yaglandirdi.. alismasi mi lazim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adsız bence iyi durulanmamaktan olabilir bu tarz sabunlar şampuanlardan daha fazla durulanmak istiyor yoksa eline geliyor insanın..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...