15 Mayıs 2015

Makyaj süngerleri karşılaştırması..

Makyaj süngerlerinin hayatımızdaki yeri en az makyaj fırçaları kadar önemli artık ve sizi bilmem ama ben en az fırçalarım kadar seviyorum süngerlerimi kullanmayı. Özellikle iyice yüze yedirilmesi gereken, kapatıcılığı yüksek fondötenler ile tercihim kesinlikle süngerle uygulama yönünde oluyor. Ama BB veya CC kullanacaksam direk fırçalara yöneliyorum. Tabi bu arada hayatımızda olmayan markalara ait makyaj süngerleri de TR'ye gelmeye başladığı için daha çok ürün seçeneğimiz de oldu. 

Bu durumda yeni başlayanlar için bir makyaj süngeri karşılaştırma rehberi hazırlamayı düşündüm. Bu süngerlerden benim ilk aldığım ve kullandığım sünger Real Techniques'e ait, TR' de yokken aliexpress'den getirtmiştim. Bu 2. süngerim, ilki parçalandı ve evde bir yedeğim daha var, yani seviyorum kendisini. Daha sonra belki aradığımı bulurum diye Sephora süngeri almıştım, ne yazık ki diğerlerinin yanına bile yanaşamıyor, yakında çöpü boylar zaten. Beauty Blenden hayatımıza yılbaşından önce girmişti ve o gün bu gü favorim olmaya devam ediyor. Avon 'un yeni çıkardığı süngeri ise arkadaşım hediye etti bana, bak bakalım nasılmış diye, tabi baktım.


Beauty Blender ve Avon, soldaki Avon bariz büyük, bu büyüklüğü uygulama aşamasında bir şekilde engel yaratıyor. Mesela ucu burun kenarına, göz kenarına uygulama yapabilmek için sivri olmasına rağmen büyük olduğu için yüzün o noktalarına tam olarak oturmuyor. Beauty Blender'a göre ayrıca da daha sert, öyle olunca da eğilip bükülmüyor yani sürüm zorluğu yaşatıyor. Bu görünen süngerlerin kuru halleri.


Avo ve RT, Real Techniques daha büyük ve daha uzun Avon'a göre ama hem kuru hem de ıslak hali daha yumuşak, kolayca eğiliyor yüzün her noktasına uyum sağlıyor. 


Bu görünen suyu çekmiş ve sıkılmış halleri, BB ile Avon aynı boyuta geldi ancak Avon hala sert, oysa suyu epey bir içine çeken BB yumuşacık oldu, yüzün her noktasına erişilebiliyor kendisi ile. Ayrıca bu şekilde Avon hala sert kaldığı için yayarak uygulama yapamıyorum, tampon hareketle yaptığım zaman da bütün ürünü içine çekiyor neredeyse. Tamam bütün süngerler çok ürün yiyor ama bu daha da fazla yedi sanki.


Suyu yemiş RT ve Avon, yukarıdaki bütün herşey burası içi de geçerli.


RT ve BB farkına gelirsek, ikisi de yumuşak ve ergonomik ama burada da RT  sanki bir tık daha fazla yumuşuyor, burada da fazla yumuşaklık ikisi arasındaki karşılaştırma eksi noktayı oluşturuyor. Çok ilginç değil mi bunu tam da anlatamıyorum ama ikisini de kullananlar ne demek istediğimi anlayacaktır.


Avon ve Sephorayı karşılaştırırsak da burada büyüklüğüne ve sertliğine rağmen Avon sünger üstün durumda, çünkü diğer çok küçük kalıyor, suyu tam olarak çekemiyor, dolayısı ile yumuşayıp esnemiyor.

Bütün bu karşılaştırmada sonra kafası karışanlara, henüz hiç makyaj süngeri kullanmamış olanlara RT ile başlamalarını önerebilirim. Piyasada en kolay bulunan o şu anda, bütün Migros, Gratis ve Watsonslarda var ve fiyatı 30 TL. civarı. İndirimde ise 20 TL. civarına almak mümkün. Eğer yok ben makyajımı daha iyi bir şeyle yapmak isterim derseniz Dougles'da ve online olarak satışına başlanan ve 55 TL. civarında olan BB alabilirsiniz. Memnun kalmanız garantidir. Arada kullanayım, beni uzun süre idare etsin, kolay eskimesin ve fırçalarıma destek olsun derseniz de Avon katalog satışından sanırım 15-20 TL. gibi bir fiyata makyaj süngerini alabilirsiniz. Sephora sühneri maalesef öneremiyorum, fiyatı da şu an aklımda değil ama 30-40 TL. bir şeydir muhtemelen. 
Sevgiler..

57 yorum:

  1. Makyajla ilgilenenler için ayrıntılı güzel bilgilendirmeler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu umarım ilgisi olanların merak edenlerin işine yarar :)

      Sil
  2. okurken şunu düşündüm
    e be kardeşim siz bunları üretip satarken bi deneseniz ya önce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elitstil ben hakikaten bazı ürünlerin hiç Kullanıcı testinden geçmediğini düşünüyorum Kapağı açılmayan ve yarısından itibaren ürünü çıkartmayan tüpler dökerken Yarısı Boşa giden Şişeler mevcut piyasada içindeki ürün şahane de olsa alamıyorum bu Yüzden :(

      Sil
  3. Bayıldım yazıya, fazlasıyla ayrıntılı (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslınındünyası çok sevindim beğenmenize :)

      Sil
  4. Ben de bb minik olanini almayi dusunuyorum ama aklimi rt de celmiyor degil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik küçüğü çok minik onun alacaksan tam boyunu öneririm ama rt de iş görür yani :)

      Sil
  5. Cok guzel bir yazi olmus, ben rt sungerden cok memnunum zaten denk geldigimde bir de bb aldim mi tamamdir, maceraya gerek yok sanirim, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @perriscope evet ben de ikisiyle yola devam diyorum :)

      Sil
  6. Çok açıklayıcı olmuş valla ellerine sağlık :) Avon'un da sırf ürünü benzeticem diye kazık gibi süngeri piyasaya sürmesi çok komik yaa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mineyy çok teşekkürler :)) evet dış görünüş benzeşiyor da işlevi pek olmamış maalesef..

      Sil
  7. sephora süngeri bende hiç beğenmemiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikperisi fırçaları gayet güzelken sünger niye böyle anlamış değilim :(

      Sil
  8. Gayet net anlatmışsınız. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Avon bazı bloggerlara bolca reklam ürünü göndererek işi kurtardığını düşünüyor ama ürünlerinin yarısından çoğu yetersiz ve gereksiz bence. Yenilik yapmak için işe yaramayan ürünler çıkaracağınıza az ama kullanışlı ürünler yapın. Bence Gratis'lerde satılan Eclips makyaj süngeri bile Avon'un ve tabii Sephora'nın süngerinden daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün evet canım bazı ürünlerini severek kullanıyorum ama olmamış bu maalesef keşke dediğin gibi olsa da bizim de daha uygun fiyatlı bir alternatifimiz olsaydı :)

      Sil
  10. great article, love the review :)

    - www.angelavissers.com

    YanıtlaSil
  11. kesinlikle bb. eğer bb pahalı gelirse de rt ya da eklips derim. avon aliexpress de 1 dolara 3 tanesi satılan süngerlerle aynı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tavsiyesever evet BB en iyileri bence de :))

      Sil
  12. Valla ne güzel anlatmışsınız. Avon çok sert ve büyük gerçekten. Bu da uygulamayı bir hayli zorlaştırıyor. Benim için 1.sırada BB 2.sırada ise RT yer alıyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şeplali beğenmenize sevindim bence de ilk sırada BB var :))

      Sil
  13. Elinize sağlık tam da merak ettiğim konuda yazmışsınız İrem Hanım. Ben de RT'den çok memnunum ama BB'ı da ilk fırsatta alacağım. Özellikle kuru karma ciltler için ıslak süngerle uygulama çok daha başarılı oluyor. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @madammakyaj teşekkürler beğenmenize çok sevindim :)) evet sanırım kuru cilde daha iyi uygulama yapılır süngerle iz de bırakmaz..

      Sil
  14. Senden öğreneceğim çok şey var canım makyaj yapmayı seninle öğrenicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fatmadoğan yok Fatmacım olur mu sende gayet güzel makyaj yapıyorsun :))

      Sil
  15. Çok yararlı bir yazı olmuş, eline sağlık :) BB yok bende RT var ama çok sünger insanı değildim ama son zamanlarda daha doğal geliyor süngerli bitişler.Hep aklımın bir köşesinde var BB :) O BB buraya gelecek ! :D Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @dgsuperisi teşekkürler canım :) süngerler özellikle yapısı kalın fondötenlerle doğal bitiş sağlıyor bence de gelsin o BB oraya bir an önce :)))

      Sil
  16. Çok güzel anlatmışsınız .Ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sosyalmedyakafe çok teşekkürler beğenmenize çok sevindim :)

      Sil
  17. Çok iyi bir yazı olmuş kesinlikle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sorumeleğininpusulası çok teşekkürler :)

      Sil
  18. ne güzel anlatmışsınız,sevgiler

    YanıtlaSil
  19. bu makyaj süngerleri şeker gibi :D iştah açıyor :)) fondöten uygularken kullanıyorum bende bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @goncaapaydın evet fondöteni pürüzsüz uygulamak için idealler :) beğenmenize sevindim :)

      Sil
  20. sünger kullananlar için detaylı bir anlatım olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  21. Kesinlikle bb hic olmadi rt diyorum bende ♤ cok guzel bir yazi olmus eline saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kermitalemlerde kesinlikle önce bb olmadı rt :)) çok teşekkür ederim :)

      Sil
  22. Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş.

    YanıtlaSil
  23. Makyaj yapmayınca ürünler hakkında da bilgimiz olmuyor ama ilgilenenler için çok ayrıntılı bilgiler vermişsiniz.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nergismevsimi çok teşekkürler umarım beğenilmiştir :)

      Sil
  24. ayrıntılara bayıldım sizler gibi makyaj yapmasam da daha doğrusu beceremesem de seviyorum ürünler hakkında fazla bilgim yoktu öğrenmiş oldum alışveriş yaparken en azından ne aldığımı bilirim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fundaöztkn beğenmenize çok sevindim umarım işinize yarar :))

      Sil
  25. Mükemmel bir yazı olmuş, şu an için ten makyajı yapmıyorum ama hep hangisi daha iyidir diye merak etmişimdir :)

    YanıtlaSil
  26. avon un süngeri bb ye ne kadar benziyormuş görünüşte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bademlebuduk evet görünüşte öyle :-)))

      Sil
  27. Yazı çok güzel olmuş.Hiç sünger kullanmamış biri olarak indirimden rt süngeri deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @öznurözdemir evet onunla başlamak en iyisi hiç kullanmamış biri için..

      Sil
  28. Harika bir yazı olmuş, ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tuğbanonutlu görmemişim bunu kusura bakmayın çok teşekkür ederim sevgiler :-))

      Sil
  29. Kuzenim yurtdışında okuyor. Bana birden fazla beauty blender gönderdi kızlar. Almak isteyen olursa 10 tl den satacağım. Mail atabilirsiniz makyajfircam34@gmail.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...