2 Aralık 2021

Kasım Bitenler..

Kasım ayını da bitirdik. İnanamıyorum ama Aralık ayı geldi ve 2021 bitti bile, bu sefer gerçekten nasıl geçti anlamadım. Pandemide zaten ne olduğumuzu şaşırdık, zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz bile.  Bakalım bu ay neler bitmiş neler çöpe gitmiş. 



Hemen bir ön gösterim yaparak detaylara geçelim, ne dersiniz.
Bu ay aslında geçen aylara göre fazla bir şey bitmemiş de bakalım siz nasıl bulacaksınız performansı.


Kişisel bakımda Colgate Zero diş macunu hiç fena değildi, yoğun bir mint tadı yok o nedenle sevdim. 
XO Black Premium deodorant kış için favori parfümüm YSL Black Opium benzeri olduğu için seviyorum. Yedekledim indirimde tabi ki. 
Avon vücut yağı duştan sonra kullandım, kokusu güzel ama kalıcı değil. Bebe yağı alacağım elimdekiler bitince zaten. 


Marc Antony detox şampuan hiç fena değildi, saçıma hacim bile verdi, alınabilir. 
Flormar vücut spreyi, bu da güzel ama kalıcı değil tabi. Ben sürdüğüm zaman hafifçe kıyafetlere de sıkıyorum daha yoğun oluyor kokusu. 


İşte bu kısım bir başarıdır arkadaşlar. Burada gördüğünüz her şey New Well baz ve Gabrini kalem ruj dışında sonuna kadar bitmiştir. Onları sevemediğim ve kullanmadığım için çöpe yolladım. 
Avon Tokyo serisi likit allık fena değil ama hem oldukça pahalı hem de çok çabuk bitti, bir daha almam. 
Loreal Bambi maskara bunu da pek sevmedim. Bütün Loreal maskaralar gibi çabuk kuruyor. 
NYX maskara bazı, bu da hem küçük hem etkisiz hem gereksiz. Bunun yerine Avon'un maskara bazını alırım çok daha başarılı bence. 
Maynelline affinitone fondöten, severim bunu ama yeniden alacak kadar değil. Bunun yerine Flormar'ın çok başarılı fondötenleri var mesela Loreal grubuna göre daha uygun fiyatlı onları tercih ederim. 
Flormar eyepuff kapatıcı, göz altlarını ıslak ıslak gösteren hoş bir kapatıcı ama çabuk bitiyor tabi. 
Bunun yerine de Maybelline age rewind daha iyidir bana göre. 
Flormar HD concealer göz altlarında yoğun kapatıcılık isteyenler için ama kalın bir ürün altına iyi nemlendirme istiyor. Flormar makyaj sabitleyici, güzeldi ama sprey mekanizması bir tık daha ince olsa çok daha iyi olurmuş. 
Yine Flormar'ın eski bir farı, bunun dibini görmüştüm zaten çoğu bitmişti ben de vedalaştım artık. 



Bu grup da hiç fena değil. Gorkito nemlendirici krem gün içinde evde oldukça nemledirici olarak hem yüzüme hem ellerime kullandım. Kuru ciltlerin daha çok seveceği bir krem. 
Revolution skin serisinden bir yüz bir de göz serumu bitti ikisi de oldukça iyi bana göre. Yüz serumu yedekli, indirimde en son 50 TL.'ye almıştım ama göz serumunu henüz yedekleyemedim araya başka ürünler girdi. İlk indirimde o da alınacak. Yüz serumu Niacinamide içerikli, Foreo bear ile kullanıyorum ve çok da etkisini gördüm. İndirimde yakalarsanız bırakmayın. 
Sinoz'un bir serumu, bunu da yeni denediğim bir makyaj hilesi için kullandım. Yukarıda bahsettiğim kalın, yoğun yapılı dediğim Flormar kapatıcıya her gün 1-2 damla uyguladım bu serumu ve sonuç ıslak yağ gibi kayan bir ürün ve daha doğal göz altları oldu. 
Milk markasının bir stik nemlendiricisi pek beğendim diyemeyeceğim bunun için. 


Doğal manikür yardımcımız Mara kozmetik manikür-pedikür peelingi oldukça başarılıdır. İndirimde yedeklemiştim ama henüz açmadım. Bir de başka markalar da çıkartmış onları da denemek istiyorum. 
Bu ay az oje attım sadece 2 tane bence az yani iyi bakamamışım demek oje kutularına. 
Bir de Essence'in bu minik lip balmı bitti. Fena değil aslında ama boyuna göre bence pahalıydı. Bir daha almam o nedenle. 


Bunu da özellikle paylaşıyorum, bu bir bulaşık deterjanı ama doğal ve çözünür maddelerden yapıldığı için evde meyve ve sebzeleri bile yıkayabileceğiniz bir ürün. Bütün online satış platformlarında bulabilirsiniz markanın ürünlerini. 


Waso temizleme jeli oldukça iyi ama markanın fiyatları ile düşünürsek çok özel mi hayır değil, yerine alabileceğim alternatif çok ürün var. 
Üstteki iki maske de fena değil, biri Watsons'dan diğeri File marketten alındı. İndirimli olarak alınabilir. 
Foreo gece maskeleri sürekli favorilerimden. 
Watsons'da bulunan Kore markası Scinic'e ait peeling pad çok başarılı, cildi çok nazikçe temizliyor ve ölü deriyi alıyor. Eksi yanı tek kullanımlık olması o nedenle indirimde buldukça stoklayın derim. Zaten geldi mi anında bitiyor. O yüzden ben her seferinde 3-4 tane alıyorum.


Klasik Benri pamuklar ve fırça temizlemek için kullandığım makyaj temizleme mendili.
Islak mendilde Benri tercih etmiyorum ama bunu indirimden almıştım.

Evet bu ay da böyle bitti, gelecek ay bakalım neler girecek bu yazıya. Şimdi aklıma geldi saklasaydım bütün bir yılın favori bitenlerini bir yazı yapabilirdim. Neyse ama bir 2021 favoriler yazısı gelecek tabi. Bu arada merak ettiklerinizi de yorumlarda bekliyorum. 
Sevgiler..



 

12 yorum:

  1. BioMio'yu duymamıştım. Bakayım buna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi başka ürünleri de var doğal içerikli :-))

      Sil
  2. Fotoğraf çekimleri tek kelime ile harika. Tavsiyeler için teşekkürler. Maske konusunda çok hassas davranıyorum çünkü cilt önemli sonuçta. Özellikle hassas bir cilde sahip olmak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gamzelikız çok teşekkürler :-)) evet hassas ciltlerin özellikle peeling özellikli ve soyulabilen maskeler konusunda dikkatli olması lazım..

      Sil
  3. maske deyince bizim ülkedeki covid maskeleri avrupa kabul etmiyor :) black premium ve göz/krem bölümleri, iki paragraf iyiydi saool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone hangi maskeler taktığımız maskeler mi? İtalya'ya giderken oğlumun yanına vermiştim baya kullanmış bir şey demedi ama..

      Sil
    2. taktığımız maskeler evet, orda delikli ve tek tür maske kullanılıyor, o zaman belki italyada farklı olabilir, avusturya, almanya, isviçre, belçika filan aynı maskeyi kullanıyor, nefes alması da bayağı zormuş, şimdi sonbaharda gidip gelenlerde gördüm, yollarda da covid testi çadırları varmış :)

      Sil
    3. @deeptone evet o çadırlar hızlı testler içinmiş İtalya'da var...

      Sil
  4. Detox şampuanını merak ettim ☺️

    YanıtlaSil
  5. BioMio, bulaşık deterjanı ve gıda temizliği.. Emin olamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden iyi durulanırsa olur bence..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...