17 Şubat 2021

Avon saç yağları..

Bugün #cildinegöreseç ekibi olarak Avon saç yağlarından bahsedeceğiz. Avon saç yağları benim uzun zamandır kullandığım ve sevdiğim ürünlerdir. Bakalım nasıllarmış



Bahsedeceğimiz yağlar absolute nurishment yani besleyici yağ ve ultimate shine yani parlaklık veren saç serumları. Bunun dışında ben başka çeşitleri de var diye hatırlıyorum ki doğru hatırlamışım 4-5 değişik çeşidi vardı ama yeni katalogda sadece 3 çeşit yağ var. Sanırım Avon saç yağlarının hem çeşitleri hem de ambalajları yeniden tasarladı. Bende 2 tane eski çeşidi de vardı çünkü zaten kullandığım ürünlerdi bunlar. 


Bunlar yeniler besleyici ve parlaklık verici yağ. parlaklık veren donuk saçlar için, besleyici olan ve içinde argan yağı olan serum ise kuru saçlar için. Şimdi benim saçlarım oldukça yağlıdır 1 gün yıkamayayım anında söner kötü durur ayrıca çok da cansızdır. Ne yaptıysam buna engel olamıyorum ama son zamanlarda 2 günde bir yıkayarak arada kuru şampuanla idare edip yağlanmasını önlemeye çalışıyorum.  Bu nedenle hangi saç bakım yağını kullanırsam kullanayım bende ağırlık yağar, saçımı  aşırı söndürür ve kötü durur. Uzun zaman önce tesadüfen denediğim Avon saç yağlarının hiç biri bende böyle bir etkiye sebep olmadı. Saçıma ağır geliyor diye eşe dosta dağıttığım argan yağını hiç bir ürün içinde asla kullanamam ama bu argan yağlı serum da saçıma ağır gelmedi ilginç bir şekilde. 



Benim favorim yine de ultimate shine yani parlaklık veren serum. Saçıma yıkadıktan sonra ıslakken 2 pompa elimde ısıtıp sürüyorum. Hem saçımın kolayca açılmasını sağlıyor hem de gerçekten saçlarımı harika bir şekilde parlatıyor. İçindeki kristal ışık teknolojisi gerçekten saçımın donuk donuk görünmesini aşırı söndürmeden önlüyor.  Arhan yağlı olan da saçıma ağır gelmiyor ama favorim dediğim gibi parlaklık veren yağ. 
Her iki yağı da ıslak saça uygulayabileceğiniz gibi saçlarınız kuruyken yine 2-3 pompa avucunuza alarak uçlarına uygulayabilirsiniz. 
Ben bazen parlaklık veren serumu o şekilde de uyguluyorum yine ağırlık vermiyor ama benim tercihim ıslak nemli saça uygulamak. Kuru uygulama yapısı benim saçıma göre daha kalın, daha elektriklenmeye müsait kuru ve uzun saçlara daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. 


İki yağ da güzel kokuyor nitekim içlerinde parfüm de var. 


Eski yağlar ile yapıları aynı ben zaten severek kullanıyordum kullanmaya devam da edeceğim. tabi. Bu yağlar ile ilgili tek şikayetim gramajlarının az olması olabilir. Biraz daha büyük olsalar sanki daha iyi olur bana göre.


Özellikle saçı benim gibi ince telli ve sönük olanların yıkadıkça karışanların zor açılanların memnun kalacağını düşünüyorum. Denizden sonra da sertleşen saçlara da iyi geliyor özellikle içerisinde argan yağı olan besleyici serum. 
Bu arada yeni katalogda parlaklık veren serumun sprey formunu da çıkartmış ki daha pratik olur diye düşünüyorum onu da alıp deneyeceğim tabi. 

Tabi yağ formunda ürün genel olarak kuru kabaran ve kalın telli veya yoğun kıvırcık saçlara iyi geliyor. Şahsen benim genel fikrim bu ama Avon'un özellikle ultimate shine serumunu çok kolayca ve severek kullandığım için özellikle bu yağı kendi saç tipime benzer saça sahip olanlara önerebiliyorum. Bakalım bu konuda Nilgün ve Gül ne düşünüyorlar? Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için de tıktık.
Sevgiler..



 

12 yorum:

  1. Argan yağlı serumu çok seviyorum ben de. Dediğin gibi tam kuru saç serumu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet bana da çok ağır gelmiyor ama yine de diğerini tercih ederim..

      Sil
  2. Benim saçlarım hem kuru, hem uzun, hem boyalı..Çok iyi geldi ikisi de. Dediğin gibi denizde de çok işime yarıyor.

    YanıtlaSil
  3. Ben argan yagliyi çok seviyorum. Röfleden kuruyan ve zor açılan saçlarımın kolay taranmasını ve nem sabitlenmesine iyi geliyor. Işıltı vereni de sevdim onu daha yeni başladım kullanmaya .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme kuru saçlara çok iyi bence de :-))

      Sil
  4. advance techniques piki tişkirs :)

    YanıtlaSil
  5. Argan saç yağı formülü, ambalaj şişesi kadar çekicidir.
    Sadece Avon ürünü ülkeme dağıtmadı.

    Endonezya'dan selamlar.

    YanıtlaSil
  6. Saç yağları nemlendiriciler gibi düzenli kullandığım ürünlerden. Parlaklık vereni kullanmadım hiç deneyeyim bunu da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi saçların kuru ise argan yağlı olanı tavsiye ederim özellikle denizde kuruyan saçlara süper geliyor..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...