28 Ocak 2021

Uygun Fiyatlı Cilt Bakım ürünleri..

Daha önce yazdığım yüksek fiyatlı cilt bakım ürünlerine alternatif benim de kullandığım uygun fiyatlı ve kolayca her yerde bulunabilecek cilt bakımı ürünlerinden bahsedeceğim bugün.


Evet hepsi de Gratis, Watsons gibi mağazalarda kolayca bulunabilecek ve işe yarayan ürünler, hemen başlayalım neler var. 


Temizleme jelleri ve yüz temizleme cihazı. Jel olarak ben yağlıya dönük karma ciltli olduğum için tabi önerilerim de bu yönde oluyor. Neutrogena jelleri hep severek kullanırım, cildim de gayet iyi anlaşır bu marka ile. Juvera ile ise geçen sene tanıştım, cildin ekstra sebum üretmesini engelleyen bir yıkama jeli, bu açıdan cildi kadınlara göre daha fazla sebum üreten erkekler de kullanabilir. Ben kendisini yazdan beri kullanıyorum ve çok memnunum, özellikle sabahları cildin bütün gece üreteceği sebumu temizlemek ve dengelemek için kullanılabilir.
Bir önceki yazıda bahsettiğim Foreo yüz temizleme cihazından çok memnunum ama dediğim gibi bu bir bütçe meselesi ve Foreo alamayanlar için de önerebileceğim tek yüz yıkama cihazı da Miniso'nun bu minik yüzgeç şeklindeki ürünüdür. 


Temizleme sonrası tonik olarak Miniso önereceğim yine, fiyatları oldukça uygun ve nem vermeleri de gayet iyidir. Bende bir kaç çeşidi var hepsinden memnun kaldım. Yapısı su gibi değil de jel gibidir, ben bu şekilde daha çok seviyorum.
Güneş kremi olarak eczanelerde bulabileceğiniz La Roche Posay veya dermokozmetik sitelerden alınabilecek Bionnex tavsiye ederim. İkisi de yüzde beyaz iz bırakmaz ve çok da iyi korur. 



Tonikten sonra cildin nem tutmasını arttırmak için Simple nem arttırcı serum sürebilir diğer aşamalara öyle geçebilirsiniz veya direkt tonik üzerine yüz hafif nemliyken serum da uygulayabilirsiniz. Yine Miniso'dan gül özlü serum karma ciltlerin çok hoşuna gidecektir. Kuru ciltlere yeterli gelmez ama bana gayet uygun. Üzerine yine uygun fiyatlı ekstra yağlanma ve parlamayı önleyen Neutrogena soothing clear serisinden yüz kremini önerebilirim. Veya hem cilt tonum biraz eşitlensin hem de nem versin diyenlere Flormar tone up cream iyi olur. Yalnız bu krem de çok yağlı cilde göre değil, kuru ve kuru karma ciltler bunu daha çok sever. Ben tek başına uygulamadığım için parlamasını da kontrol altına alabiliyorum. Cilde canlılık ve parlaklık veren bir kremdir. Fiyatı da oldukça uygun. 


Üst segmentte göz kremi önermemiştim Çünkü denediklerimden öyle önerebileceğim aşırı memnun kaldığım bir göz kremi yoktu. Ama orta üst seviyesinde önerebileceğim oldukça fazla göz kremi var. 
Hada Labo Tokyo, Mizon ve Fenomen C bunlardan sadece bir kaçı. Özellikle indirim döneminde Hada Labo'ya şans verebilirsiniz. 

Uygun fiyatlı olarak deneyip memnun kaldığım ürünlerden kısaca bahsettim. Sizin de önerileriniz veya sorularınız varsa yorumlarda bekliyorum.
Sevgiler..





 

13 yorum:

  1. Neutrogena sivilceler iyi geliyor mu? Kendim için sormuyorum. Benim küçük de ergenlik sivilceleri başladı. DermaDerm'in bir ürününü aldım ya kurutuyor ama yine çıkıyor. Bu dönemi en az sivilceyle atlatacağı, cildine zarar vermeyecek ürünler kullansın diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi eğer başka hiç bir sorunu yoksa nispeten temiz tutar cildini işe yarar yeniden çıkması da normaldir ama cildi hiç zarar görmesin diyorsan bir cildiyeci görse iyi olur derim ben..

      Sil
  2. neutrogena lara bakayım, alıştığım markalar dışına çıkamam hiç, loccitane, rocher, neutrogena gibi yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone bu yazı senin içindi zaten :-)) ama alıştığın markalar dışında özellikle Türk malı çok güzel markalar var keşfedilecek...

      Sil
  3. simple ürünlerini seviyorum, buna da bakmak isterim. yorumunuza sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @arselinokyanusu çok hafif hoş ürünleri var gerçekten ben de severek deniyorum hepsini...

      Sil
  4. Neutrogena Soothing Clear serisini merak ediyorum kremine degil ama yüz yikama jeli varsa ona bi' bakabilirim. La Roche Posay güneş kremini de çok merak ediyorum senelerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mügelog bu seride yıkama jeli yok ama köpüğü var..

      Sil
  5. Simple serum olarak bende başarılı buldum 😇 la Roche posey güneş kremi konusunda tek geçerim ❤️

    YanıtlaSil
  6. Neutrogena ürünlerini kullandım epeyce bu ara baleaya taktım ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya balea burada olsa ben de bakarım güzel diye duymuştum..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...