27 Ocak 2021

Peeling Dosyası..

Bugün #cildinegöreseç ekibi olarak peeling dosyasını açıyoruz ve elimizdeki kullandığımız peelinglerden de örnekler vererek cilt tiplerimize göre hepsinin etkileri nedir, kimler kullanır kimler kullanmamalı kısaca bahsedeceğiz. 



Benim elimde aktif olarak şu son dönemde en çok kullandığım peelinler aslında bunlar. Ama yakın zamanda sevdiğim 2-3 peeligim bitti onlardan da yazının sonunda kısaca bahsedeceğim.


Loreal ve Garnier şeker peelinglerini mutlaka duymuşsunuzdur. Ben de instagram hesabımda bahsetmiştim. Son zamanlara kadar çeşidi çok ve fiyatı da uygundu. Neutrogena'nın skin detox serisinden glicolic peeling bence hak ettiği ilgiyi göremememiş bir üründür. 
Aynı şeyi Bioder peeling için de söyleyebilirim. Carita bir gomaj yani silgi peeling ve benim en sevdiklerimden. 
Yves Rocher ise bir tuhaf, nedeninden bahsedeceğim. 


Bioder ile başlayalım, kullandığım en nazik peeling jellerden biri içerisindeki jel oranı daha fazla o yüzden çok nazikçe temizliyor. Bioder'in çok bilinen bir ürünü değil o yüzden hak ettiği değer görmüyor demiştim çünkü nazik temizlemesi ile hassas ciltlere de uygun. Özellikle siyah nokta oluşmaya meyilli yerlere yoğunlaşırsanız iyi sonuç alırsınız.
Neutrogena Glikolik asit peeling de iyidir çok da bilinmez ama bu kesinlikle hassas veya kuru ciltlere uygun değildir. Yağlıya baya yakın ciltlerin bayılacağı bir üründür. Anında cilt beyazlatma ya da aydınlatma diyeyim etkisi vardır ama etki uzun süreli değildir. Mesela makyaj öncesi cilt temizliği ve aydınlatma etkisi için kullanılabilir. 
Carita bir gomaj yani silgi peelingdir. Ciltteki ölü deriyi silgi gibi siler ve atar. Bunun da aydınlatma etkisi vardır ve etki uzun sürelidir. Yine de cildi çok hassas veya mesela Rosa gibi cilt hastalığı olanlara uygun bir ürün kesinlikle değildir. Cildi tahriş etmez ama kuruluk ve gerginlik yaratır. 
Yves Rocher'in peelinginden biraz daha aşağıda bahsedeceğim. 


Loreal ve Garnir şeker peelinglere gelirsek, Loreal ilk çıktığında bu seriden maske ve peelingleri Glam Glow ile kıyaslayanlar dupe gösterenler olmuştu. İkisini de kullanan biri olarak böyle bir şey mümkün değil diyerek detaylara geçiyorum. 


Bu ürünler aslında çok iyi ve tam da amaca yönelikler. Örneğin sağdaki kahveli olan ışıltı veren ve canlandıran bir peeling ve dediğini de yapıyor. Benim en sevdiğim soldaki kivili olan ise siyah nokta karşıtı aynı zamanda aydınlık da veriyor cilde çok başarılı. Ama bu ikisi de yine yağlı ve karma ciltlere yönelikler, kuru ciltler noktasal olarak kivili peelingi biraz da su ile karıştırıp yumuşatarak kullanabilir ama hassas ciltlere uygun ürünler değiller. 
Buna karşılık Garnier kayısı peelingi ise daha çok bütün cilt tiplerine yönelik bir ürün. Yapısı daha yumuşak ve hafif. Cildi tahriş etmeden temizliyor. Kuru cilt için kullanma tüyosu ise banyodan sonra yumuşamış ve gözenekleri açılmış cilde az miktarda uygulanması ve peşinden hemen bir nem maskesi ile de takviye yapılması. 


Gomaj peelingin etkisi, anında cildi aydınlatma ve uzun süreli kalıcılık. Cildi hassas olmayıp ovalayarak peeling yapmayı seven herkese bu tarz bir peeling öneririm. Carita'nın yanında Clarins'in de böyle harika bir peelingi vardır. Onu da önerebilirim. 


Bu da Neutrogena'nın yapısı, cildiniz hassas ve kuru değilse en kolay ulaşılabilir ürün olarak bunu da deneyebilirsiniz.


Evet gelelim Yves Rocher peelinge, markanın kendi sitesinde bu ürün %100 doğal olarak geçiyor.  Pudra peelinglerin iyice öğütülmemiş hali diyebiliriz. Taneciklerini görüyorsunuz oldukça yoğun ve serttir. Ancak şöyle bir şey var, ürününü kullanımı bir jel içinde oluyor. İstediğiniz bir jelden avucunuza bir miktar alarak içine de istediğiniz yoğunluğa göre bu peelingden katıyorsunuz. Biraz yoğun katarsanız cildinizi çizebilir ayarını iyi yapmak lazım. Yine de marka da belirtmiş kesinlikle hassas ciltlere göre bir ürün değil. Siyah nokta arındırması ve temizlemesi falan fena değil ama bana göre kullanımı zor, çünkü ben duşta kullanmak istiyorum kapağını aç kapat eline jeli dök vs. uğraştırıyor beni o nedenle elim pek gitmiyor buna.  


İçeriğin doğallığı ve iyi temizlemesi nedeni ile yine yağlıya dönük karma ciltler kullanabilir diyorum ben.  Buyurun bu da içeriği.


Loreal ve Garnier peelinglerin yapılarını daha net görmeniz için. 

Benim son zamanlarda kullandığım peelinglerim bunlar. Bunların dışında yukarıda bahsettiğim gibi daha önceden kullanıp memnun kaldığım ve bitirdiklerimden Glam Glow, Clarins ve Thalia peelingler harikadır. Ayrıca Procsin den de kahveli ve ballı peelingleri kullanıp oldukça beğenmiştim, onların yapısı da hafiftir hassas ciltler de kullanabilir. Toz peelinglerden ise kullandıklarım arasında en iyisi Dermalogica, sonrasında da Cyrene markasına aittir. Başka markalarda da var ama ben denemedim. Nilgün'ün peelingler hakkında görüş ve önerileri için buraya, Gül'ün görüş ve önerileri için de buraya tıklayabilirsiniz. Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için de tıktık.
Sevgiler..







 

14 yorum:

  1. Garnier kayısılı peelingi ben de sevmiştim. Hassas ciltler için önerdiğin Bioder'e mutlaka bakacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Loreal ve Garnier şeker peelinglerini görünüşleri itibariyle çok cazip geliyor ama benim hassas cildime uygun değiller. Ama Bioder peelingi merak ettim araştıracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily evet sana uymaz özellikle kahveli olan kivili olanı deneyebilirsin bir tek.. onun jel oranı daha fazla..

      Sil
  3. Loreal şeker peelinglerini denedim ben de şimdi farklı markalar deniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam evet benim de denemek istediklerim var yeni :))

      Sil
  4. Loreal peelingleri kullandım favorim kahveli olan :) Bioder sanırım denedim ama hatırlamıyorum net olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senazeyrek kahveli güzel benim favorim de kivili :-))

      Sil
  5. çok seçenek olmuş, insanın kafası karışıyoo, son fotiler yiyecek gibi :) kiwili ve ballı karemelli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone :-)) artık ihtiyaca göre seçilsin diye biri bu kadar çok koyduk..

      Sil
  6. Son zamanlarda hep kimyasal peeling yapıyorum ama tanecikli peeling hissini de seviyorum 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @evinyekkızımona kimyasal peeling de kullanıyorum ara ara ...

      Sil
  7. Carita ve kiwili peelingleri merak ettim not alayım hemen ilk fırsatta bakarım ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya gomaj peeling seviyorsan carita tam senlik..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...