23 Aralık 2020

2020'nin sevilmeyenleri..

Evet #birürünüçyorum ekibi olarak favoriler yazılarımızı bitirmiş bulunuyoruz. Tabi 2020'de favorilerimiz kadar sevmediğimiz ürünler de oldu. Şimdi bakalım neymiş benim sevmediğim ürünler. 


Toplu bakışta çok değilmiş gibi gözükse de yıl içinde pek çok sevmediğim ürünü ya mecburen bitirdim, ya arkadaşlarıma verdim ya da attım. Bunlar yıl sonuna kadar kalabilenler. 


En önde en göz önünde Kiko Milano'nun geçen sene yılbaşı koleksiyonunda çıkan dörtlü yüz paleti var. Ben bu paleti açıkçası BeccaxKhloe paleti kaçırdığım için almıştım. Şu sağ alttaki aydınlatıcı rengi hariç sürekli taşlaşıyor. Ürünlere hep kuru ve temiz fırça ile dokunduğum halde niye böyle oldu bilmiyorum. Marka üzerini kazıyarak kullanmamı önerdi ki zaten yaptığım ama olmaması gereken  oydu. Yani saçma bir öneri oldu bir markanın kendi ürünü için böyle bir çözüm getirmesi sizce de öyle değil mi? Ürünün kapağını açık bırakmışsınızdır diyor bir de bana, yani istesem de bırakamam ve zaten bütün makyaj malzemelerim gibi buna da gözüm gibi bakıyordum. Yani bu sene benzer bir palet görürseniz dikkat edin derim. 


Cilt bakım ürünlerinden yine Kiko Milano markalı yeşil kil maskesi, aslında merakımdan almıştım. Çünkü köpük kıvamında bir maske, bir de yeşil kil maskelerini severim ben genelde. Ama bu olmamış, her kullanımda yüzümü yaktı. Dudak ve göz çevresine asla yaklaştırmaya gelmiyor. Cildim hassas olmadığı halde beni böyle yakarsa hassas cildi siz düşünün. 
Hemen yanında Bee Beauty misel su var. Yüzümü değil fırçalarımı temizlemek için almıştım ama onu bile temizlemedi zor temizliyor yani. Bee Beauty'nin daha tombul şişelerde bir miseli var o daha başarılı aklınızda olsun. Incia köpük temizleyici, hiç beğenmedim, cildimi bir tuhaf yaptı. Gıcır gıcır kuru hissediyorum ki genelde köpük temizleyiciler ile iyi anlaşırız. 
Nivea Urban detox maske, bu da cildimi yakanlardan ve hiç bir etki göstermeyenlerden. 


Loreal True match fondöten, bende kuru kuru durdu bir türlü istediğim gibi dağıtamadığım fondöten, cildime olmadı anlaşamadık. Taa 1 sene önce alıp denemiştim kendim, fondötenin popülaritesi bittikten sonra marka yollamış bir tane ne hikmetse artık, seven bulursam vereceğim yoksa çöpe gidecekler. 
Lip balm olarak Himalaya baştan iyiydi aynı Maybelline baby lips gibi sonradan kurudu ve sertleşti. İkisi de alınmaz bir daha. 
Fırça olarak da Nascita'nın pro serisinden bu uzun aydınlatıcı veya bronzer fırçasını keşke almasaydım dedim. Nascita bütün fırçalarını ya Mac'den ya Sephora'dan benzeterek yapıyor ama onlar gibi olmuyor işte her fırçasında mutlaka bir olmamışlık var. Bu güne kadar 1-2 fırçasından memnun kalmışımdır ancak. Bu fırça da aşırı gevşek, ürünü tutmuyor ve rahat uygulayamıyor.  Olmamış yani. 


Yine her yazımda bir  bonus ürün seçtiğim gibi bu yazıda da bonus ürün olarak Makeup Revolution'ın bu hindistan cevizi kokulu devasa pudrasını seçtim. Bir kere aşırı kokuyor, ağır  ve kötü kokuyor. Aşırı uçuşuyor çok beyaz beyaz iz bırakıyor iyi dağıtılamıyor. 


Halbuki görüntüsü de fena değil ama işte olmamış. Göz altlarım falan bembeyaz kalıyor bunu sürünce. 

Neyse son aya kadar getirebildiğim beğenmediğim ürünler işte bunlar. Bazıları bu yazıdan sonra çöpe gidecek bazılarını vereceğim bazılarını da boşa gitmesin diye bitirmeye çalışacağım bakalım. Bu yazı ile 2020'yi #cildinegöreseç ekibi olarak kapatıyoruz, 2021'de yepyeni konular ve yazılarla devam edeceğiz tabi. Nilgün'ün 2020 sevmedikleri için buraya, Gül'ün 2020 sevmedikleri için ise buraya tıklayabilirsiniz. Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için de buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgiler..

 

13 yorum:

  1. BeeBeauty markasından farklı ürünleri ben de yazdım, hiç sevmediğim bir marka. O taşlaşma sorununu ben de MAC'in bazı ürünlerinde yaşadım ve aynı çözümü önerdiler. Kazıyıp kullanmak nedir ya dünya kadar para veriyorum ben o ürünlere. Revolution pudrayı az kalsın alıyordum, iyi ki almamışım :))

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de farın taşlaşması beni hayal kırıklığına uğrattı... Bilgilendirme iyi olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Very interesting products! 

    YanıtlaSil
  4. Nivea'nın bu maskesini ben de sevmemiştim. Baby lips lerin şeftalili olsbi hariç hepsi birbirinden kötü ;)

    YanıtlaSil
  5. Palet hakkında az çok fikrini biliyordum . Yalnız firmanın sana verdiği öneri ne kadar saçmaymış. Nascita fırça hiç almadım. Bu ara watsons da uygun bulunuyormuş sanırım alacaktım ama şimdi bilemedim. Baby lips dudaklarımı renklendirmek için kullanıyorum. Farklı bir yazı olmuş. Buda güzel bence ,güzel fikir oluyor.

    YanıtlaSil
  6. pekiiii teşekkürleer, faydalı yazııı buuu :) seneye eveeet devam bol bol ürün yineğğğ :)

    YanıtlaSil
  7. Beyaz gözaltları, uçuşan tozlar...sinir bozucu olmalı. Bazen tv'de program ya da dizilere katılanlar resmen hiç cilt tonu olmadan tuhaf görünüyorlar. Yazını okurken onlar geldi aklıma. Hatta bir kez denk geldim yüz bembeyaz boyun pembemsi bir ten rengi.

    YanıtlaSil
  8. True Match'i ben de sevmeyenlerdeyim. Yüzüm yağlı olmasa da aşırı yağlı gösteriyor sanki ürünü kusmuş gibi :(

    YanıtlaSil
  9. Hiçbirini kullanmamıştım, fondöteni işyerinden arkadaşım bayılıyor ama dediğin gibi cilde cilde değişebiliyor.
    Güzel bir yazı olmuş👏

    YanıtlaSil
  10. İncia köpük temizleyicinin bende kokusunu hiç sevemedim

    YanıtlaSil
  11. Faydali bilgiler :) Kiko hic denemedigim bir marka.. Nascita fircalari ile ilgili olan gorusunuze katiliyorum.. Mutlu Yillarrr!! 🎄 🎁

    YanıtlaSil
  12. Ben bu yıl minimal alışveriş yaptım sevmediğim tek bir ürün oldu ☺️

    YanıtlaSil
  13. Üzerlerini kazıyarak daha uzun süreli kullanabiliriz bence de, harika çözüm :))))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...