16 Aralık 2020

2020 Makyaj Favorileri..

Bu hafta #cildinegöreseç ekibi olarak 2020 makyaj ürünleri favorilerimizi yazacağız.  Ben bu yıl epey bir favorim oldu, azalta azalta bu kadara indirebildim. Eminim Nilgün ve Gül'ün de aynıdır. Bakalım 2020'de neler favorimiz olmuş.



Yani böyle bir sepet topladım azaltmaya çalıştıkça aklıma geldi ki burada bir de rujlar yok, onları koymayı unutmuşum. 
Sene başından beri pek çok ürün kullandım, bitti, yeni aldım kullandıklarıma yenileri eklendi derken zor bela seçebildim. 


İlk olarak baz ve makyaj sabitleyicilere bakalım. İlk olarak Flormar hangi bazı çıkarttıysa bayıldım ve hepsini çok severek kullanıyorum. Buradakileri temsili olarak koydum. Ekim ayında aldığım The Origins baz da çok güzel, bunu da karma ciltlilere rahatlıkla önerebilirim. Hem sürüldüğünde yüze serinlik veriyor hem de makyajı iyi tutuyor. 
Makyaj sabitleme spreylerinde favorim Mac fix plus, bu sefer ışıltılı olan pink lite versiyonunu aldım nemli bitiş olsun diye. Bunun dışında Maybelline makyaj sabitleyiciyi de bu sene içinde favorilerimden biri oldu. Yalnız bunun fiyatı aşırı arttı çok beğensem de bir daha almayı düşünmüyorum. Mac'in Fix plus minilerini alırım daha iyi.


Gelelim makyajda ikinci aşama fondöten, kapatıcı ve sabitleyici pudraya. Fondöten olarak Loreal infaillable ilk versiyonu yani cam şişedeki versiyonu ve Kiko Tuscon Sun koleksiyonundaki ince yapılı fondöten favorim. Loreal'in bu fondöteninin yeni yani plastik tüpteki halini ise hiç beğenmedim. Ayrı bir yazıda bahsedeceğim ikisinden de. 
Kapatıcı olarak fondötenini yine hiç beğenmediğim true match ve Estee Lauder double wear favorim. 
Sabitleyici pudra olarak bitirdiğim Fenty ve Becca haricinde KVD, Wetnwild ve Rossmann'daki bu Rival de Loop pudra favorim oldu. Üstelik  WW ve RdeL  fiyatları da gayet uygundu.  Özellikle Rivali son dakika indirim sepetinde bulup almıştım ve sonuca da inanamadım.


Allık, bronzer ve aydınlatıcı favorilerime gelirsek, Physcians Formula muru muru bronzerım bittiği için favorilerime koyamadım, yoksa gerçek favorim odur. Yedeğini de açmadım biraz elimdeki başka ürünleri kullanayım diye.  Flormar'ın bu üçlü paleti bronzer-allık-aydınlatıcı olarak başarılı severek kullanıyorum.  Onun dışında likit allık çok sevmem ama  Missha'nın bu juicy peng allığı oldukça başarılı kullanmak istediğim zaman ona gidiyor elim hep. Flormar'ın healthy glow koleksiyonundaki bekaed allık da son ayların favorisi oldu benim için. Yine aydınlatıcılarda Becca'yı tek geçerim. Çok ortaya çıkartmıyorum yoksa elim başka hiç bir şeye gitmiyor, o kadar iyi. Likit aydınlatıcı olarak da tercihim yine Flormar oldu aslında ama yine indirimde bulup aldığım bu Essence krem aydınlatıcı da güzel, bunu fondötenle karıştırıp bütün yüzüme uyguluyorum ve canlı aydınlık bir görüntüye kavuşuyorum. 


Kaş-göz-kirpik ürünlerindeki seçimlerim de bunlar. Liner sevmiyorum ama bir tane seç derseniz de Farmasi'nin son çıkarttığı linerın kahve renkli olanını seçerim. Göz kalemi olarak yıllardır favorim hiç değişmedi, Avon glimmer stick kalemler, her rengi vardır bende neredeyse ve yeni renkler çıktıkça da alırım. Kaş ürünü olarak Missha'nın bu kaş linerı ve Oriflame'in kaş maskarası şimdilik kullandığım için favorim diyelim. Yakın zamanda biten Catrice kaş maskarasını daha çok beğeniyordum ama bu da idare eder. Maskara olarak Kiko'nun mini bir maskarası ki büyüğü yokmuş devamı da yokmuş favorim. Onu alamayacağım için Farmasi'bib yeni maskarasını denedim ve gayet iyi anlaştık. Bir de Loreal paradis'in mürdüm rengi favorim. Paradis'in normal versiyonunu pek sevmiyorun artık, çok çabuk kuruyor hatta 1 haftada kirpiklerime topak topak birikmeye başlıyor. Yani 3 adet kullandım hepsinde aynı şey oldu. Bu renkli versiyonlarında ise böyle bir şey hiç yok, üstelik rengi neyse gayet iyi de veriyor o rengi. Bunu Gratis indiriminde 20 TL.'ye almıştım bir de. 


Makyaj paletlerine gelirsek, işte burada işler baya bir karıştı çünkü o kadar çok sevdiğim palet var ki zorlukla 4 taneye indirdim hatta en sevdiğim bir kaç tanesini de dahil etmedim artık.  Jacklyn Hillx Morphe paleti çok severim ama ne yazık ki Türkiye'de yok.  Onun dışında Makeup RevolutionxSebile gece paleti, Essence Crystal Power palet ve WW'ın rose in the air paleti favorilerim . WW paletin halinden belli oluyordur, diğerlerinin içleri de aynı şekilde.  Ama bu sene favorilerim değişecek gibi.



Rujlara gelirsek, bu kısımda da çok zorlandım. Gerçekten çok favorim var. Flormar, Avon, Fenty, Mac Jeffree Star Cosmetics hepsini ayrı seviyorum. Ama tek bir tane seçersem uygun fiyatlı Flormar silk matte, biraz daha pahalı olsun derseniz de Mac tercih ederim.  Mac rujlar son zamanlarda sık sık indirime de girdiler ben de bu sayede yeni rujlar kattım koleksiyonuma. 





Fenty ve Jeffree Star Cosmetics ise high end tarafından favorilerim oluyor.



Gloss olarak tercihim ise Farmasi, Sephora, HM'in bu tatlı yanar döner renkli glossu ve Wetnwild. Hepsini de genelde mat rujların üzerine uygulamayı tercih ediyorum.



Makyaj fırçası favorilerim de burada, Avon, Real Techniques, Mac ve Nars daimi favorilerim tabi ki. Bunun dışında markasız fırçalarım da var favorim olan. 


Rival de Loop'un bu no filter pudrası bence bu senenin keşfidir benim için. Bu koleksiyon sınırlı sayıdaydı ama Rival'in genel olarak pudraları iyidir ve hepsi alınabilir. 


2020 makyaj favorilerim de böyleydi benim. ortak ürünümüz var mı merak ettikleriniz var mı yorumlarda bekliyorum. Nilgün'ün 2020 makyaj ürünleri favorileri için buraya, Gül'ün 2020 makyaj ürünleri favorileri için buraya tıklayabilirsiniz. Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için ise tıktık.
Sevgiler..

 

18 yorum:

  1. Çekmeceler dolusu ürün olunca ben de seçmekte zorlandım. Hatta sırasız gittiğim için sende görüp unuttuğum çok seçenek varmış gördüm :)) Seneye bu yazıyı iki bölümde falan yapalım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily evet ya iki bölüm olsa daha iyi olurmuş benim için de ekleyeceğim daha bir sürü şey vardı :-))

      Sil
  2. Seçim yapmak gerçekten çok zor olmuş hepimiz için :) Avon'lar hepimizin favorisi olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolamayan avonlar ve flormar silk matlar tabi ki :-))

      Sil
  3. çok güzel bir paylaşım olmuş....

    YanıtlaSil
  4. merhaba, flormar mini baked blush'ın sizdeki rengi nedir? rose sparkle renginin swatchlarını arıyorum ancak internette adı bile geçmiyor, ambalajı favorilerinizde görünce sormak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @simge bu seride bu isimde bir allık yok ama benimki peach party.. Bir de bu linktekiler var bakmak isterseniz aradığınız buradaysa..https://www.flormar.com.tr/baked-blush-on-peachy-bronze/

      Sil
  5. 2020 favorilerini seçmek çok zor ama kullanılan onca ürün totalde mutlu ediyor insanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makeupbyfun benim de daha sevdiğim pek çok şey var bu listede olmayan .-))

      Sil
  6. Valla zevkle okudum birçok favorimiz de aynı :)!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam çok mutlu oldum canım sevgiler :-))

      Sil
  7. Koyu renk rujlar favorim. Ben bu yıl minimumda tuttum alışverişlerimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya yeni yıl ve doğum günümde istediğim gibi alışveriş yapamayınca benim de minimum gibi oldu aslında :-))

      Sil
    2. Paradise maskarayı bu fiyata bir ben denk getirememiş olabilir miyim acaba :)))

      Sil
    3. @yeşimlehertelden yeterince beklersen her şey indirime giriyor :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...