27 Ekim 2020

Kolajen Desteği nedir ve nasıl kullanılır..?

Bu hafta #birürünüçyorum yazılarında daha önce bahsetmeme rağmen çok istek aldığı aldığı için yeniden ve bu sefer değişik cilt tiplerine ve sorunlarına göre ele alacağımız "kolajen desteği nasıl kullanılır" konusu var. Daha önceki yazıma buradan göz atıp, kendi cilt tipim ve bünyemin ihtiyaçlarına göre kolajen desteği kullanmanın başlangıç olarak bana ne gibi yararları olduğunu okuyabilirsiniz. 


Öncelikle Mayıs ayı gibi hap şeklinde kolajen desteği kullanmaktan vazgeçip sevgili komşum Füsun'un da çok memnun kalması ile toz kolajen almaya başladım. Bir indirim döneminde Voonka Beauty markasından hem toz şeklinde hem de 60 tabletlik hem de çiğneme tableti yani jel halinde kolajen destekleri aldım. 



Önce Voonka Beauty toz kolajeni kullanmaya başladım. Bu kutu yaklaşık 1 ay kullanılıyor. Bir dozu bir bardak suya karıştırarak gece yatmadan 1 saat kadar önce içiyorum. İçeriğinde Tip I hidrolize kolajen 7500 mg. Tip III hidrolize kolajen 2360 mg.  Tip II hidrolize kolajen 100 mg. ve C vitamini 40 mg. yer almakta.

Hidrolize kolajen doğada sadece insan ve hayvanların vücutlarında bulunan kolajenin bir türü ve insan vücudunun kolajen üretiminin azaldığı dönemde takviye yapmak amacı ile kullanılıyor. Sığır kemiği ve kıkırdaktan elde ediliyor. Tabi cilde de çok büyük faydası var ama asıl ve tıbbi anlamda faydası eklem ve kemiklerde görülüyor. Yani ağrıyan eklemlerinizin sebebi yağmur yağması ve nemin artması değil kolajen eksikliği. Eskiden büyüklerin dizlerim ağrıyor yağmur yağacak dediği şey tam da bu işte.  Cilt dokusuna faydası sadece kırışıklıkları önlemesi olarak değil yaş aldıkça oluşan yaraların mesela ameliyat izlerinin çabuk kapanmasına da etkili oluyor.  Ayrıca damar esnekliğinin artmasına yani damar tıkanıklıklarının önüne geçilmesi de yarıyor. Yani kısaca kolajen sadece estetik anlamda değil tıbbi anlamda da  erken yaştan beri tabi doktor tavsiyesi de alarak besin desteği olarak kullanılması gereken bir besin desteği bizim için.  Aynı zamanda kolajen tüm vücutta en çok bulunan protein o nedenle  yaşlandıkça üretimi azaldığı için eksikliği yıkıcı olabiliyor. Sevgili Füsun yani @makeupbyfun  uzun araştırmalardan sonra Voonka Beauty toz kolajen kullanmaya başlamıştı faydasını da oldukça gördüğü için onun tavsiyesi üzerine ben de başladım. Daha önceki yazımda kullandığım kapsüller bittiğinde Voonka Beauty toz multi kolajene geçtim ve bir kutuda bile vücudumda fark hissettim.  Öncelikle kalıcı oje işleminden incelen tırnaklarım kalınlaştı, diz ağrılarım azaldı ve çok değişik ve hiç beklemediğim bir sonuç kilo verdim. Çok az etki görebildiğim tek yer saçlarım dökülmesine hiç fayda etmiyor şimdilik ama saçlarım biraz çoğaldı gibi, o yüzden o konuda yavaş etki görüyorum diye düşünüyorum. Cildime de bir gerginlik geldi resmen. 
Araya tatil girince yanımda taşımayayım diye tozu bırakıp aynı markanın hem jel hem de kapsül kolajen takviyelerini kullandım. Toz kadar etkili değil ama tozu alamadığınız dönemlerde kullanılabilir. 


Tabi içerik olarak kolajenin ne kadar önemli olduğunu anladığım anda ki çok geç anladım bunu maalesef kolajen içeren diğer ürünlere de destek için yönelmeye başladım. 
Örneğin kolajen içeren kremler, ara öğün olarak fit barlar ve içecekler. günlük yaşamımda sürekli başvurduğum ürünler olmaya başladı. Özellikle krem ve serumlarım bittikçe içeriğinde kolajen bulunan krem, serum ve maskelerle yer değiştirmeye başladı. 


Yukarıdaki fotoda yanlış içeceği koymuşum. Onu da içiyorum protein alamadığım günler ama asıl içtiğim bu kolajenli olan. İçerisinde 1820 mg. kolajen, B vitamini ve folik asit var. Tadı da gayet güzel. Bu arada toz kolajenin tadı da bence fena değil. Ben soğuk suya karıştırıp içiyorum ama tadını beğenmezseniz shakelerin ya da yoğurdun içine de katabilirsiniz. 



Bir diğer kullandığım kolajen katkılı ürün de yine Voonka'nın kolajen içeren misel suyu. İçindeki hidrolize kolajen cildin dışarıdan arınmasını ve nem tutmasını sağlıyor. 


Voonka'nın diğer ürünlerini de özellikle yeni çıkan kolajen, hyluronic asit ve aloe vera içeren jelini ve yine mucize içeriklerden biri olan resveratrol içeren shake drink mixini de önümüzdeki aylarda denemek istiyorum. 

Benim genel olarak kolajen içeriğinin kendi cildime ve vücuduma katkılarını net olarak yazmam gerekirse, en belirgin etkisi bana kilo verdirmesi ve dizlerimdeki eklem ağrılarının baya bir azalması olmuştur. Onun dışında tırnaklarımı eski sert haline çevirdi ve cildim de daha iyi görünüyor. Ama saçlarıma dediğim gibi öyle belirgin ve büyük bir etkisi olmadı. Ama bana kalırsa kadın erkek herkes bu takviyeyi kullanmalı derim. Çünkü herkese farklı etki ediyor. Daha önce hapları kullanırken sadece tırnaklarımda ve eklemlerinde görülen iyileşmeler şimdi bütün vücuduma yayıldı ve faydasını daha çok ve çabuk görmeye başladım. Bakalım Nilgün ve Gül'e koljen etkisini nasıl göstermiş. Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için de tıktık.
Sevgiler..





 

20 yorum:

  1. Ben de kolajenin büyük fayda sağladığını düşünüyorum. Şimdi çok mucize sonuçlar görmesek bile, ilerleyen yaşlarda mutlaka farkı daha çok hissedeceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily kesinlikle erken kullananların cilt konusunda çok fayda göreceğine eminim ben tabi düzgün ve iyi bir marka kullanmak kaydı ile..

      Sil
  2. Biraz masraflı bir takviye olsa da sağlığa yatırım için önemli kolajen takviyesi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan masrafına değdi benim için...:-))

      Sil
  3. Aslında toz kolajen tadı konusunda sorun yaşatır diye uzak durdum ama şimdi yazını okuyunca oldukça heveslendim . Fiyat olarak nasıl fark var bilmiyorum ama kutunun 1 ay idare ettiğini düşününce böyle bereketli olur gibi geldi . Benim kullandığım kolajen içinde tip 1 ve tip 3 var o yüzden bu bana daha donanımlı geldi . Söylemeden geçemeyeceğim en çokta kilo verme olayı dikkatimi çekti hani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme ben o kilo verme özelliğini keşfedince bir acaba mı oldum önce ama evet öyleymiş. :-)) tadı da hiç fena değil dene bence zorlanmazsın..

      Sil
  4. Yaşımdan dolayı ilgilendiğim bir konu,paylaşım için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sofradabluşalım 30lu yaşlarda geç kalmadan kullanmaya başlamak lazımmış bence...

      Sil
  5. Selamlar iyi bayramlar.
    Kolajen konusu çok dikkatimi çekti. Özellikle diz eklem ağrısı sözleri geçince daha bir dikkatli okudum yazıyı.
    Bilgilendirme için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filmgündemi.. düzenli 2-3 aylık kullanımda fayda görürsünüz öyle bir sıkıntı varsa..

      Sil
  6. Peki güvenilir olarak nereden alıyorsun? Online eczanelerden birinde indirim yakalayınca alayım diye karar verdim gibi ama geçen Gül'ün hepsiburada linkini görüp sepete atmıştım. Nilgün yazısında sahte ürünlerden bahsedince bir çekindim çünkü o_O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik ben daha önce Füsun'un da aldığı trendyol satıcısından aldım. daha önce denendiği için rahatlıkla aldım...o linki paylaşayım bir ara..

      Sil
  7. Bir süredir bende kullanıyorum sanırım 1000 yada 5000 olabilir 3 ay kullanıp 1 ay ara verecektim 🤔🤔🤔
    Cildim de farkını henüz hissetmedim ama tırnaklarımın güçlendiğini söyleyebilirim
    Sevgiler
    Makyajlikareler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajlıkareler evet herkeste etkisi farklı şekilde ve farklı zaman diliminde görülüyor...

      Sil
  8. aa saol yaa demek bu kadar faydalı yani herkese önereyim bari ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone kesinlikle ihtiyacı olanlara öner...:-))

      Sil
  9. bu güzel yazını son yazıma koyduuuum.

    YanıtlaSil
  10. Ben de toz kollajen alayım hapım bitince.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya toz kesinlikle çok daha çabuk etkisini gösteriyor..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...