22 Temmuz 2020

Vücut Bakımı Rutinim..

Bu hafta #birürünüçyorum yazılarında cilt bakım rutinimizden sonra vücut bakım rutini var. Cildimiz en büyük organımız, sadece yüzümüze bakmakla olmuyor tabi bütün vücuda komple bakım uygulamak lazım. Hemen bakalım benim rutinim nasılmış.


Vücut bakımında çok fazla ürünüm yok aslında, hedefe yönelik bir kaç ürün bana gerçekten yetiyor ve çok da faydasını gördüğüm için aynen devam ediyorum.


İlk sırada özellikle bacaklarıma uyguladığım bir vücut peelingi var. Limonian'ın Oseque serisinden bu silgi peeling bütün ölü deriyi vücuttan söküp atıyor. Haftada bir ya da 2 haftada bir yapacağınız bu uygulamanın faydasını hemen göreceksiniz. Cildiniz yumuşayacak, kuru bölgeler varsa onlardan arınacak.  Bu peelingi cilt henüz kuru iken banyodan önce yapmayı tercih ediyorum. Böylece soyulan bütün ölü deri duşta akıp gidiyor. 


Her gün uyguladığım Elancly markasının masaj ve jel kremleri var. Bu ara rutinimde en çok sevdiğim bütün vücut için olan inceltici jeli kullanıyorum. Duşun altında ve ayrıca kendi masaj aleti içine konup uygulanabiliyor olması çok pratik. Zaten duş jeli kıvamında bir ürün ama oldukça da bereketlidir. Gördüğünüz masaj başlığının içine koyarak özellikle göbek, basen, kalça bölgelerine uygulama yapabilirsiniz. Bu benim selülit ve masaj kremleri içerisinde en fayda gördüğüm jel diyebilirim. Kokusu da şahanedir bu arada. 


Duştan önce haftada 2-3 bu fırçayı basen ve kalçaya ve bacaklara uygulayabilirsem ne ala diyorum.Çünkü çok faydası olmasına rağmen hala canımı acıtıyor. Faydası ne derseniz, ölü derileri atmaya yardımcı oluyor, kan dolaşımını hızlandırıp selüliti azaltıyor. En azından popo -kalça bölgesine uygulamaya çalışıyorum.


Duş sonrası tabi iyi ve yoğun bir vücut kremi kullanıyorum. Bunun markası çok fark etmiyor. O anda elimde ne varsa onu kullanıyorum. Şu ara Yves Rocher var, bitmek üzere zaten bitince başka kreme geçeceğim.


Uzun zamandır kullandığım ve her sene yaz gelmeden önce 1-2 seans tekrar ettiğim Philips Lumea IPL epilasyon makinesi, bunu da kesinlikle öneriyorum. Öyle epilasyon aletleri, ağda bantları gibi can yakan şeylerle uğraşmanıza gerek yok. Kitapçığında belirtilen şekilde ve sıklıkta uyguladığınızda ve ihtiyaca göre senede 1-2 seansları tekrarladığınızda gerçekten tüylerle vedalaşıyorsunuz ve pırıl pırıl bir cildiniz oluyor. 

Sizin vücut bakımında kullandığınız ürünler nelerdir, yorumlarda bekliyorum. Nilgün'ün vücut bakımı rutinini buradan, Gül'ün rutinini ise buradan okuyabilirsiniz. 
Bütün #birürünüçyorum yazılarım için tık tık...
Sevgiler..

14 yorum:

  1. Yves Rocher'nın o vucut kremi favorimdi ama artık bulamıyorum yaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esryıldız uzun zamandır bakmadım belki kalkmış ya da ambalaj değişmiştir..

      Sil
  2. Kuru fırçalama favorim benim! Cilt pamuk oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily evet bir de canımı yakmasa çok iyi olacak :-))

      Sil
  3. Osaque peeling müthiş bir uruü. Yves Rocher'in bu krenink de kışın kylkanmsfi seviyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan umarım üretimden kalkmaz o peeling çok başarılı çünkü .-))

      Sil
  4. Şu fırçaya ben de bakayım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam genel olarak memnunum ve baya işe yarıyor...

      Sil
  5. Şu fırçadan ben de alacaktım. Bir ara netten baktım yoktu o sınrada baktığım yerde. Yeniden bakmalı. Kıl dönüğü sıkıntısı oluyor şart aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi kıl dönmesine çok iyi gelecektir..

      Sil
  6. teşekkür ederiim bi dolu şey öğrendiim :)

    YanıtlaSil
  7. Yves Rocher den uzun zamandır alışveriş yapmadım bir bakayım. Ben de güzel bir fırça aldım sonbaharda başlayacağım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...