14 Temmuz 2020

Tasarım Maskeleriniz olsun ister misiniz?

Bugün konumuz kozmetik dışı olacak ve size çok güzel yüz maskeleri üreten ve satan bir siteden bahsedeceğim. GulRuh markası çok yeni, tekstil kökenli bir kadın girişimci olan sahibinin adını alarak 2020 mayıs ayında  kurulmuş ve nefis kalitede el emeği maskeler üretiyorlar. Gülruh Hanımın tasarladığı ve prototipini ürettiği bu rengarenk güzelim maskeleri atölyesinde 2 kadın emekçi arkadaşı dikiyor ve oğlu da işin proje kısmı ile ilgileniyor. Gülruh Hanım'ın ilk başta sadece kendileri için rengarenk desen desen tasarlayıp diktiği maskelere çevreden talep gelince böyle bir işe girişmiş, çok da iyi olmuş. 



Gerçekten de artık bir süre devamlı kullanmak zorunda olacağımız maskelere önceleri başta aman canım işte maske değil mi gözüyle bakarken şimdi hem bizi korusun, hem kıyafetimize uysun, hem de değişik olsun diye arar olduk. 
Ben cerrahi maskelerden başka bir şey kullanmak için pek çok yere baktım ve denemek için değişik maskeler de satın aldım ama hiç birinden açıkçası memnun kalmadım. Ya kulağımı acıttılar ya kumaş fazla sentetik ve korumasızdı, ya nefes alamadım içinde. O nedenle hiç birini kullanamadım. 


Sonra influio vasıtası ile GulRuh maskeler ile tanıştım. İlk olarak el emeği olmaları, değişik ve güzel daha önce bu ürünlerde hiç görmediğim tatlı, güzel ve kibar desenlere sahip olmaları çok hoşuma gitti. 


Öncelikle kumaşları çok güzel, ön yüzeyde %100 pamuklu kumaş arka yüzeyde ise %100 pamuklu tülbent kullanılmış. Bu kumaşlar defalarca yıkanabilir ve tekrar tekrar kullanılabilir.  Burun hizasında paslanmaz çelik tel kullanılmış bu sayede yüzün şeklini de kolayca alıyor. 


Benim seçtiğim renkler pembeli fıstık yeşilli motifli kumaş ve tek renk koyu yeşil oldu.  Bu  arada tek renk olanı da oğluma kaptırdım. 


Arkası pamuklu tülbent olduğu için yüzü hiç rahatsız etmiyor. Lastikleri esnek sarkmıyor ama kulağımı da asla acıtmıyor. 



 Maske nasıl duruyor derseniz de işte böyle. Bu arada bir bilgi daha biliyorsunuz çoğu kişi maskeler yüzünden çene bölgesinde sivilcelenme yaşadığından şikayetçi, benim de ağzımın kenarları tahriş oldu maskenin sürtünmesinden.  Bu içi pamuklu tülbent maskeyi kullanmaya başladıktan sonra böyle bir sıkıntı yaşamadım. Farklı renk ve desenlerden de alıp kullanmaya devam edeceğim. 

Firma kurulurken %100 kadın iş gücünü kullanmayı sürdürülebilir materyaller ile çalışmayı ilke edinmiş. Ayrıca mottoları da "sen değerlisin" madem bu maskeleri kullanmak zorundayız en iyisini en sağlıklısını ve en kalitelisini kullanalım istiyorlar ve bu düşünce ile üretiyorlar.  İlk ürünleri maske olmuş ama daha sonra farklı ürün gruplarına da girecekler ki onları da heyecanla bekliyorum ben. Gülruh Hanım'ın özellikle gelin-damat için hazırladıkları dantelli ve tasarım maskeler görülmeye değer. Sayfayı buradan inceleyebilirsiniz. Mutlaka hoşunuza gidecek bir maske bulacaksınız.
Sevgiler..

16 yorum:

  1. yaa daha uzun süre maske takcaz mı yaaa :) şimdilik ben de hala beyaz maskedeyim, devletin ürettiği yani, bi de siyahlar güzel, demek iş kolu haline geliyor, evde kendim yapmayı düşünüyodum ben de, fıstık yeşilini giyimde mobilyada çok seviyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone siyahlar sentetik kumaştan ve çok kötü çoğu :-(( ve evet bu gidişle daha uzun süre maske takmak zorunda olacağız gibi duruyor...

      Sil
  2. Son zamanlarda o sivilcelenmeleri ve kulak arkası acıları yaşıyorum. Böyle değişik ve işe yarar maskeler olduğunu bilmek ne güzel oldu. Sendekileri de çok beğendim. Ben en iyisi yakından inceleyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme kulağımın arkası ve burnumun üstü acıyor benim de artık :-(( bak çok güzel ve değişik tasarımları var...

      Sil
  3. Ay aşırı seviyorum bu tür maskeleri..

    YanıtlaSil
  4. hanım girişimcileri çok takdir ediyorum. Kıyafetime uygun maske kullanmayı çok seviyorum ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara ben de çok seviyorum madem takacağız düzgün bir şey takalım değil mi :-))

      Sil
  5. Interesting post my dear, thank you for sharing )  

    YanıtlaSil
  6. Çok şık maskelermiş yapanın emeğine sağlık. Bende ilk zamanlardan beri beyaz maskeleri hiç kullanmadım. İnternetten kendime pamuk kumaşlı bir maske sipariş etmiştim ve uzun zamandır onu kullanıyorum. Çok rahat yıkayıp yıkayıp takıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nil evet pamuklu kumaş gerçekten çok kullanışlı ben de kaçıncı yıkadım kullanıyorum.. :-))

      Sil
  7. Gercekten güzel görünüyorlar, skici medikal maskelerden sonra renk renk civil civil...bu arada blogunuzu cok beğeniyorum kendi bloguma da beklerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @stilmeleği teşekkürler :-)) maske günlük hayatımıza iyice girdiğine göre bari güzel bir şeyler kullanalım değil mi??

      Sil
  8. Maskeler cok güzel ben de diktirdim bir sürü ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya mecburen çeşit çeşit alıyorum artık daha uzunca bir süre takacağız belli ki :-((

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...