13 Nisan 2020

Kolajen Nedir Nasıl Kullanılır?

Uzun zamandır Kolajenin vücuda, cilde faydaları üzerine bir yazı yazmak istiyorum. Çok yakın zamanda Hidrolize kolajen kullanmaya başladığım için tam zamanı dedim yazıyı yazmanın.  Geçtiğimiz günlerde Biowell firmasından Luazu Hidrolize Kolajen tabletleri geldi denemem için o yüzden önce bakalım bu hidrolize kolajen neymiş.





Öncelikle hidrolize kolajen doğada sadece insan ve hayvanların vücutlarında bulunan kolajenin bir türüdür ve insan vücuduna takviye yapmak amacı ile kullanılıyor. Sığır kemiği ve kıkırdaktan elde ediliyor. Tabi cilde çok büyük faydası var ama asıl ve tıbbi anlamda faydası eklem ve kemiklerde görülüyor. Yani ağrıyan eklemlerinizin sebebi yağmur yağması değil kolajen eksikliği. Cilt dokusuna faydası sadece kırışıklıkları önlemesi olarak değil yaş aldıkça oluşan yaraların çabuk kapanmasına da faydası var. Ayrıca damar esnekliğinin artmasına yani damar tıkanıklıklarının önüne geçilmesi de yarıyor. Yani kısaca kolajeni sadece estetik anlamda değil tıbbi anlamda da  erken yaştan beri tabi doktor tavsiyesi de alarak besin desteği olarak kullanmak gerekiyor.




Kolajen tabi vücutta üretiliyor ama yaş ilerledikçe bu üretim azalıyor ve dışarıdan bir takviyeye ihtiyaç duyulmaya başlanıyor. Bu takviyeyi tabi besin yolu ile de alınabilir kolajen özellikle koyu yapraklı yeşil sebzeler, turunçgiller, kırmızı ve mor meyvelerde bolca bulunuyor ama yine de yeterli gelmiyorsa tabi ağızdan bir besin desteği olarak almakta fayda var. Kullanacağınız besin desteğinde bulunan kolajen 5 ila 10 mg.  olmalı aksi takdirde bir faydası olmayacaktır. Ayrıca 3 ay boyunca da düzenli kullanılması gerekir ki vücutta etkisi görülsün. 



Benim son zamanlarda kullandığım bir kaç farklı marka oldu bu kolajen içeren besin desteği konusunda, bir de sıvı kolajenler var ki aç karnına içildiği takdirde kana hapa göre daha çabuk karıştığı için  daha etkili olduğu iddia ediliyor. Bu şekilde almadım ama elimdeki haplar bitince sıvı olarak da alacağım.


Kolajen'in vücuda estetik olarak faydasından bahsedersek; cilt kuruluğunu dolayısı ile kırışıklıkları , selülit ve çatlakları önler. Saç ve tırnaklarınızın uzaman hızını arttırır. Cilt bakımı için  kolajen içeren kremler kullanmak tabi ki önemli ama gerekirse vücuttaki kolajen miktarına bakılarak doktor tavsiyesi de alarak özellikle 40 yaşından sonra bunu mutlaka ağızdan alınacak bir destek ile de takviye etmek gerekiyor.

Ben yukarıda bahsettiğim gibi şimdi Biowell firmasının Luazu hidrolize kolajen tabletlerini kullanıyorum. Ama daha önceden de başka bir marka kolajen takviyesi kullanmaya başlamıştım. O nedenle vücudumda gerçekten bir takım değişiklikler fark etmeye başlıyorum. En önemli değişiklik diz eklemlerimdeki rahatsızlığın belirgin bir şekilde azalması oldu. İkinci fark ettiğim etki ise kalıcı ojelerden dolayı ciddi şekilde incelen tırnaklarımın yavaş yavaş eski haline dönmeye başlaması oldu. Ben gördüğüm bu etkilerden çok memnunum ve bu besin desteğini kullanmaya devam edeceğim. Uzmanlar menopoz, premenopoz döneminde olanlara, güneşin etkisine aşırı derecede maruz kalanlara, tırnakları sürekli kırılan, saçları dökülenlere, selülit problemi olanlara, sık seyahat eden ve yoğun stres yaşayanlara öneriyorlar. Siz de bir uzman görüşü alarak hayatınızda ve beslenmenizde kolajen takviyelerine yer verebilirsiniz.
Sevgiler.. 

18 yorum:

  1. Bu markayı bu ara çok duyuyorum. Yazı o yüzden çok iyi oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico benim de yeniden alıp kullanacağım bir marka .-)

      Sil
  2. Bu ara bu takviyeler çok gündemde. Bende araştırma yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik evet hepimizin alması lazım...

      Sil
  3. kolajen peki, hap ve sıvı tımıms, iyimiş :)

    YanıtlaSil
  4. Bir ara kullanmıştım kolajen, bu markayı denemek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kadriye evet ben de kullanmaya devam edeceğim..

      Sil
  5. Belirli bir zamanda sonra takviyelerin önemini kavrıyoruz maalesef. Markayı da denemedim yazı güzel fikir verdi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslınındünyası evet daha erken kullanmaya başlamak lazım aslında yavaş yavaş..

      Sil
  6. Ben de Voonkanın tabletlerini kullandım 4 kutu kadar şimdi onun tozunu sipariş verdim onu deneyeceğim. Kolajen desteği 30 dan sonra şart. Çok güzel anlatmışsın canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makeupbyfun evet o tozu ben de alacağım :-) teşekkür ederim..

      Sil
  7. Evet kullanmak gerekiyor. Benim de dizlende sıkıntı var. Araştırıp bir tanesine başlayayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi kullanmaya başladıktan sonra dizlerim daha iyi oldu benim kesinlikle dene...

      Sil
  8. Kolajen ile ilgili ürün araştırmamda çok yardımcı oldu bu yazı, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Bir süredir akşamları alıyorum. Diz ağrım geçti gerçekten de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya çok sevindim benim de baya azaldı ağrım..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...