25 Eylül 2019

MorphexJacklin Hill Ring the Alarm Palet..

Bir süre önce Amerika alışverişimi yazmıştım. O alışveriş yazısı ve sonrasındaki instagram paylaşımlarında Morphe palet en çok istek alan ürünlerden biri olduğu için tatil dönüşü hemen kullanıma açtım ve yazısını da hazırlamaya başladım. Bakalım ülkemizde maalesef satılmayan bir marka olan Morphe'nin ünlü youtuberlardan Jacklin Hill ile ortak çıkardığı Vault koleksiyonundan ring the bell palet nasılmış.



Öncelikle söyleyeyim Morphe uygun fiyatlı bir marka, Amerika'da kendi mağazalar zinciri var ve özellikle fırçaları ile meşhur oldu. Fırçalar bütün makyajseverler tarafında oldukça beğeniliyor. 
JH ile ortaklaşa baya iş yaptı Morphe, bu palet de 4 paletlik bir koleksiyonun bir parçası. Paletler tek olarak 15 $'a satılıyor. Dış ambalajı karton ama kötü değil. Zaten plastik yerine karton olması çok daha iyi, plastik ambalajlar çok daha çabuk parçalanıyor. 


Renkleri bence şahane, diğer paletlere göre direk bunu tercih ederim her şekilde. Palet 6 mat ve 4 metalik renkten oluşuyor. 




Sırayla incelersek, Lolli metalik, sedefli bir rose gold rengi. Bu arada bütün metaliklerin pigmentleri çok iyi. Neredeyse pressed pigment gibi yumuşak bir yapıları var ve hiç biri tozutmuyor. 
Alttaki bomb ass daha da pigmentli parlak bir pembe, hatta kırmızı gibi duruyor gözde neredeyse, içinde mavi yansımalar var.  Rush orta pigmentli bir tarçın rengi, siren ise çok koyu olmayan bir bordo. Bu arada mat renkler de tozutmuyor, parmak swatchları çok iyi görünmüyor ancak fırçaya baya iyi gelip gözde iyi karışıyorlar. Renklerin hepsi azdan çoğa yoğunlaştırılmaya müsait ama iyi bir karıştırma fırçası istiyorlar. 


On camera göz pınarımda kullanmayı çok sevdiğim bir altın rengi. Boom ise şahane bir bordo-kahve-kırmızı tonu. Tüm göz kapağında şahane duruyor. Mugshot ve frame ise tatlı renkler ama pigmentleri çok yüksek değil. o nedenle uygulaması çok kolay oluyor. koyu renklerden korkanlar için kat kat arttırırılabilecek renkler bunlar. 


Alert oldukça yumuşak ve oldukça pigmentli bir renk. Ama sürülmesi ve dağıtması kolay yine de.  Secretın yapısı daha sert pigmentasyonu da ortanın üzerinde. 



Üst sıradaki renklerin swatchları. Metalik renkler görüldüğü gibi oldukça yüksek pigmentasyona sahipler. Matlar çok yoğun değiller. Ama dediğim gibi parmak swatchları özellikle kötü bu paletteki mat renklerin.


Mat renklerde en iyi pigmentasyon alet ve secret isimli renklere ait. Üstteki metalik rengi görüyorsunuz değil mi bu arada, şahane bir yapısı var. 

Bizim paramızla 80-85 TL. eden bu palete bu para verilir mi açıkçası ben denemek için veririm. Amerika için ise oldukça uygun bir fiyata sahip, dolar kuru daha uygun olsaydı ben 4 paleti de alırdım sanırım. Siz ne dersiniz, burada satılan diğer benzer markalarla kıyaslarsam da The Balm'a benzetebilirim. Onun da paletlerinde renk yapıları arasında farklılıklar vardır. İndirimde fiyatları hemen hemen eşitlenir. Tabi Türk firmaları da artık gayet güzel paletler yapıyorlar. Direkt olarak onları da tercih edebilirsiniz.
Sevgiler..


12 yorum:

  1. oooooo sosyete oldun sen süfermiiş :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok beğendim. Bomb ass rengi özellikle bana çok değişik geldi. Paletteki bütün renkler oldukça iyi kesinlikle satın almayı hak ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme evet o çok değişik ve güzel bir renk :-))

      Sil
  3. Renkler harika. Türkiyede satılması yazık olmuş, bizde de görmedim bu markayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet amerika ve ingiltere'de online olarak var sanıyorum..

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. @yaseminkokulubirhayat evet çok hoş renkleri var..

      Sil
  5. Morphe acil olarak ülkemize gelmeli(gerçi gelenleri elimizde tutamıyoruz o ayrı).Çok başarılı ürünleri var.Palette sevmediğim tek bir renk bile olmadı. Dediğin gibi matları da bazla destekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily özellikle fırçaları gelse yaptığı işbirliği paletleri gelse keşke :-))

      Sil
  6. Bu palet evet çok güzel, ilk gördüğümde de sevmiştim. Performansını da senden öğrenmiş oldum. Bu arada bence pahalı değil The Balm'ın paletlerine verdiğimiz paralar da böyleydi ki kaç sene önce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı evet bence de pahalı değil Türkiye'ye gelse eminim daha yüksek olur fiyatı..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...