4 Ocak 2022

Missha Signature Super Light Foundation..

Kore kozmetik ürünlerini çok sevmekle birlikte Missha markasına pek ısınamadım. O nedenle blogda belki de hiç bahsetmemişimdir. Çok eskiden o çok meşhur bir BB kremleri var hani onu bir çekilişten kazanmıştım ve tam anlamıyla nefret ettim. Yüzümü inanılmaz gri gösterdi, hiç olmadı, renk attı falan ayrıca ürünleri de oldukça pahalı olunca İstanbul'daki mağazalarını arada ziyaret etsem de hiç bir şey almadım. En son bir lansman çıkışı ziyaret ettiğim mağazadan indirimde 45-50 TL.'te bulduğum, rengi cildime tam uyan bu Signature serisinden super light SPF 20 fondöteni denemek için aldım. 



Bu arada fiyatları ciddi olarak highend markalarla yarışacak düzeye geldi artık. Cilt bakım ürünleri inanılmaz pahalı, Lancome, Dior ayarında değilse de oldukça pahalı olmuş. Bilmiyorum kendi ülkelerinde de bu kadar pahalı mı tabi. 


Aplikatörü oldukça ilginç, hatta bu ürüne bu tarz bu aplikatör yapmak nasıl akıllarına gelmiş hayret. Ürün oldukça akışkan bir kıvamda, bu aplikatörü yüzüme direk uygulamaya çalıştığımda mutlaka üzerime damlattım. Direk süngere damlattığımda o kadar ince yapıda ki çok fazla emildi. Ben de başka bir makyaj ürününün kapağına dökerek uygulama yapmaya başladım. 


Bakar mısınız nasıl akıyor. Çok akışkan çok sıvı, tüp ambalajda olsa daha iyi olurmuş bence, pompa da olmazmış. 


İçerikler için alkol görüyorum. Diğer fondötenlerini almak isteyenler için bu bir uyarıcı olabilir içerik listesini kontrol etmeleri açısından. İçerik bilgisini Türkiye sitelerinde bulamadım. Ama Amerika sitesinde var mesela. 


Fırça ile gerçekten daha az ürün gidiyor ama sünger ile her zamanki gibi daha pürüzsüz bir uygulama oluyor. Hafif yapılı güzel bir fondöten ama çok kapatıcı değil bu inceliğinden ötürü. Kapatıcılık arayanlar için çok uygun değil. Daha doğal canlı bir görünüm için uygun bir fondöten. Neyse ki gün içinde oksitlenme de yapmadı. 



O kadar ince ki yapısı fırçada bile hemen emiliyor. 


Rengi ve akışkanlığı bu şekilde. 


Bu da duruşu, kapatıcı değil ama doğal aydınlık bir görüntü veriyor. Genelde G. Kore fondötenleri de bu şekilde zaten.  Ancak benim bir süre sonra dikkatimi çeken bir şey oldu. Fondöten doğal canlı bir görünüm vermekle beraber gün içinde yüzdeki kuru bölgelere yapışmaya ve oraları vurgulamaya başlıyor. Örneğin burun ve ağız kenarı gibi benim yüzümde en çok kuruluk yaşadığım bölgeler pul pul durmaya başlıyor. Ne kadar nemlendirsem de ki çok dikkat ediyorum bu konuya mutlaka o pullanmayı yaşıyorum. O nedenle daha önceki Mishha BB krem deneyimim gibi bu fondötenle de hayal kırıklığı yaşadım. O nedenle artık fondöten alacağımı sanmam ama sevdiğim bir kaç cilt bakımı, tonik, yüz temizleme jeli var. Onlar alınabilir. Bir de markanın likit Juicy pang likit allık, bronzer ve aydınlatıcıları gerçekten mükemmel, onlara şans verebilirsiniz.


Sizin kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz K-Beauty ürünü varsa yorum olarak bekliyorum.
Sevgiler..



6 yorum:

  1. Missha' dan birkaç ürün kullandım fakat yüz için değildi, hoş makyaj da yapmıyorum artık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden çalıştığım için ben makyaja devam :-))

      Sil
  2. senden öğreniyoz çok şeyii, peki pullanma :) sahiden de yaa, kore ürünleri de batı ürünleri gibi mi ülkemize girerken, acaba,fiyat vergi filan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone :)) vergi kesin ama bunun yanında fırsatçılık da çok var bence .. yoksa bir g.kore parası 0.012 tl.

      Sil
  3. Çok alkollü ürünler sivilce ve kızarıklık yapıyor bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet ben de giderek azaltıyorum..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...