20 Ocak 2019

Cecile Keçi Sütü İçeren Makyaj Serisi..

Aralık ayı içerisinde firmalardan gelen ürünler yazısında bahsettiğim Cecile Kozmetik'in keçi sütü içeren serisine ait 3 üründen bahsetmek istiyorum. Likit aydınlatıcı ve kapatıcı ve 3'lü far paleti. Ayrıca ürünleri seçili Gratis şubelerinde satıştalar şu anda.  Keçi sütünün yoğun protein yüklü olmasından  dolayı uzun zamandır cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir içerik ama ilk defa  renkli kozmetik ile birlikte kullanılıyor. Bu nedenle ürünlerin besleyici ve nemlendirici özellikleri var. Ancak bu özellik en iyi şekilde serinin primer, fondöten, BB krem gibi  ürünlerinde test edilecektir diye düşünüyorum ki bunlardan hiç biri bende yok. Likit kapatıcı evet vaat edildiği gibi kremsi yapıda ve kolay uygulanıyor. Ama ekstra bir nemlilik vermesi konusunda bir iddiada bulunamam açıkçası.



Firma tarafından bana yollanan ürünler içinde aslında bir de maskara var ama çok ıslak yapıda ve gözüme çok büyük geldi fırçası. Biraz kurusun da tekrar deneyeyim diye bekliyorum. 


Önce palete bakalım.  Keçi sütü katkılı olduğu için dış deriyi ve deri katmanlarını daha yoğun şekilde nemlendirme vaadi var. Bir far paletinden nem vermesini beklemiyorum ama tahriş etmemesi ve cildi beslemesi vaatleri iyi bence. Tabi bunu yaparsa uzun vadede yapacaktır mutlaka. 


Şimdilik her gün kullanıyorum kendisini. Paletteki üç rengin de mat olması ve sadece bu üç rengi bile kullanarak makyaj yapılabiliyor olması benim hoşuma gitti.  Yanına bir de ışıltılı far ekleyerek günlük şahane bir makyaj çıkarıyorum.


Işıltı sevmeyenler için soldaki rengi baz, sağdakini geçiş olarak kullandıktan sonra, ortadakini de tüm katlanma bölgesine uygulayın böylece mat ama şahane bir makyaj elde edeceksiniz. 


Swatchları da bu şekilde, görüldüğü gibi oldukça pigmentli bir yapısı var. Renklerin çok rahat karıştırılması ve kat kat renk yoğunluğunu arttırılabiliyor olması dikkatimi çekti. Ayrıca oldukça dayanıklı ve kesinlikle ben çıkartana kadar uçup gitmiyor. Paleti gerçekten çok beğendim.



İçeriğinde keçi sütü bulunmakla birlikte yine de çok temiz değil. Dikkat etmek isteyebileceğiniz katkı maddeleri içeriyor. Bendeki palet 02 numara ve indirimde bulursam 04 numarasında da gözüm var.


Likit aydınlatıcı ve kapatıcıya gelirsek, ne yazık ki numaraların yazıldığı kağıdı atmışım farkında olmadan ve altlarında falan hiç bir numara yazmıyor ki bence bu eksik olmuş. Tahmin ediyorum ki her ikisi de 02 numara. 


Aydınlatıcı aslında harika görünüyor. Yapısı da harika kadife gibi resmen, tam vaat edildiği gibi. Aydınlatıcıdan çok bir cilt bakımı ürünü gibi olmuş. Ama verdiği aydınlık tek başına bana yeterli değil.  Benim gibi aydınlanma çağı yaşayanlara da yeterli gelmez. Çok hafif süreyim, hafifçe parlasın ıslak doğal bir görünüm olsun diyenlerin gayet anlaşacağı bir ürün. Tabi ben başka bir kullanım yolu buldum bunun için.  Kapatıcının altına veya uyguladıktan sonra üzerine sürüyorum bunu. Göz altını inanılmaz ışıltılı ve aydınlık gösteriyor. İçinde sim de olmadığı için gayet doğal duruyor. Kapatıcının kendisine geçersek, sanırım en beğendiğim bu oldu. Harika kadife gibi duran, çizgilere dolmayan ve oldukça kapatıcı bir ürün.  Her iki üründe de hafif bir koku alıyorum ama beni rahatsız etmiyor. Kapatıcı ile ilgili tek şikayetim pembe alt tonlu olması oldu. 



Swatchlar bu şekilde,  aydınlatıcı aynı zamanda çok iyi bir far bazı olabiliyor. Farın çizgilere dolmasını kesinlikle engelliyor. Kapatıcı pembe altı tonlu olmasaydı daha da sevebilirdim ama bu haliyle de iyi bence.

Keçi sütü serisinden fondöten, BB krem ve toz aydınlatıcı diğer merak ettiğim ürünler. Ancak renk skalası gördüğüm kadarı ile çok az, bana uygun olacak mı bilemiyorum. Ama gidip deneyeceğim tabi mağazada. Bir de ürünler tabi ki bu durumda vegan değil, ama Cecile hayvan deneyi yapmıyor. Ayrıca serideki ürünlerin hiç biri paraben içermiyor. 
Sevgiler..






33 yorum:

  1. Cecile düzenli olarak deodorantlarını kullandığım bir marka çeşitlendirmesi kendini güzel olmuş 😊 teşekkürler paylaşım için 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslıerguven evet ürün çeşitliliğinin artması bence de çok iyi :-))

      Sil
  2. Güzel bir analiz yazısı olmuş.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bakım ürünlerinde keçi sütü görmeye oldukça aşinaydım ama makyaj malzemelerinde görmek çok şaşırttı beni.. Kokusu da keçi sütü gibi mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kübontheblog hayır kesinlikle hiç koku yok benim kullandıklarımda .-)

      Sil
  4. Evet o yazında benim de ilgimi en çok çeken ürün bu olmuştu.Ambalajda eksik ürün bilgisi sıkıcı bir durum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden fark etsem çıkartmazdım kağıtlarını :-))

      Sil
  5. Ben bu seriyi çok sevdim baya severek de kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet maskara hariç ben de sevdim.. :-))

      Sil
  6. Cecile ürünlerini denemek için bakındım ama çevremdeki Gratis'lerde henüz bulunmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik evet hepsinde yokmuş galiba ben de henüz görmedim...

      Sil
  7. Renkleri begendim. Baska neler varmis keci sütlü arastirayim 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya bb krem ve fondöten var benim denemek istediğim mesela :-))

      Sil
  8. aa ne güzel hoşuma gitti bu haber :)

    YanıtlaSil
  9. Bu seriyi henüz inceleme fırsatı bulamadım canım. Tabi ki en çok aydınlatıcı, üçlü far paleti ve başka bir blogda gördüm allığını merak ettim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin ben de o toz aydınlatıcı ve fondöteni meraktayım Filizcim .-)))

      Sil
  10. Günlük doğal tonlarıyla en çok far paleti ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fulyayıldız evet far paleti günlük doğal makyajlardan hoşlananlar için ideal bence de .-))

      Sil
  11. Keçi sütü ve kozmetik birlikteliği hiç aklıma gelmezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu cilt bakımında çok kullanılır ama makyajda ilk defa oluyor..

      Sil
  12. Geçtiğimiz senelerde Cecille markasıyla çalışmış, tüm ürünlerini detaylı inceleyip yorumlamıştım. Ürünlerini beklediğimden çok daha başarılı buluyorum. Bu serinin Keçi Sütü içeriği zaten benim için baştan kazandı:) Farlarını çok beğendim. Aydınlatıcı için aynı şeyi düşündüm,belki çok genç ciltlerde yeterli gelebilir ama ben ışıl ışıl aydınlatıcı seviyorum. Bendeki pakette güzel bir maskara var ama henüz deneyemedim. İlk fırsatta ben de onu yorumlayayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün maskarayı çok sevmedim ben bana göre değil ama toz aydınlatıcı ve fondöten hala deneme listemde .-)) eskiden kullandığım bütün cecile ürünlerini beğenmiştim ben de...

      Sil
  13. @asueesua evet farların yapısı güzel keçi sütünden mi bilmem ama iyi olmuş.. teşekkür ederim :-))

    YanıtlaSil
  14. Far paletindeki tonlara bayıldım. Dediğin gibi ne makyajlar yapılır onunla, güzel günlerde kullan hepsini de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi teşekkürler :-)) far paleti tam bir kurtarıcı oldu gerçekten de..

      Sil
  15. Arkadaş bir tek bana bişi göndermiyor bu firmalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sessizhaykırış blogger değilseniz tabi..

      Sil
    2. blogger demiyelim amatörce nacizane ufak tefek yazılar yazan biri diyelim sizlerin yanında çömez diyebiliriz tabi bizim konular makyajla alakalı olmadığı için acaba bende bu alana girsem diyicem bişi bildiğim yok saygılar :)

      Sil
    3. @sessizhaykırış :-))

      Sil
  16. Cecile keçi sütü serisi son günlerde benim en çok dikkatimi çeken ürünler. Şu ara hiç gratis mağazalarına ugrayamadim ki ilk fırsatta bir ziyaret yapacağım. Far paleti ilk olarak dikkatimi çekti . Diğer ürünleri yakından incelemeye sabırsızlanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme ben de henüz devamını göremedim ama aydınlatıcı ve fondöten istek listemde şu anda:-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...