9 Nisan 2018

Nascita Yüz Yıkama Süngeri yoksa Makyaj Süngeri mi ??

 Makyajımı temizledikten sonra yüzümü mutlaka bir jel veya köpükle yıkamayı seviyorum. Bunu yaparken de epey bir süredir konjac sünger kullanıyorum. Konjac süngerin orjinalini epey bir süredir kullandım. Sonra bulamamaya başlayınca Gratis'de satılan Free Spirit markasının süngerini kullanmaya başlamıştım. O da fena değil ama orjinaline göre baya sert yapıdadır. En son olarak Nascita'nın bu yüz temizleme süngerini görünce ve indirimde de 17 TL. gibi bir fiyata olunca hadi dedim deneyeyim. 
nascita sünger



 Öncelikle sünger latex içermiyor.  Latex lastik içeren pek çok üründe bulunan bir madde ve bilmeseniz de çoğu insanın az ya da çok latex alerjisi var. Bulaşık eldivenlerini biraz fazla taksam ellerim kızarmaya ve kaşınmaya başlar mesela benim. O nedenle içeriğinde latex olmaması beni memnun etti. Oldukça yumuşak bir yapısı var suyu çok rahat içine çekiyor, çok fazla şişmiyor ama yumuşaklığı iyi. Ayrıca kolay da arınıyor. 
nascita sünger

Bunun yanı sıra Free Spirit yüz temizleme süngeri daha büyük, daha zor şişiyor, suyu içine aldı mı uzun süre koruyor. O nedenle arınması daha güç. Ayrıca Nascita sünger küçük olduğu için elime daha rahat oturuyor. Bir eleştiri olarak süngerin şekli BB şeklinde değil de daha yuvarlak olabilirdi diyorum. Free Spirit sanırım 17-18 TL.'ye satılıyordu. Ben indirimde en son 8 TL. gibi bir fiyata almıştım. Nascita daha pahalı da olsa dayanıklı çıkacak gibi duruyor bana, o nedenle onu tercih ederim. 

nascita sünger
Ama burada işler biraz karıştı. Foto çekmek için ürünün kutusunu incelerken arkasında makyaj süngeri yazdığını ve fondöten ve kapatıcı sürmek için olduğunu okudum. O arada hemen bunu instagram da storye koydum hangisi doğru diye ama firmadan hiç bir cevap gelmedi. Daha sonra sitesinde süngerin kutunun önünde yazdığı gibi yüz temizlemek için olduğunu gördüm. Ama bu arada ben hadi bir deneyeyim diye bununla fondöten de sürdüm yani denedim. Ama çok gözenekli, fondöteni çok emiyor ve yüzde iz iz kalıyor. Hani iki türlü de kullanılır mı diyecektim ama o  da olmaz. Olsa bile bu şekilde anlatılmaz, makyaj süngeri ve yüz temizleme süngeri diye yazılabilir. Kutunun önü başka arkası başka olmaması lazım. Neyse sonuçta bu bir yüz temizleme süngeri ve o iş için de iyi bence.

Firma ilk gün storyme cevap verseydi hemen de duyuracaktım zaten. Benim fikrim bu şekilde, en son olarak süngeri Gratis, Watsons gibi mağazalardan veya Nascita'nın kendi sitesinden alabilirsiniz.
Sevgiler..


30 yorum:

  1. Biz de bilgi sahibi olduk sayende :)

    YanıtlaSil
  2. Yüzünü yıkamakla iyi yapıyorsun, makyaj yaptığım çok nadirdir ama yaptığım zaman eve gelir gelmez ilk iş çıkartıp, sonra da sıcak suyla iyice yüzümü yıkamak olurdu:)))fiyatı çok iyiymiş, güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben evet mutlaka yıkamak temizlemek lazım yüzü eve gelince makyaj olsun veya olmasın..teşekkürler .-))

      Sil
  3. Harika bir bilgilendirme yazısı teşekkür ederim, Nascita ürünlerine hep mesafiliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun beğenmene sevindim Senacım .-))

      Sil
  4. Ön ambalaj ayrı arka ambalaj ayrı telden çalmış desene. Ben hiç yüz temizlemek için kullanmadım bu tür ürünlerden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden evet öyle olmuş maalesef .-(( aslında yüz temizlemek için güzel ürünler bana göre..

      Sil
    2. Şu açıdan artısı var sanırım,temizlerken masaj da yapma imkanı olduğundan gözenekler üstünde ve derinlemesine temizleme anlamında da yararı olur. Aslında denemek lazım..

      Sil
    3. @yeşimlehertelden evet ben uzun zamandır konjac kullanıyorum mesela gözeneklerim hiç yok gibi bir şeydir benim..

      Sil
  5. Yüz temizliği hepimize lazım. Zaten günük toz, egzoz hallediyor cildi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet aynen öyle makyaj yapmasak da mutlaka detaylı bir temizlik lazım her akşam..

      Sil
  6. Bulasik eldiveni benim de cildimi cok kurutuyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet benim de öyle alerjin vardır kesinlikle kullanmamak lazım alsında tabi..

      Sil
  7. Estupendo post!!! !!Feliz semana precios@!!!❤💛💙

    YanıtlaSil
  8. Kendi arasında bile çelişkiye düşmüş bir ürün:) Temizleme süngerleri severek kullandigim ürünler o zaman bunada bir şans vereyim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme konjac kullanıyorsan bunu kesin beğenirsin Yasemincim .-))

      Sil
  9. Çok kafa karıştırıcı olmuş gerçekten, keşke hemen dönüş yapsalardı. Hassas bir cildim olduğu için yüz temizlerken bu tarz ürünlerden kaçınıyorum açıkçası :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fullingblog evet cevap verselerdi hemen yazacaktım zaten .-))

      Sil
  10. Ya sizden kitap-dizi yazıları da bekliyorum ben :)
    Ben de beklerim bloguma gelmediniz epeydir sanırım? sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kafadergi öyle yazılar yazmayı ben de isterim ama pek okunmaz bu blogda :-))) arada bakıyorum aslında bloga da yorum yapmamışım sanırım..

      Sil
  11. cevap verseler iyi olacakmış ama dediğin gibi makyaj için olsa o kadar ürün emmemesi lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara evet kesinlikle yüz temizleme süngeri o kesin bence..:-))

      Sil
  12. Hala Konjac denemedim ben İrem'cim. Missha'dan silikon cleanpad almıştım onunla devam ediyorum. Nascita kutusunda hatalı basım olmuş, bazı firmalar böyle durumlarda çözüm arayışına gideceğine görmemiş gibi davranmayı tercih ediyor. Sen en güzelini yapmışsın da keşke bir cevap verselermiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır.. evet o silikon pedleri denemiştim ben de fena değil ama konjacdan daha çok memnun kalınca geçiş yapmıştım baya oldu..kutunun üzerinde basım hatası olduğu besbelli de dediğin gibi firma bir açıklama yapsaydı çok iyi olacaktı görmezden gelmek büyük hata oldu bence hem de 2 defa..

      Sil
  13. Yüz yıkamada da, makyaj yedirme olayında da sünger şart diyenlerdenim. Bu süngeri çok görmeme rağemmen almamıştım, yarın bir alışverişe çıkacağım ve deneyeceğim. Zira bendeki latex içeriyor ve kızarıyorum ben de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @melissaakpınar o kadar çok kişinin farkında olmadan latexe alerjisi var ki hiç kullanmamak lazım aslında ..

      Sil
  14. Nascita ne yazık ki pr anlamında başarısız bir marka. Size bu basit soruda bile dönmemeleri de bunun kanıtı aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet maalesef bana da öyle geliyor artık başta öyle düşünmemiştim ama..:-((

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...