30 Haziran 2017

Ducray Melascreen Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Kremi..

Son zamanlarda kendimizi güneşten korumamızı sağlayan ürünlere biraz ağırlık vermekteyim ama güneş iyiden iyiden iyiye yakmaya başladı ve cildin en büyük düşmanı da tabi ki güneş. Ducray Melascreen Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Kremi'de güneş korumasında güvendiğim ürünlerden biri oldu.  Koruma kremi olmadan maruz kaldığımız güneş ışınları en hafifinden cilt DNA'mızı bozup hasar vermeye başlıyor. Hassas olmayan bir cilde sahipseniz ve hiç canınız acımadan ve kızarmadan bronzlaşıyor olsanız bile bilin ki yine de cildinize zarar veriyorsunuz. Bu zarar hafif yanıklar ve cilt tonu bozuklukları, ince çizgi oluşumları ile başlayıp melanomaya yani cilt kanserine kadar gidebilir.

Ducray Melascreen Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Kremi

O yüzden el kreminden vücut kremine, yüz kremine kadar güneşe çıkarken neresi maruz kalacaksa, ne kadar maruz kalacaksa ona göre tedbir almak ve ürünü doğru kullanmak çok önemli bence. Mesela yüz kremlerinin hep güneşe çıkmadan bir 30-40 dakika önce sürülmeli ve 1-2 saat sonra da tekrarlanmalıdır. Bu tabi şehir içinde değil de daha çok plajda, tatilde olabilen bir şey. Şehir içinde yüzümüzü korurken aslında güneşe en çok temas eden yerlerden birini yani ellerimizi de hep atlıyoruz.  O nedenle ben uzunca bir süredir özellikle yaz aylarında ek kremimi de güneş koruma faktörlü olanlardan seçiyorum. 
Ducray Melascreen Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Kremi

Ducray Melascreen Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Krem'nin normal GKF'üne sahip el kremlerine göre bir artısı daha var. 50 SPF ile korumakla beraber aynı zamanda ellerde oluşan güneşten kaynaklı kahverengi lekelere bakım yapıyor. 

Ducray Melascreen Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Kremi

Ben küçüklüğümden beri insanın yaşını ele veren en önemli yerin eller olduğunu öğrenmiştim. O nedenle el bakımımı da hiç ihmal etmedim. Özellikle aşırı güneş sonrası ellerin üzerinde  oluşan o lekelerin oluşmaması için ne gerekiyorsa yapılır. Çünkü leke bir kere oluştuğu zaman geçirmek çok zor çünkü o kısımda hem cilt DNA'sı hem de cildin normal pigmentasyonu bozuluyor. 

Ducray Melascreen Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Kremi

İşte Ducray El kremi de bu tarz lekelere karşı kullanabileceğiniz kremlerden biri. Hem oluşmasını önlüyor hem de oluşmaya başlayan lekeler ile savaşıyor.  Bende güneş lekesi olmadığı için ben sadece oluşmasını önlemek amaçlı kullanıyorum tabi.  İçinde var olduğu belirtilen Hyaluronic asit gerçekten de cildi bir tabaka halinde sarıyor. Elinizde bariz hissediyorsunuz. Rahatsız edici değil, yapış yapış değil ama orada olduğunu bildiğiniz bir şey. Krem bence nemlendirmekten ziyade koruma işlemi yapıyor. Sürdüğümde nemli hissetmiyorum ellerimi, ama bahsettiğim şey bir bariyer gibi sarıyor sürülen bölgeyi. 2-3 el yıkamasına kadar da koruyor. Daha sonra yenilemeniz lazım.


Ducray Melascreen Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Kremi
Pierre Fabre laboratuvarlarında üretilen bütün ürünler gibi ilk içeriği çok güzel bir şekilde su. Gerisi uzun ve çok da anlaşılır değil tabi.
Ducray Melascreen Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Kremi

Krem hiç yoğun değil, o yüzden gün içinde rahatça kullanılabiliyor. Kolayca emiliyor ve dokunduğum şeye transfer olmuyor. 

Gün içerisinde tam da çantaya atıp taşımalık olan bu krem gece kullanımı için uygun değil. Bir kere 50 SPF'i gece ziyan etmek olmaz ayrıca gece bakımı yapacak kadar da yoğun bir krem değil. Kremi eczanelerden ve dermokozmetik satış sitelerinden 20-30 TL.'ye bulmak mümkün.
Sevgiler..

32 yorum:

  1. Çok doğru bilgiler. Özellikle ellerimizi hep es geçiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @burçakgülsüm evet hiç ihmal etmemek lazım en çok yaş gösteren yerlerden biri de eller..

      Sil
  2. Ellerimde güneş lekeleri oluşmaya başladı sanırım minik minik benler şeklinde.. Ben de önlem alsam iyi olur.
    Teşekkürler..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti evet hiç ihmal etmeyin bence..

      Sil
  3. İrem'cim ilk sıralarında güneş koruyucu içerikler var kremin, özellikle bu mevsim için çok iyiymiş. Ben de bir tane edineyim. Güle güle kullan, çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog şahane o zaman canım :-)) teşekkürler çok öpüyorum..

      Sil
  4. Annemin bir sözü vardır. İnsan ne kadar genç görünse de elleri ve gözleri yaşını ele verir der. Gerçektende ellerimiz nasıl yaşlılığı ele veriyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet eller göz çevresi ve bir de boyun yaşı hemen ele verir iyi bakmak ve korumak lazım ..

      Sil
  5. İyiymiş, güneş lekeleri çok kötü oluyor:(((güle güle kullan canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben evet olmasın diye uğraşıyorum ben de lekelenme 😉 Çok teşekkür ederim 😊

      Sil
  6. El bakimi konusunda ben de sana katiliyorum. Ozellikle araba kullanirken ellerimiz cok gunes isinina maruz kaliyormus. Ducray Melascreen serisi burada asiri seviliyor, gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @onorr evet araba kullanırken güneş gören tarafın erken yaşlandığı hakkında çalışma bile var burada güneş korumanın önemi çok Yeni fark edildi bence 😉 Teşekkürler 😊

      Sil
  7. tam da benim ihtiyacım olan ürünmüş İremcim tavsiyeni dikkate alacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara memnun kalacağın bir ürün bence 😊😊

      Sil
  8. Bende özellikle yazın güneş koruma özellikli kremleri daha fazla kullanıyorum. Senin yorumlarına güvenirim ilk fırsatta bu kremi alacagım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevgibolat eskiden sadece yaz aylarında kullanırken şimdi kışın da gkf nü ihmal etmiyorum Sevgicim 😊 Teşekkürler 😊

      Sil
  9. Güneş lekeleri çok rahatsız edici şeyler, benim ellerimde böyle bir sıkıntı henüz yok fakat yazın ellerime de güneş kremi sürmeye başladım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @guzellikköşem çok iyi yapmışsın etkenden tedbir almak lazım tabi 😊

      Sil
  10. ayyyy böyle duş jeli olsa mesela hergün yıkansak hergün gençleşseeek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone o hep hayalim benim bir hap olsa mesela alsak gençleşsek iyi olmaz mı 😄😄

      Sil
  11. Ellerime normal üstü özen gösteriyorum ama şöyle bir düşündüğümde SPF içeren el kremim yok diye hatırlıyorum. Yine de bakacağım.
    Günlük hayatta daha çok yüzüm için bu özellikte kremler kullanıyorum ama senin yazınca artık ellerime de böyle bir bakım uygulamam gerektiğini fark ettim.
    Paylaşım için teşekkürler 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @huzunsarısı Nihancım eller ve boyun bölgesi çok önemli bence iyi bakmak lazım 😊 Bak Ajda bile ellerini saklıyor eldiven giyip 😁😁

      Sil
    2. İki yıl önce yazdığım bir yazıda da söylemiştim, her yere estetik operasyon var ellere yok aman dikkat diye 😂 ödüm kopuyor ellerim bozulacak diye. Boyun bölgesine gözüm gibi bakıyorum 🙈

      Sil
    3. @huzunsarısı evet yakında bu estetik konularına gireceğim ben de blogda bakalım 😄😄

      Sil
  12. İrem'cim ben de dışarı çıkarken güneş kremimi sürüyorum ellerimin üstüne, bu krem de güzel bir alternatifmiş. Çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gokçebağtır çok iyi yapıyorsun canım ihmale gelmez güneş ☀️

      Sil
  13. Eller yaşı çok belli ediyor; mutlaka iyi bakmak lazım! Aklımda olsun bu el kremi, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet erken yaşlardan itibaren güneşten ve diğer dış etkenlerden korumak lazım elleri 😉😉

      Sil
  14. Benim de ellerimde güneş lekeleri az da olsa var. En çok özen hep yüze.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın eller ihmale gelmez Nilgüncüm 😊😊

      Sil
  15. Ducray melascreen'ı benim eczaneye sorayım. Zira ellerimin üstü şimdiden köyü bir renk aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filmgündemi hemen önlem almak lazım demek ki 😊

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...