19 Ocak 2017

Peloid Cilt Bakımı Maskesi ve Termal Su..

Bir süre önce aldığım bir kargodan bahsetmek istiyorum. İlk defa duyduğum bir marka ve aynı adı taşıyan ürünü Peloid Pelomin doğal beyaz kil maskesi ve Touzla Termal Yüz Toniğinden bahsetmek istiyorum.
cilt bakımı ürünleri
Ürünler elime yaklaşık 2 ay kadar önce geçti. Yazmaya geçmeden önce ürünleri birden fazla ve bir kaç değişik şekilde ve sıklıkta denediğimi biliyorsunuzdur. Ayrıca kil maskelerine karmadan yağlı cilt tipimden ötürü ve termal tonik ve sulara da hem cildime yaradığını gördüğüm hem de kullanmak hoşuma gittiği için özel bir düşkünlüğüm de var. Beyaz kil maskelerinin özelliği kil çeşitleri içinde en doğalı olması, günlük kullanılabilmesi, hücre yenilenmesine destek olması ve tüm cilt tiplerine uygun olması olarak belirtilmiş. Peloid ise jeolojik olaylar sonucu oluşan bir tür çamur ve bu peloid uygun miktarda termal su ile karıştırılarak tedavi edici özelliğine kavuşuyor.

"Tüm cilt tiplerine kolaylıkla uygulanabilen PELOID “PELOMIN” MİNERAL TERAPİ; cilde canlılık, parlaklık, sıkılaştırma ve mineral geçişi sağlamanın yanı sıra cildin PH'ını dengeliyor, nem dengesini koruyor, siyah noktaları ve sonradan oluşan cilt lekelerini azaltıyor."

cilt bakımı ürünleri

Touzla Termal tonik ise benim en sevdiğim cilt bakım grubuna yani termal su ve toniklere giriyor. Bu güne kadar oldukça fazla tonik denedim diyebilirim. Bu kullandıklarım içinde en iyilerden biri diyebilirim. Bir kere doğal ve içerik olarak da şöyle;
"%100 doğal olan Tuzla içmeleri'nin zengin mineralli (Termal) suyu, bünyesinde bulundurduğu;
Magnezyum
Kalsiyum
Potasyum
Sülfat
Demir
Çinko 
Minerallari ile oldukça önemli bir yapıya sahiptir. İçindeki zengin mineraller sayesinde uygulama yapılan cildi temizleyerek besler, nemlendirerek canlılık kazanmasında destekleyici olabilir. "

cilt bakımı ürünleri

İster tonik olarak cildinizi temizledikten sonra pamuğa döküp uygulayın isterseniz de benim gibi en temizleyip yıkadıktan sonra en son aşamada yüzünüze 2-3 fıs yaparak kurumasını bekleyebilirsiniz. Toniğin değişik ama bana göre güzel bir kokusu var, sanırım içindeki yasemin yağından kaynaklanıyor bu koku. Toniği sıktıktan sonra cildim gerilmiyor ve hoş yumuşak bir his kalıyor. 

cilt bakımı ürünleri


Kil maskesinin özellikleri arasında her gün kullanılabilir olması da belirtilmesine rağmen, her güne uygun değil bence. Çok yağlı ciltlere bile 2 günde bir uygulama yetecektir bence. 

cilt bakımı ürünleri

Yapısı oldukça yoğun ama cilde eşit miktarda ve kolay yayılıyor,  Güzel ve hafif de bir kokusu var. Cildi besleme ve pürüzsüz, canlı bir görünüm vermek gibi vaatleri var. 

cilt bakımı ürünleri

Yapısı çok yoğun demiştim, aslında daha ince bir tabaka halinde sürmek gerekiyor sanırım ama ben normal uyguluyorum. Yağlı ciltler için 25-30 dakika bekletin denmesine rağmen ben hem maske çabucak kuruduğu hem de oldukça fazla gerildiği için hiç o kadar bekletemedim genelde 10, en fazla 15 dakikada çıkarttım.

cilt bakımı ürünleri

İşte kuruyunca böyle oluyor, baya gerginleşiyor. Mimik yapmak bile zorlaşıyor. O nedenle en fazla 10-15 dk. durabiliyorum. Nemlendirdiğim Konjac sünger ile hafif hafif tampon hareketlerle silerek kuruluyorum cildimi. Peşinden de güzel bir nemlendirici pamuk gibi oluyor.

cilt bakımı ürünleri

Pamuk demişken, cildim hakikaten bembeyaz ve pamuk gibi oluyor. Evet fazla yağı olduğu gibi aldığı için kesinlikle  bir nemlendiriciye ihtiyacım oluyor. Ayrıca cildimi gerçekten gergin gergin bırakıyor.  O nedenle cildiniz çok kuru ise fazla önermiyorum maskeyi ama tonik her cilt tipine uyacaktır bence.

Cildi güzel temizleyen hatta ağartan bir maske istiyorsanız tam size göre diyebilirim. Yine de kullanmadan önce yüzünüzün minik bir bölgesinde denemenizde fayda var derim. Sizin de önerebileceğiniz favori maskeniz var mı ?
Sevgiler..

40 yorum:

  1. hepsi güzel görünüyor güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  2. Maskenin verdiği aydınlığa bayıldım resmen😍😍 Fakat muhtemelen benim cildim o kuruluğuna dayanamayacaktır. Tonik aklımda olsun İrem'cim, elimdekiler bitince bakayım. Güle güle kullan, sevgiler...❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog evet senin cildini ekstra gerebilir bence de ama tonik rahatlıkla kullanabileceğin bir ürün canım teşekkürler öpüyorum :-))

      Sil
  3. Maske çok dikkatimi çekti,acayip merak ettim :) Cildi öylesine güzel aydınlatıp açıyorsa denenmelii :) Güzel günlerde kullan dilerim :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @benimtutkum çok teşekkürler canım :-))

      Sil
  4. farklı bir markanın peloid maskelerini kullandım uzunca bir süre, çok memnun kaldım bence gerçekten işe yarayan bir madde bu =) görürsem bu markaya da bakacağım elinize sğalık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygunevrim evet ben de inceleyince gördüm ki baya baya faydalıymış.. teşekkür ederim :-))

      Sil
  5. Yapısı gerçekten çok yoğun görünüyor. :)

    YanıtlaSil
  6. Toniğin içeriği gerçekten de çok güzelmiş.
    Yalnız maskenin etkisi el üzerinde bile önce ve sonraya baktığımda gerçekten de beni çok şaşırttı. Hem rengi açılmış, hemde ince çizgileri almış gibi gördüm fotoğrafta. Sonuç çok güzel görünüyor.
    Nerelerde satılıyor bu ürünler? Markayı hiç görmedim. Yoksa online mı satılıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elifipekdurmaz toniğe bayıldım diyebilirim zaten favori cilt bakım grubumda yer alıyor tonikler .-)) pelomin.com da satılıyor benim gördüğüm kadarı ile ama başka sitelerde de olabilir..

      Sil
  7. toniğini bende akşamları kullanıyorum. sprey olması güzel ve fıs fıs yapıp yatıyorum hemen:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajlıkareler evet oldukça pratik...

      Sil
  8. Toniğin içeriği beni etkiledi denemeyi isterim tavsiye için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilmodadüşleri rica ederim tonik benim için sürekli kullanılacaklar arasına girdi bile...

      Sil
  9. cilde gerçekten iyi geleceğini düşünüyorum,güle güle kullanın sanırım bende edineceğim bir tane bu üründen :)

    YanıtlaSil
  10. Ilk kez duyuyorum bu markayi.

    YanıtlaSil
  11. Looks like a nice product

    Have a lovely week
    http://www.melodyjacob.com/

    YanıtlaSil
  12. İlk kez duyduğum bir ürün ağartması süpermiş güle güle kullanın:))

    YanıtlaSil
  13. Markayı ilk defa sizin sayenizde görüyorum İrem Hanım :) Tonikte ki yasemin yağını ve kokusunu merak ettim güzel günlerde kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdeninbloggünlüğü çok teşekkürler .-)) kokusu çok hoş ben seviyorum..

      Sil
  14. Termal toniği çok çok merak ettim! Farmasi Mineralli Yüz Spreyine benziyor gibi, ne dersin?Güle güle kullan şekerim, öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik eh biraz etkisi de benziyor ama onun daha güzel kokulusu ve göz yakmayanı diyebilirim..teşekkürler canım :-))

      Sil
  15. Dirty Works'un maskesini cok memnun kalarak kullaniyorum. Bir dahakine siz de ona bir sans verebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ayça tamam bakarım detox maskesi değil mi bahsettiğin ? onu merak ediyorum zaten..

      Sil
  16. Oldukça başarılı bir maske gibi görünüyor. Kuru ciltlerde sanırım daha az tutmak lazım. Ben de geren maskeleri son süresine kadar kullanamıyorum yıkıyorum.
    Bu arada maske için beyaz kil mucizesinden bahsediliyor ama ben beyaz kil bulamıyorum, şu sıra ona taktım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı evet beyaz kil oldukça faydalı diyorlar ama doğal beyaz kili nasıl bulacağız o sorun var..

      Sil
    2. Eminönü'nde tek bir yer satıyormuş orda da kalmamış. Araştırmaya devam ediyorum:)

      Sil
    3. @hüzünsarısı bulursak haberleşelim o zaman..

      Sil
  17. bende farklı bir markanın peloid maskesini kullanmış ve tanıtmıştım memnun kalmıştım bunları ilk kez görüyorum araştıracağım çünkü aknelere iyi gelmekteler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi evet ben de iyi geldiğini gördüm severek kullanıyorum o yüzden...

      Sil
  18. Yanıtlar
    1. @aslınındünyası evet çok başarılı bu konuda..

      Sil
  19. Tonik benim favorim :) üzerine çoğu zaman nemlendirici sürmüyorum, kil maskesinin vücut için kullanılabilir olmasını sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun tonik harika gerçekten ben de bekliyorum iyice kurusun emsin cilt diye bir şey sürmeden...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...