31 Ekim 2016

Orcapelli Saç Bakım Ürünleri İncelemesi..

Bundan bir süre önce Orcapelli'den denemem için sülfatsız şampuan, saç bakım yağı ve besleyici saç serumundan oluşan bir paket aldım. İnstagramda da bahsetmiştim sülfatsız şampuan sanırım kullandım ama tuz içermeyen şampuan daha önce kullanmadım ve tuz saça zarar veriyor. Bakınız yazın denizde tuzdan kuruyan ve yıpranan saçlar şeklinde. Ben bu yaz bunu engellemek için bol bol saç bakım yağı kullandım. Bu arada aslında benim saçlarım bol sülfatlı ve kimyasal içerikli şampuanlarla anlaşıyor, doğal yağlar bulunan şampuanlar saçlarımı söndürüyor iyice.

Orcapelli Saç Bakım Ürünleri


Şampuanın içeriğinde aynı zamanda  SLS, SLES, ALS, Formadehit, paraben ve tuz bulunmuyor. Lavanta suyu kullanarak formüle edildiği söylenmiş. Kesinlikle lavanta kokusu yok bildiniz eski Tipitip sakızları gibi kokuyor yani kokusu bana göre harika ama kalıcı değil. İlk şampuanda köpürmüyor ama saçımın ilk kiri aktıktan sonra ikinci şampuanlamada herhangi bir köpük eksikliği olmadı. Bu açıdan temizliğinde hiç bir sıkıntı yok.  Tabi sülfat yok ama başka köpüren içerikler bulunuyor. Ayrıca içinde doğal ya da esansiyel yağ yok bitki özü var bu nedenle saçlarımı söndürmedi ama bir parça sertleştirdi. Mutlaka bir krem ya da saç açıcı gerekti şampuan sonrasında.

Orcapelli Saç Bakım Ürünleri 

 Saç açıcı olarak da besleyici saç serumu olarak geçen bu spreyi kullandım. Loreal Elseve veya HC Tria kadar etkili bulmadım saç açma konusunda ama tabi böyle bir iddiası da yok serumun. Saçımı hafifçe parlatıp güzel gösterdi ayrıca da şampuan ve/veya kremin verdiği dolgunluğu bozmadı. Saç parfümü olarak da kullanılabilir dense de ben kokusunu beğenmedim. Fiyatı 19 TL. imiş bunun.

Orcapelli Saç Bakım Ürünleri 
Şampuanın  içindekileri buradan ve sayfasından daha rahat inceleyebilirsiniz. Şampuanın miktarı 300 ml. fiyatı da 29 TL. 

Orcapelli Saç Bakım Ürünleri 

Saç bakım kürü olarak geçen bu bakım yağı ise kullanmayı en ihmal ettiğim hatta üşendiğim gruba yani yıkama öncesi sürülüp bekletilen saç yağları grubuna giriyor. Genelde hafta içi böyle bir vaktim olmuyor hafta sonu da unutuyorum. Yine de bir kaç defa deneyebildim. Bu tür yağları uzun uzun bekletmek masaj yapmak falan gerekli ayrıca bazısını köke değdirmeyeceksin, bazısını uca değdirmeyeceksin derken bana faydadan çok zararları oluyor. 

Orcapelli Saç Bakım Ürünleri 
Neyse ki Orcapelli saç bakım yağının şöyle bir damlalığı var ve saç köklerini besleyerek kimyasal işlemlerin saça verdiği hasarı azaltmayı ve gidermeyi vaat ediyor. Damlalık ile köklere yol yol uyguladığım yağı parmaklarımla masaj yaparak yediriyorum.. Tabi fazla bekletemiyorum ama 15-20 dakika durdu saçımda. Sonrasında saçtan kolay arınıyor ve beklediğim gibi sönüklük yapmıyor. Saçım parlıyor ve kolay şekil alıyor ama henüz saç diplerinde istediğim nemli ve besleyici sonucu görmedim. Daha uzun bir süre kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Özellikle yaz aylarında tatilde kuruyan saça iyi gelecektir. O nedenle bir süre daha kullanmaya devam edip yazıyı duruma göre güncelleyeceğim. 
Saç bakım yağının fiyatı ise 49 TL. ve 100 ml.'lik bir ürün. Soğuk pres yöntemi ile hazırlanan yağlar, vitamin ve mineraller var içerisinde. Yine içerisindeki sarı kantaron yağı ile de hücre yenilenmesine katkıda bulunuyormuş bu yağ, kullanmaya devam edeceğim. Ürünlerin tamamı hakkında detaylı bilgiyi de buradan alabilirsiniz.
Sevgiler.. 

46 yorum:

  1. Bu markayı hiç duymamıştım.
    Daha önce bende sülfatsız şampuan denemiştim ama sonra yine bol kimyasallı şampuanlara dönüş yapmıştım ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gizemgider :-)) herkese yaramıyor kesinlikle..

      Sil
  2. Damlalıklı olması iyi fikirmiş! Elimde çok yağ var ama çok sıkça gördüğüm bu yağ aklımda! Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik klasik damlalıktan ziyade bu hakikaten iyi bir fikir olmuş çok rahat uyguluyorum.. teşekkürler canım :-))

      Sil
  3. Daha detaylı kullandıktan sonra elde edeceğin sonucu merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kitapgüzellik yazıyı güncelleyeceğim o zaman ya da sırf yağ için yeni bir yazı yazarım ..

      Sil
  4. markayı ilk defa duydum bende bazen çok üşeniyorum özel bakımları yapmaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @eminekanak sorma hep unutuyorum ben de...

      Sil
  5. damlalıklı bir ürün ilk kez gördüm. Biraz daha uzun süre tutabilseniz şöyle 1 saat kadar çok daha iyi etkisini görmüş olursunuz sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sinempehlivan evet yarım saat diyor ama beklettikçe etkisi kuvvetleniyordur tabi..

      Sil
  6. Yeni duyduğum bir marka. Çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
  7. Uzun dönem sonuçlarını merakla bekliyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun mutlaka yazacağım canım :-))

      Sil
  8. İlk defa duydum bu ürünleri denemek lazım ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @semagökçe evet yeni bir firma ve yeni ürünler..

      Sil
  9. Sülfatsız şampuanlara geçişte bir süre sabırlı olmak gerekiyor. İlk 1 ay filan saç alışana kadar saçları ağırlaştırıyor , sertleştiriyor ama sonrası bir harika. Ben sülfatsız şampuanlara geçiş yaptığımdan beri çok daha sağlıklı saçlarım. Bu şampuanı da merak ettim. Yeni şampuan almasaydım meraktan deneyebilirdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik evet sanırım benim sorunum sabredememekten kaynaklı olabilir ama kesinlikle haklısın tamamen sülfatsız şampuanlara geçmek lazım artık..

      Sil
  10. Hakikaten deniz tuzu saçı berbat ediyor sarı kantaron varsa yağın içinde muhteşemdir bence:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi evet sarı kantaron benim de sevdiğim bir içeriktir..

      Sil
  11. Yağın damlalıklı olmasına bayıldım, çok mantıklı bir fikir. Bu markayı daha önce hiç duymamıştım, yağı deneyebilirim sanırım. Ellerinize sağlık İrem Hanımcım <3 <3 Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog çok teşekkürler canım .-)) evet damlalığı görünce ben de pek mutlu olmuştum...:-)

      Sil
  12. O şampuan asla benlik değilmiş, zaten uzun ve kurular, sertleştiren bir şampuan bana uymaz maalesef. Fakat bakım yağı ve yanında gelen damlalık harika bir fikirmiş, özellikle uzun saçta saç diplerine yağ uygulamak bir işkence; denemek isterim bu yağı. :)
    Güle güle kullan hepsini İremcim,
    Sevgiler!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @glamsight evet benim kısa saçlarımda bile damlalık çok çok pratik oldu uzun saça daha da rahat uygulama yapılır :-)) çok teşekkür ederim canım .-))

      Sil
  13. benim de yeni duyduğum bir marka güle güle kullanın diplerde ki etkisini ise merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzelvekültürlü teşekkür ederim en kısa zamanda güncelleme gelecek..

      Sil
  14. Markayı daha önce hiç duymamıştım.Umarım etkileri güzel olur.Sevgiler<3<3

    YanıtlaSil
  15. Hiç duymadığım bir markaydı. Fiyatı da normal denilebilir,içeriği de güzel. Elimdekiler bittiğinde deneyebilirim aslında..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şirinkanatlar evet içerik ve fiyatlarını ben de sevdim .-))

      Sil
  16. Markayı ilk defa sizin sayenizde duydum İrem Hanım :) Sitesine bakmam lazım merak ettim sizde güzel günlerde kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdeninbloggünlüğü çok teşekkür ederim canım .-))

      Sil
  17. hiç duymadığım bir marka
    inşallah uzun dönem kullanımda daha etkili bir sonuç elde edersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara evet ben de öyle umuyorum :-))

      Sil
  18. Saç bakım yağını yazın kullanmak daha iyi olabilir. Sudan çıkamaz hale geliyoruz. Kışın saçları yıkamak bile eziyet olabiliyorken 4-5 saat bekletmek zor iş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır evet bana da öyle geliyor yazın denizden sonra denizden önce hemen sürüyorum saçlarıma hem koruyor hem de bakım yapıyor :-))

      Sil
  19. Bu markayı senin yazınla tanımış oldum canım.Güle güle kullan ♥

    YanıtlaSil
  20. Şampuanlarda tuz mu varmış. Hiç aklıma gelmezdi. Saç bakım yağlarını ben de kullanıyorum ara ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet var tuz şampuanlarda genelde .-)))

      Sil
  21. Burada görmedim hic bu markayi. Bitkisel ürünler bende de etkisiz kaliyor nedense.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya online satış var sadece .. bitkisel ürünlere alışmak için baya bir sabretmek gerekiyor sanırım..

      Sil
  22. ben ne zaman şampuan değiştirsem saçlarımda kepek ve dökülme sorunum oluyor artık korkuyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi ben de uzun süre aynı şampuanı kullandığımda yaşarımı bu sorunu :-((

      Sil
  23. Markayı ilk duyanlardanım ben de.
    Yağlardan bahsettiğin bölüm güldürdü beni. Diplere sürme, uçlara sürme, o kadar beklet bu kadar beklet. Hatta bazı yağlarda şu uyarı var 'temiz saça uygulayın' oldu canım bu vakit darlığında saçı, yıka yağı beklet, sonra yine yıka:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı aynen öyle hem vakit bulamıyorum hem de unutuyorum ayrıca bir de üşeniyorum ancak yazın tatilde olabilir .-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...