Duru Bulgur’un hazırladığı bulgurlu yemek tarifleri
ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler, sofralarınızın vazgeçilmezi
olacak. Bulgur pilavını kuru erikle pişirmeyi denediniz mi ?
Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı
bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Siz de Duru Bulgur ürünleri
ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.
Bu ay ki Duru Bulgurlu tarifimiz; Kuru Erikli Etli Bulgur Pilavı..
Duru Bulgur |
Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Etli Bulgur Pilavının tarifi şöyle:
İÇİNDEKİLER
Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
2 su bardağı (360 gram) Kaynar
Su
HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık
soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan
kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika
kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı
Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave
edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye
bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.
DURU BULGUR HAKKINDA
Duru Bulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin
lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en
kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine
görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak, taş değirmende öğütme metoduyla doğal
renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.
3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250
ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya,
Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla
ihracat yapmaktadır.
*Basın Bültenidir.
Duru Başbaşı bulgurunu deneme fırsatı buldum gerçekten çok lezzetli ,tarif harika :))
YanıtlaSil@çizelpezuk evet onu ben de sevdim ama oğluma ağır geldi mesela ...
SilÇok güzel görünüyor :))
YanıtlaSil@açelyadamdelen evet değil mi benim de canım istedi..:-))
SilOkumayacağım işte :))) Duru Bulgur'un bir keresinde mantarlı bulgur pilavını deneyip deli olmuştum, sonra hiçbir yerde bulamadım!! Nerede satılıyor bir öğrenebilsek :) Sevgiler!
YanıtlaSil@başakçelik sanki ben büyük carrefour da görmüş olabilirm bir de şimdi aklıma geldi carrefour gurme veya makro markette de olabilir mi acaba..
SilŞimdi bu bana yapılır mı ama ben diyetteyim :) valla harika görünüyor ellerine sağlık :)ben pilavda iri bulguru çok seviyorum.
YanıtlaSil@esmanur diyette bulgur da yenebiliyor ama :-))
SilBiz de evimizde duru bulgur kullanıyoruz cidden çok güzel ♥
YanıtlaSil@kızsalşeyler kesinlikle çok daha sağlıklı hem de :-))
SilErikli hiç denemedim.Hatta yemedim.En kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSil@ortadakarışıkblog değişik olabilir ben de deneyeceğim ...
SilBu tarifi denemek lazım ne kadar güzel görünüyor:))
YanıtlaSil@kelebeketkisi evet kuru erik alır almaz deneyeceğim..
Sil