24 Ağustos 2015

Eau Thermal Avene ve Tatil Rutinim..

Cildim çok beyaz değil ama artık nasıl oluyorsa yandı mı resmen kavrulur ve zaten cilt doktorları da güneşe çıkmamı yani direk ışıklarına maruz kalmamı kesinlikle yasakladılar. Nedeni cildimde aşırı derecede ben olması ve güneş görürlerse de cilt kanseri açısından tehlike yaratacak olmaları. Bu nedenle kendimi önce 50, sonra 30 faktörlü kremlerle sıkı sıkıya korumaya alıyorum ve zaten saat 15.00-16.00 dan önce plaja gitmiyorum, ayrıca da sürekli şemsiye altında kalıyorum. Yaz da bitti sayılır ama önümüzde hala uzunca bir bayram tatili de olduğu için bu yaz kullanmış olduğum ürünlerden bahsetmek istiyorum.

Eau thermal avene

Bütün bu saydığım sebeplerden ötürü burada bahsetmiş olduğum Avene lansmanında hediye edilen 30 GKF içeren yağı ve güneş sonrası kremini ve ayrıca da yüzüm için 50 GKF içeren renkli kremi bu yaz tatilinde hiç yanımdan ayırmadım. Yüz kremini şehir içinde de kullanıyorum/kullandım ama asıl önemli olan tatilde vereceği performanstı benim için ve bu tatili de çok şükür lekelenmeden atlattım.

Eau thermal avene

Konuya girmeden önce içerik avcılarını bilgilendirelim.

Eau thermal avene

Bu da After Sun yani güneş sonrası bakım kreminin içeriği. İkisinde de paraben yok, özellikle güneş sonrasının içeriğinin ilk sırasında bulunan "Avene Thermal Spring Water'a dikkatinizi çekerim. İçeriğin birinci birleşeni termal suymuş yani ne güzel. Zaten güneş yanıklarına en iyi gelen şey de normal maden suyu sodasıdır.

Eau thermal avene
Yaz aylarında deniz kenarında olduğu kadar şehir içinde de kendimizi korumalıyız. Özellikle dışarıda gezen, işi dışarıda olan, hatta bir yerden bir yere yürüyerek gidenler bile sabah bol güneş korumasını sürmeden dışarı adım atmamalı bence, çünkü bir kadının en büyük düşmanı güneştir. Yani bunu yaşlanma etkileri açısından söylüyorum tabi, korunmasız güneş hem cildinizi kurutur ve kırışıklığa yol açar, hem de güneş lekelerine sebep olur. Tabi korumadan güneşe çıkmanın cildinizi yakıp kavuracağını ve soyulmasına ve dolayısı ile cilt kanserine kadar varabilecek pek çok hastalığa  sebep olabileceğini söylememe gerek yok herhalde değil mi?

Eau thermal avene

Ürünün kullanımı çok pratik, pompalı bir tüpte geliyor. Bu tüp normal bir tüp ambalaj olsaydı yarıyı geçmesiyle ürünü içinden çıkartmak mümkün olmayacaktı. Ama bu pompalı ambalajların avantajı ürünün bitene kadar rahatça kullanılmasıdır. Ben şahsen tüpleri kesmeye sinir oluyorum. O ürünü ne kadar başka bir kaba aktarsam da kurumaya başlıyor bir süre sonra.

Eau thermal avene

Evet makyaj altında biraz parlama yapıyor. Renkli bir krem olmasına rağmen kapatıcılığı yok kadar az. Kuru ciltliler makyaj bazı gibi de kullanabilir. Benim yağlıya dönük cildimde parlama yapmasa ben de zevkle kullanırdım. Ama plajda tabi böyle bir parladı/parlamadı derdi olmadığı içi rahat rahat ve bol bol sürdüm, korundum.


Eau thermal avene

Ürün hassas ciltlere göre üretilmiş ve içinde en yüksek en en emin koruma faktörü olan fiziksel koruma faktörü bulunuyor. Anlamadığım için zararlı bir madde var mı  emin değilim. Paraben olmadığını görüyorum. 

Eau thermal avene

30 GKF lü güneş yağından ise memnun kaldım diyebilirim. Cildim hiç hasar görmedi ve az da olsa şemsiye altında, gölgede yandım. Ayrıca da çok bereketli bir ürünmüş, bol bol sürdük hem eşim hem de ben ama daha yarıdan fazlası duruyor. Güneş sonrası kremini ise çok sevdim. Hem cildimi yumuşattı, nemlendirdi, hem de kokusu güzel. Emilimi de oldukça çabuk, yazın üzerimde bir türlü emilmek bilmeyen kremlere sinir oluyorum. 

Bu yazı ben Avene Güneş koruma ürünleri ile zararsız bir şekilde atlattım. Bir daha tatile giderken yine yanımda olacaklar. Ürünleri yetkili eczanelerden veya online dermokozmetik sitelerinden inceleyip alabilirsiniz. Siz bu yaz ne kullandınız?
Sevgiler..

30 yorum:

  1. Yıllarca esmerliğime güvenip pek dikkat etmedim ben. Yani koruyucu krem alıp evde unutanlardan oldum. Ama yaşla birlikte yüzümde lekelenmeler başlayınca işin rengi değişti. Şimdi kullanıyorum artık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet kesinlikle ihmal etmemek lazım hele de çocuklar için çok önemli bir konu bu küçükken ben de dikkat etmezdim ama şimdi çok sıkı korunuyorum..

      Sil
  2. Ben güneşlenmeyi çok severim ama özellikle bu sene dikkat etmem gerekiyor, sen de iyi yapmışsın canım avene ürünleri de gerçekten çok iyidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lifeofyasmina be artık sadece gölgeleniyorum ancak akşam 18.00 den sonra direk güneşe çıkarım..

      Sil
  3. "İçerik avcıları" güzeldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı değil mi onları unutmayalım :-))

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi evet özellikle termal suyu favorim :-))

      Sil
  5. Siz benden önce hazırlamışsiniz yazınızı. Çok özenli bir yazı. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın çok teşekkürler beğenmenize çok sevindim sizin yazınızı da bekliyorum :-))

      Sil
  6. Ben de yaz kış korunurum güneşten, tabi kışın koruma faktörü düşük olanlardan kullanıyorum :)
    Yüzümün esmerleşmesinden nedense çok korkuyorum, hem de leke çil oluşumunu önlemiş oluyorum.
    Ben bu yaz en çok La Roche Posay kullandım, sırasıyla Babe ve Vichy izliyor... Ben de sadece deniz/havuz günleri değil, dışarı çıkmadan kesinlikle kullanıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hergunbirkozmetik evet kesinlikle sokağa çıkarken bile korunmak lazım hatta uzmanlar evde bile camdan gelen ışığa dikkat edi diyorlar.. güneş dost değil ki artık..:-((

      Sil
  7. Güneş yağını bu tatilde eşimle birlikte kullandik ve cok cabuk bitti bence 7 gun gibi bir sürede dibini gördük. Yuz icin renksiz versiyonu var elimde. Su an kullandigim vichy bitince onu deneyeceğim. After sun lotion ise bence cok başarılı bir urun tatil bitti ama nemlendirici olarak kullanmaya devam ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @eos siz çabuk bitirmişsiniz biz fazla da kalamadık bu sene bitmedi..:-( after sun konusunda aynı fikirdeyiz ben de tatilden sonra kullandım onu nemlendirici olarak bayıldım :-))

      Sil
  8. Bugün bende yuz kreminden sipariş verdim ama renkli oldugunu bilmiyordum ben o:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajdünyam canım bunun değişik cilt tipleri için değişik versiyonları da var belki onlar beyazdır renk olarak emin değilim..

      Sil
  9. Güneşin gitgide daha da sağlıksız etkileri korunmaya mecbur bırakıyor ,teşekkürler paylaştığın için.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantam evet güneşin etkileri giderek zararlı oluyor korunmak en iyisi :-)

      Sil
  10. Markayı duymamıştım. Bundan sonra alınacaklar listesinde olacak... Çünkü şu yaz sıcakları ve güneşin kötü etkilerinden ne kadar korunursak o kadar iyidir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti evet özellikle tatilde ve öğle saatlerinde en yüksek korumayı kullanmak en iyisi :-))

      Sil
  11. Gerçekten çok kaliteli bir ürün..

    YanıtlaSil
  12. Avene nin minerallisinden nefret ettiğim için bu sene avene kullanmadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam nasıl nefret ediyorsun mineral suyundan mı yani?? neden ki...

      Sil
    2. Ay olur mu hiç. Bundan bahsediyorum https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3938127983650824461#editor/target=post;postID=4370136401411658767;onPublishedMenu=posts;onClosedMenu=posts;postNum=4;src=postname

      Sil
    3. @siriyaşam canım gönderdiğin linke erişimin yok dedi googlecım bana sanırım kendi blogger hesabından yolladın şifrelidir bu..

      Sil
    4. cep telinden becerememişim :) http://lifestyleofsiri.blogspot.com.tr/2015/06/avene-mineral-lotion-50-spf.html

      Sil
    5. @siriyaşam ben bunu hiç denemedim neden beyaz iz mi bırakıyor ?? bu arada yazıyı yine okuyamadım çükü blogda yok diyor googledan baktım hangisi diye..:-))

      Sil
    6. ilginç olmuş nedenki :/ krem berbat ötesi hatta 2015 yılında keşke almasaydım dediğim 3 üründen biri. Sudo krem sür daha iyi. Bembeyaz yapıyor. Yağlı cildim nefret etti, bir de çıkmıyordu üstelik. Ki avene benim en sevdiğim dermokozmetik markadır :(

      Sil
    7. @siriyaşan anlamadım şekerim niye öyle oldu ama yine baktım düzelmiş bu sefer okudum yazıyı ve hatırladım.. evet içinde yüksek fiziksel koruma faktörü olduğu için öyle oluyor yağlı cilde gelmez hiç ama kuru ciltler bayılırlar kanımca :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...