8 Mayıs 2015

KotonBeauty serisinden ilk alışveriş..

Geçtiğimiz cumartesi günü uzun zamandır beklediğim ve illaki olacağını düşündüğüm Koton'un makyaj serisi Koton beauty'yi ilk defa mağazada görüp inceleme fırsatı buldum. Seride BB krem, pudra, ruj, tekli ve 4'lü olmak üzere far çeşitleri, maskara, kaş maskarası gibi ürünler bulunuyor.
Koton beauty
Fiyatları da uygun sayılır, BB kremler 23 TL., pudralar 20, rujlar 10 TL. gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. Ben seriden ilk olarak denemek için bir kalem ruj ve kaş maskarası aldım.

Kotun beauty

Kalem rujları çok sevdiğim için ilk seçimim hemen bu yönde oldu, yalnız renk scalasını çok beğenmedim, hem az hem de birbirine çok yakın renklerdi sanki. Toplamda 5 renk vardı galiba, benim seçimim bu parlak nar çiçeği kırmızısı oldu. İsmi Blood Red ve fiyatı da  peşin 9.99, taksitli 10.99 TL. 

Koton beauty

Swatchı bu şekilde, kan kırmızısından çok nar çiçeği renginde, duruşu mat ve sürümü zor. Tuhaf bir kokusu var alırken mutlaka koklayın çünkü o koku baya bir kalıyor burnunuzda. Dudağı sürdükten sonra oldukça kurutuyor, üst üste sürünce parça parça durmaya başlıyor  ama bunun yanında bir şey yeyip içince bile çıkmıyor ve üzerinize bulaşmıyor. Bildiğiniz sabitleniyor yani. Kurutma yapmasın diye bir lip balm üzerine sürünce de fena durmadı, tabi o zaman kalıcı olmadı aynı renkte normal bir ruj oldu o ayrı.

Koton beauty

Gelelim kaş maskarasına, bu kaş maskaraları pek bir revaçta son zamanlarda, ben de pratiklik açısından kullanmayı seviyorum. Maskaranın 2 renk çeşidi vardı, benim aldığım chocolate brow isimli daha açık renk olanı. Fiyatı peşin 12.99, taksitli olarak da 14.29 TL. Buna da daha çok renk seçeneği yapılabilirmiş, 2 seçenek az geldi sanki, herkese uymayabilir. Fırçası küçük, kaş yapısına uygun bence.

Daha önce alıp denediğim Benefit gimme brow'u yazmıştım, haftaya da elimde bulunan 3 adet kaş maskarasının yani Rimmel London, Benefit ve Koton'un ürünlerinin karşılaştırmasını yapacağım. Şimdilik ilk fikrim kalem ruju çok başarılı bulmadım, yapıları değişirse, renkleri çeşitlenirse tekrar bakabilirim. Kaş maskarasını ise kendi kaşlarımda başarılı buldum, haftaya yazacağım karşılaştırmayı da okuyup kararınızı öyle verebilirsiniz.
Sevgiler..

29 yorum:

  1. dün ben de gördüm ama reyonlar fena durumdaydı alamadım. Ayrıca dediğin gibi kokular çok fena, sürmem mümkün değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün evet fena kokuyor gerçekten de hassas olanların sürmesi pek mümkün olmayacak gibi .-((

      Sil
  2. Bende bunları çok merak ediyordum, hangi firmaya yaptırmış peki Koton bu ürünleri ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @j.d. kendi üretimleri diye biliyorum sanki gazetede öyle okumuştum..

      Sil
  3. Ruj konusunda bir kaç marka dışında pek verim alamıyoruz maalesef..Ama yine de denemekten alıkoyamıyor insan kendini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şirinkanatlar evet denemekten vazgeçemiyorum hakikaten :-)) neyse yeni bir oluşum sanırım zaman içerisinde daha iyi olacaktır..

      Sil
  4. İyi günlerde kullanmanı diliyorum.Ben her gördüğümde ya ürünlerin çoğu bitmiş oluyor ya da çok kalabalık.Kaş maskarasını denemek güzel olabilir.Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @dolapperisi evet ben de ilk gördüğümde biraz talan edilmişti ürünler umarım kısa sürede stoklar yenilenir.. çok seyrek kaşların yoksa maskarayı önerebilirim..teşekkürler :-))

      Sil
  5. Bizim buradaki Koton'a hala gelemedi bunlar. Sadece parfümleri var şimdilik ama anladığım kadarıyla kozmetik konusunda kendilerini biraz daha yetiştirmeleri gerekiyor :). Kaş maskarasının fırçasını beğendim ama renk konusunda iki renk varsa bence de yetersiz kalacak. Güzel yazı olmuş , emeğine sağlık :)
    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @dgsuperisi evet henüz daha belli başlı şubelerde var sanırım, umarım kısa sürede gider her yere.. biraz daha gelişme istiyor tabi ve renk seçenekleri de artmalı kesinlikle teşekkürler :-))

      Sil
  6. çok hoş ürünler paylaşım için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevimaskanası çok teşekkür ederim :-))

      Sil
  7. Henüz denk gelmedim ben. Kalem rujdan uzak durmalı o halde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajdünyam brandium'da var ben oradan aldım.. ruju mutlaka kokla benimki öyle kokuyor ama hepsi kokuyor mu bilmiyorum tabi..

      Sil
  8. Kalem rujun rengini çok beğendim ama koku hassasiyetim var Koton'a gidersem bir bakayım teşekkürler paylaşım için ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kızsalşeyler bendeki renk özellikle kokuyor da olabilir yine bir bak tabi..

      Sil
  9. kotona kalite konusunda bir revize gelmeli hem de acilen!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @elitestil çok da özenmişler halbuki ama bazı şeyler zamanla daha iyi olacaktır umarım..

      Sil
  10. Kalem rujları çok severim...Güle güle kullanın...)

    YanıtlaSil
  11. Aslında kalem rujun rengini çok beğenmiştim. Yorumunu okuyana kadar almalıyım dedim ama okuyunca vazgeçtim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzellikhikayesi renge ben de bayıldım yapısı değişirse harika olur :)

      Sil
  12. Koton 'un ojelerini ve vücut ürünlerini görmüştüm ama bunları ilk defa duyuyorum; gidip bakayım en iyisi bu hafta. Kaş ürünleri karşılaştırmanı iste merakla bekliyorum, fırçasının kısa olması çok mantıklıca bir hareket olmuş. Bakalım bir Gimme Brow mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beatheo bunlar yeni çıktı beauty serisini geliştiriyor koton artık :) maskara yazısı hafta içinde gelecek :)

      Sil
  13. Yeni keşifler konusunda cesaretine hayranım canım.Kaş maskarası yorumunu merakla bekliyorum bakalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin ;)) kendi merakımdan o :)) maskara yorumu hafta içinde gelecek..

      Sil
  14. Rujlarda renk seçenekleri beni de pek tatmin etmedi. Sadece tek bir renk hoşuma gitti. Kurutmalarını bekliyordum ama parça parça olacak kadar çok kurutmasına üzüldüm :/ Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajmaceraları evet seçenek az bence de.. Kurutma çok fena evet :((

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...