18 Mayıs 2015

Kaş maskaraları karşılaştırması..

Önceleri hiç dikkat etmediğim, önemsemediğim kaş konturu/doldurma işine son zamanlarda baya bir dikkat eder oldum ve bu amaçla da çeşitli ürünler denemeye başladım. Önceleri sadece  Flormar cocoa isimli mat far ile yetinirken zaman içerisinde daha pratik bir ürün olan kaş maskaralarının da çıkması ile bu tarz ürünleri denemeye başladım.
brow mascara
İlk aldığım Rimmel London'ın kaş maskarasının blond isimli en açık rengi. Bu ürün özellikle indirim dönemlerinde standlarda bulunmuyor ve zaten nedense indirime de dahil olamıyor. Bir süre onu denedikten sonra bir indirim döneminde Benefit gimme brow'u aldım ve tabi onun fiyatı çok daha pahalı. En son olarak da alışveriş yazısında bahsettiğim Koton Beauty chocolate brow isimli maskarayı da koleksiyonuma katıverdim.

brow mascara

Şimdi bu üçünü ayrı ayrı incelemek ve karşılaştırmak gerekirse; içlerinde tabi ki en iyi olan benefit gimme brow, içinde mini fiber tüyler bulunuyor ve kaşlarınız çok seyrek de olsa o kısmı dolduruyor ve şekillendiriyor. Ayrıca bir kaş farı uygulamanıza gerek bırakmıyor. Ama tabi içlerinde en pahalı olan da bu yine. Rimmel London'a gelirsek, büyük fırçası ile biraz uygulama zorluğu yaratıyor. Kaşlarınız zaten dolu ve şekilliyse ya da çok çok az bir boşluğunuz varsa  sabitlemek için kullanabilirsiniz ve harika sonuç alabilirsiniz. Ancak büyük boşluklara sahip, seyrek  kaşlarınız varsa mutlaka kaş farı kullanmanız lazım. Herhangi bir doldurma işlevi yok çünkü. Fiyatı en son 15-16 TL. gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam, dediğim gibi de Watsons bu ürünü indirime dahil etmiyor. 
En son olarak da Koton'un yeni piyasaya sürdüğü KotonBeauty serisinin kaş maskarasını denedim. Bunun boyu Benefitten az biraz büyük, yani uygulama yapmak, kaşı kavramak, taşırmamak kolay. Rimmel London kadar değil ama kaşınızda az bir boşluk, hafif bir seyreklik varsa bununla gayet güzel idare edebilirsiniz.  Benim tek kaşımda eski bir kazadan kalan boşluk ve şekilsizlik var ama onu da günlük idare edecek şekilde kamufle edebiliyor bu maskara. Fiyatı da şimdilik 13 TL. gibi, bakalım ne zaman zam gelecek.

brow mascara

Sonuç olarak, kaşlarınız çok seyrek ise ve parayı da ayırabilecekseniz Benefit, çok düzgün ve dolu bir kaş yapınız varsa Rimmel London diyorum. Eğer hafif hafif boşluklar varsa da Koton bunu gayet güzel örtecektir.

Maskaraların tek olumsuz yanı ki hepsinde var renk seçenekleri az, en fazla Rimmel London'da onun da 3 seçeneği vardı galiba. Bu renk tonları da artarsa harika olur diye düşünüyorum. Tabi her zaman önce bir kaş farı ile doldurup, peşinden Rimmel veya Koton ile şekil verebilirsiniz vaktiniz varsa, ve çok da  güzel sonuç elde edersiniz.
Sevgiler..

37 yorum:

  1. iremcim bunların uygulaması hakkında pratik istiyorum ilk görüştüğümüzde lütfen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bademlebuduk senin kaşların çok biçimli zaten canım sana şeffaf jel sabitleyici bile olur ama yanımda getiririm hepsini deneriz beraber :-))

      Sil
  2. kaç maskarası hiç kullanmadım ama güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sahikacivelek bence artık makyajın tamamlayıcı unsuru kendiler :-))

      Sil
  3. biraz ucuz olsun diye Rimmelin kaş rimelini almaya hep hevesleniyorum ama bir türlü bulamadım. hep kalmadı diyolar. bu gidişle benefit alıcam gibi görünüyor. güzel bir bilgilendirme olmuş teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @theruj benefit için mutlaka %20 indirim kodu bekle derim.. beğenmene çok sevindim..

      Sil
    2. bana hiç öyle bi kod gelmiyor ki:)

      Sil
    3. @theruj black kartın varsa yani sadakat kartı diyor buna sephora gelmesi lazım. yoksa da herhangi bir şubeden önce white card peşinden de black card çıkartabilirsin.

      Sil
    4. uzun süredir white cardım var. bunu öğrendiğim iyi oldu. çok teşekkür ederim:)

      Sil
    5. @theruj rica ederim o şekilde baya karlı alışveriş yapılabiliyor..

      Sil
  4. Merakla bekledigim yaziydi. Koton'u buldugum anda alacagim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik beğenmene sevindim canım senin kaşların da yay gibi yeter koton sana sanıyorum :-))

      Sil
  5. Hiç kullanmadım kaş maskarası.. deneyebilirim. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nahidezerayak kesinlikle makyajın tamamlayıcısı bence...

      Sil
  6. İlk kaş maskarası deneyimim Rimmel London,çok memnunum ben. Kaşlarım fazla doldurma gerektirmiyor tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hergün1kozmetik kaşların düzgün ve doluysa çok yeterli gelecektir :-))

      Sil
  7. Çok güzel bir karşılaştırma yazısı olmuş.Rimmel London'ınkini alacağım sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @öznurözdemir beğenmene çok sevindim güle güle kullan şimdiden :-))

      Sil
  8. Kaş doldurma ifadeyi çok değiştiriyor, doldurduğum zaman hoşuma gidiyor ama çoğunlukla atlıyorum bu adımı. O yüzden de halaaaa kalem kullanıyorum daha farlara bile geçemedim ben :) Rimmel ne zamandır benim de aklımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda ben genelde flormarın mat farını kullanıyorum ama bunlar gerçekten daha pratikler..

      Sil
  9. Hiç denemediğim bir ürün yenilikler yetişilecek gibi değil:) sağlıkla kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantam evet sürekli yeni şeyler çıkıyor teşekkürler :)

      Sil
  10. Rimmel'i deneme fırsatı buldum ancak sevdim mi sevmedim mi emin olamadım.Benefit'i deneyene kadar kaş farı ile devam edelim bakalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin senin de kaşların çok düzgün Filizcim rl sana gayet iyi olur bence ama yine de vakit olduğunda en iyisi kaş farı haklısın :)

      Sil
  11. rimmel london'un en açık rengini kullanıyorum, çok memnunum ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @belgingüven kaş konturu düzgün olanlar için rimmel ideal bence de :)

      Sil
  12. Bu karşılaştırma çok iyi olmuş, teşekkürler :) Rimmel London en mantıklısı gibi görünüyor fiyat ve performans olarak. Benefit biraz pahalı sanki :) Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @dgsuperisi evet benefit pahalı canım ama Koton da alabilirsin başarılı bir ürün olmuş :) beğenmene çok sevindim :)

      Sil
  13. En sevdiğim kas kalemim make up factory inanilmaz bisey kendileri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @canankaraca benim de başarılı bulduğum kalemler var dior ve flormar kaş kalemleri var elimde onları da sverek kullanıyorum :)

      Sil
  14. Essencede çıkardı böyle bir ürün ama hala ülkemizde yok :/ Rimel alıcaktim indirimde rengi yoktu,koton alınacak gibi duruyor. güle güle kullan :-* Essence konjakımsının yazısını bekliyorum bende hala ınstag. yorum yapmıştım kaçırdın yada görmezden geldin kaçırdın sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @madamekokoş ben hiç bir yorumu görmezden gelmem ama bazen yoğunluktan bakamam ve geride kalır görmem bu olur ancak :/ daha kullanmaya başlayamadım onu elimde konjac var eskisin öyle açacağım .. Essence kaş maskarasını duydum ben de gelmesini umuyorum TR'ye..:)

      Sil
  15. Bu karşılaştırma gerçekten çok iyi olmuş. Öneriler için teşekkürler :) Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @goncaapaydın rica ederim beğenmenize sevindi sevgiler :-))

      Sil
  16. @edamamo iyi şeyler duydum hakkında alınabilir :-))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...