8 Ağustos 2014

Sephora Güneş üçlüsü..

Bayram tatiline çıkmadan önce Maltepe Park AVM'ye yaptığım bir ziyarette Sephora'da daha önce baktığım bu üç ürünü almıştım, tabi tatile de benimle geldiler. Alırken bir tuhaflık oldu yalnız, 2. ürün ve üzerine %20 indirim varken sanki bana %10-15 gibi bir indirim uygulamışlar gibi geldi. Hatta Sephora'ya da twitterdan yazdım ama her zamanki gibi no answer. Sonra Sephora'ya gittiğimde fişi götürmemiştim ama oradaki fiyatlardan topladığımızda, toplam fiyattan %20 indirim gözüküyor, ama ben fişe baktığımda bunu göremiyorum bir türlü, neyse artık.
Hemen üçlümüzü incelemeye başlayalım. En soldan başlayalım, 15 SPF'lik bir body mist yani vücut spreyi, ortada beyaz olan nemlendirme etkili bir sprey ve en sağdaki de ışıltılı ve bronzlaştırıcı bir kuru yağ. Fiyatları indirimsiz olarak 30-40 TL. arasında bir şeylerdi sanırım.

15 SPF etkili vücut spreyini gerçekten çok kullanışlı buldum, yazdığı gibi çok hafif yapılı bir sprey, yalnız  elle dağıtıp yedirmek gerekiyor yoksa eşit dağılamıyor.

İçinde paraben ve türevi göremiyorum.

Niye sevmişiz, çünkü yağlı bir his uyandırmıyor, suya dayanıklı ve hafifmiş, buraya kadar hepsi doğru.

İlk sıkıldığında böyle sarı sarı çıkıyor, yani böyle bir etkisi olmamakla birlikte otobronzer rengine benziyor hatta kokusu da aynı onlar gibi. O kokuyu pek sevmem ben, bir süre sonra uçuyor ama kolumu burnuma dayarsam almaya devam ediyorum o kokuyu. Yine de sevdim bunu ben, hatta bu şişenin 3/4'ünü bitirdim, son tatilden önce gidip bir tane daha aldım, çünkü sonbaharda da kullanırım. Şu anda bile evden çıkmadan kollarıma sürüyorum hemen.

Bu nemlendirici suya da bayıldım, kokusu çok hoş, çok hafif yapıda ama su gibi değil buna rağmen ağırlık yapmadı yüzümde. Sadece yüze değil bütün vücuda da kullanılabilir tabi, ben çabuk bitmesin diye yüz için kullanıyorum sadece. Kokusu varla yok arasında ve zaten hemen uçup gidiyor. Güneş sonrasında veya denizden çıkınca yüzünüz nemlensin ve tuzdan arınsın diye kullanılabilir. Ayrıca buzdolabında da bekletip kullanabilirsiniz.

Bunun da içinde paraben göremiyorum ama alkol var, gerçi ben alkol kokusu almıyorum.

Hafifliği böyle, bu ıslaklık hemen emilip gidiyor zaten.

En sevdiğimi en sona sakladım. Işıltılı bronzlaştırıcı yağ olarak adlandırılmış. Ancak bir otobronzer değil, sadece var olan bronzluğunuzun etkisini arttıran bir kuru yağ bu. Evet daha önce burada bahsettiğim Nuxe'un ışıltılı kuru yağını andırıyor.

Bunun içinde de titanium dioxide var yani fiziksel güneş koruyucusu bulunuyor. 

Öncelikle gerçekten Nuxe kuru yağa benzettim, nitekim görünüş olarak tıpatıp aynı sayılabilir. Kokusu da eh benziyor, Nuxe daha yoğun, daha buram buram tabi bununki daha hafif bir koku, yine de arada alıyorum. Ama dağıtınca tam Nuxe gibi ışıl ışıl olmuyor nedense. Güzel bir parlaklık veriyor, yoğun bronz görünümünü de koruyor ama ışıltısı çok az, güneş altında bile ışıltılarını çok zor görebiliyorum. Nuxe'un muadilini buldum diye sevinmiştim ama tam da olmadı, yine de sevdim, bitince tekrar alırım.

Üç ürünü de sevdim ve bittikçe ve stokta oldukça alacağım ürünler oldu. Ürünleri Sephora güneş ürünleri standlarında bulabilirsiniz, yalnız alırken indirim oranlarını iyi kontrol edin.
Sevgiler..


6 yorum:

  1. Cok hos duruyorlar. Ben de kollarım icin yeni bir gunes koruyucu arayındayım. Aklımda Yves Rocher var ama bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik.. evet yves rocher de iyidir sanıyorum ..:-))

      Sil
  2. Takipteyim. Ben de beklerim
    mutlugunlugum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mutlugünlüğüm.. teşekkürler tabi bakarım blogunuza..

      Sil
  3. Sephora'da anladığım kadarıyla şöyle bir durum var, mesela bir krem 15 TL, kasada bunu 12 TL krem fiyatı+3 TL kdv=15 TL fişe yansıtıyorlar.
    indirim oranları da büyük ihtimalle kdvsiz fiyatı üzerinden yapıldığı için, aslında gerçek indirimi fiyata tam yansıtmamış oluyorlar. böyle bir uyanıklık yapıyorlar diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @didem.. Olabilir bir de tek tek değil de toplu indirim yapıyor sanırım..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...