7 Mayıs 2014

Cyrene Günlük Cilt Aydınlatıcı Tonik..

Cyrene'nin bu cilt aydınlatıcı toniği bir süre önce blogger etkinliğinde hediye edilmişti. Böyle ürünleri iyice denemeden, en azından şişenin yarıdan fazlasını da kullanmadan yazmayı doğru bulmuyorum. 
Toniğin içinde % 2 oranında AHA yani Alpha Hydroxy Acid bulunuyor. Bu da cilt yüzeyinin yavaş yavaş soyulmasına ve aydınlanmasına neden oluyor.
iyice açıklamak gerekirse;
"Cilt sağlığı açısından bir başka gurup kozmetikte açık adı Alpha Hydroxy Acid yada kısaca AHA olan bir asit ailesidir. Doğal kaynaklardan elde edilen bir gurup asitten oluşurlar. Meyveler önemli bir kaynaktır. Günümüzde AHA kozmetik ürünlerde çok yer almaktadır. Bu ürünlerden beklentiler ise, ciltte bulunan ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi, cilt gerginliğinin sağlanması, porların açılması ve tıkanmalarının engellenmesi, yağlı ve akneli ciltlede cilt koşullarının iyleştirilmesi, cilt yüzeyindeki ölü dokuların uzaklaştırılmasıdır (soyma - peeling)."
(Kaynak:http://www.genetikbilimi.com/genbilim/ciltyapisi2.htm)

Tonik cilt soyma işlemini AHA kompleksinin bulunduğu Glikolik asit ve laktik asit ile gerçekleştiriyor. İçinde zararlı madde olmadığını ve hayvanlar üzerinde de test edilmediğini de yine şişesinin arkasından öğreniyoruz.  Kutusunu atmış bulundum ancak bu toniğin cilt hassasiyeti yaratma ihtimaline karşılık önceleri sadece gece, daha sonra eğer gerekirse gündüz ve gece kullanılması önerilmiş. Ben gündüz kullanmaya gerek görmedim, ancak cildimde herhangi bir hassasiyet yaratmadı. Şimdi bu kadar kullanımdan sonra cildim hiç açılmamış gibi geliyor bana, ancak arada sırada cildimde bir aydınlık dikkatimi çekiyor. Özellikle temizleme jeli ile yıkayıp duruladıktan sonra bu aydınlık çok net görülüyor. Toniğin yavaş yavaş da olsa çalışmakta olduğunu anlıyorum.

Bir diğer beğendiğim özelliği de kapağının biçimi, kapağı basılarak açılıyor ve istenildiği kadar ürün pamuğa rahatça dökülüyor. Ayrıca seyahat sırasında çantada taşınma istese de kapağı güvenli olduğu için ters çevrilse bile herhangi bir sızıntı olmuyor.

Cyrene ürünlerini doğal içerikleri ve vaat ettiğini yapması bakımından giderek daha çok seviyorum. Şu anda kullanmakta olduğum bir de kremi var, o kremi de biraz daha kullandıktan sonra tanıtacağım.
Sevgiler..

9 yorum:

  1. ben kullanmıyorum ama iki kız kardeşim var ikisi en büyük hayranı bu toniğin kaç şişe bitirdiler kim bilir :) ben de gizliden onlardan kullanmayı planlıyorum, güzel bir ürün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nisa.. Haha mutlaka dene memnun kalacaksın

      Sil
  2. Neostrata'nın ürünlerine benziyormuş. Lekeler üstünde de etkisi var mı acaba?

    YanıtlaSil
  3. @bebe.. Neostrata kullanmadım.. Hayır benim lekelerime etkisi olmadı ama cilt tonumu bariz açıp aydınlatıyor..

    YanıtlaSil
  4. içeriğindeki AHA yüzünden kullanmak için kışı bekliyorum, benim de çok merak ettiğim bi tonik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @alice.. Evet çok güneşte kullanılmaz benimki de bitmek üzere kışa kadar ara veririm..

      Sil
  5. Ben de yeni kullanmaya başladım... aslında gözenekler üzerindeki etkisini merak ediyorum :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  6. Ben Neostrata nın tonigi ve kremini kullanmıştım bir dönem, aynı etkiye sahip..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç kullanmadım o markadan ürün ama bakarım teşekkürler :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...