19 Ağustos 2013

HM Makyaj Koleksiyonundan Alışveriş..

Sanırım HM'in renkli kozmetik ürünlerini ağustos ayı başından itibaren TR'ye getirdiğini herkes duymuştur. Ağustos başında tatilde olduğum için, (zaten bu sene ne zaman İstanbul dışına çıksam bütün markalar yeni koleksiyon çıkarıveriyorlar) geçtiğimiz cumartesi Brandium AVM içinde açılan Anadolu Yakasının tek HM mağazasını ziyarete gidebildim. Tabi genel olarak bütün makyaj-kozmetik standı talan edilmiş, istediğim çoğu ürünü bulamadım. Örneğin şu çok güzel kalem rujlardan hiç kalmamıştı ama gelecekmiş neyse ki.
Ben de denemek için gözüme hoş görünen birkaç parça ürün aldım. İki adet maske, onları ayrıca resimlemedim ama sonra anlatacağım ayrıntılı tabi, fiyatları 4.95 TL.

Öncelikle fırçalardan başlayalım, ne kadar fırçam olursa olsun yeni bir fırça gördüm mü almadan duramıyorum. Aslında çift taraflı fırçaları da sevmem bile ama işte fırça deyince akan sular duruyor. Büyük pudra-fondöten fırçasının iki rengi var bir bu kemik rengi bir de siyah olanı. Siyah olan bariz şekilde elime sert geldi, beğenmedim. Bu beyaz olanın kılları daha yumuşak. İki gündür de sadece bu fırçaları kullandım makyajımda, fondöteni böyle yassı bir fırça ile uygulamayı sevmiyorum. Aslında ürünü daha az kullanıyor ve pıt pıt hareketlerle uygulama yapılıyor ama diğer fırçalara göre uygulama biraz uzun sürüyor. Diğer taraf bütün yüze pudra uygulamak için hem küçük hem de fazla yumuşak. Ama allık uygularken bir sorunla karşılaşmadım. Ancak bol pigmentli ve tozutan bir allıkta iyi sonuç vermeyecektir.  Fiyatı 14.95 TL.

İnce kemik rengi göz fırçasının far karıştırma tarafına bayıldım, hatta siyah detailer göz fırçasına da bayıldım. İkisiyle de o kadar rahat ve detayda uygulamalar yaptım ki o siyahtan keşke bir tane daha alsaydım diyorum şimdi. Siyah fırça ile Essence'den yeni aldığım pigmentlerin uygulamasını yaptım. Hem fırça küçük, bol renkli pigmentleri daha rahat uygulayabiliyorsunuz. crease bölgesine kemik rengi fırça ile çok güzel ve net uygulama yapılabiliyor. siyah fırça ile göz altına sürdüğüm farı dağıtıp, duman efekti vermek için ideal geldi bana.  Kemik rengi fırçanın  fiyatı 8.95 TL., siyah fırça ise 6.95 TL. 

Kemik rengi fırçanın diğer ucu jel eye-liner sürmek için tasarlanmış, ancak ben jel-eyelinerı kırk yolda bir sürdüğüm için, bu kısmı da detayda far uygulaması için kullandım. Zaten bana eyeliner için biraz da yumuşak geldi. 

Gelelim ojelere, bu mat-metalik ojelerden birini sevgili Başak'ın blogunda görüp çok beğenmiştim. Zaten bu tür metalik renkleri çok sevdiğim için ikisini de aldım. Sanırım fiyatları 8.95 TL. olacak. Biraz pahalı gibi ama bu renge değer bence.. Mad Blue isimli rengi hemen de sürdüm zaten, bir sonraki yazı onunla ilgili olacak.

İki adet simli oje, simli ojelere dayanamıyorum resmen. İsimleri mavi olan Did I tell you? ve pembe olan Rooftop Party. İkisi de çok şekerler ve fiyatları da 8.95 TL.
Bir de bu minik Mad Lilac isimli oje var, rengi çok tatlı fiyatı da 1.95 TL.

Bu güzel kalemlik-makyaj çantasına ise bayıldım. Değişik renk ve desenleri de mevcuttu ama bu pop-art desenli olanı aldım ve makyaj çantası olarak kullanıyorum. Fiyatı 6.95 TL.

O güzel nude far paletlerinin maalesef hepsi kırılmıştı, bu nedenle alamadım. Diğer büyükçe bir far paleti daha vardı. Tester üzerinden renklere şöyle bir baktım. renkler fena değil ama o koyu renklere göre pigmentasyon bana çok az geldi. Ayrıca nedense renkleri donuk donuk buldum. Bir sonraki ziyaretimde nude palet olursa almayı düşünüyorum. Bir de bahsetmiştim, kalem rujlardan istiyordum ama hiç kalmamış, tester bile yoktu. Umarım bir sonrakine bulabilirim. Bu arada HM çalışanlarının da standlardan ve ürünlerden pek haberleri yok. Reyondaki onca kırık ürünü görmemişler mesela, ben gösterince önce inanmayarak şöyle bir baktı, sonra da bunlar zaten tester dedi ama ürünler orijinal ambalajlarında, bir kaç tane olarak duruyordu reyonda, belli ki gelişlerinde kırılmışlar sonra da kimse bakmamış bunlara. Umarım daha çeşitli ve bol ürün gelsin ve böyle kazalar da yaşanmasın. 
Sevgiler..


28 yorum:

  1. Hepsini güzel günlerde kullan canım:)
    Bende far paletlerini ve rujlarını merak ediyorum ama hangi h&m mağazasına gittiysem makyaj koleksiyonu gelmemişti.:/

    YanıtlaSil
  2. Makyaj çantasına bayıldım. İzmite döner dönmez H&M e ışınlanıyorum. Güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  3. çalışanların ilgisizliği ve bilgisizliği çok sıkıcı bir durum..Ojeleri tırnaklarında görmek isterim bir an önce, iyi günlerde kullan hepsini

    YanıtlaSil
  4. @melal.. çok teşekkürler.. istanbul mağazalarının hepsine geldi diye biliyorum gelmemiş mi acaba.. yavaş yavaş gelir hepsine herhalde..

    YanıtlaSil
  5. @zuhalgündoğdu.. teşekkürler başka renkleri de vardı çantanın çok cici hepsi..

    YanıtlaSil
  6. @senadursun.. teşekkür ederim biraz sonra yayınlayacağım ojeli yazıyı..:-))

    YanıtlaSil
  7. Ben de 2 hafta sonra Antalya H&M e gideceğim. Umarım orada bulabilirim.

    YanıtlaSil
  8. Ben de İstanbul Forum HM`ye baktım sadece ojeler ve eyelinerlar vardı. Aslında eyelinerlar çok tatlıydı ama birisi eflatun birisi mint :) ojeleri de pahalı buldum :) sadece almış olmak için almayayım dedim ama fırça, palet, gloss vs`den eser yoktu

    YanıtlaSil
  9. Çalışanların cidden hiçbir şey den haberi yok bende ankara ankamall gittim kozmetik reyonu nerede diyorum su arkalarda diyor hepsini bi yere dağıtmışlar paletlerden kaldi mı dedim kadın palet dediğiniz ne dedi bende far paleti dedim :) onuda bilmiyor her yer dağınıkti zaten hiçbir şey yoktu mavi metalik ojeden başka :)
    Böyle fırça makyaj çantası hiçbir şey yoktu

    Gelecek dediler ya kim bilir ne zaman gelir
    Ojeler sende kesinlikle super duracaktir

    YanıtlaSil
  10. @nilsulinin dünyası.. 2 haftaya kadar yeni ürünler bile gelebilir ama ilk heves var herkeste çabuk bitiyor herşey..

    YanıtlaSil
  11. @modamasalları.. o zaman brandiumda baya şey varmış demekki burası keşfedilememiş sanırım. linerları gördüm ben de ama liner çekme adetim olmadığı için almadım. sanırım ürünler kısa süre sonra yenilenir.

    YanıtlaSil
  12. @palatosun.. malların gelmesi sorun değil nasılsa gelir de çalışanların bilgisizliği hakkaten her mağazada ayyuka çıkmaya başladı dün golden rose standında biri bana yeni çıktı diye impression serisini gösterdi ya hem de bana hahah.. azarlamamak için zor tuttum kendimi..

    YanıtlaSil
  13. Hepsini güzel günlerde kullan canım. Hafta Sonu İstinye Park H&M'de sadece mini, metalik ve pullu oje setini görebildim. En çok çeşit Brandium'a geldi demişlerdi :))

    YanıtlaSil
  14. @makyajkelebeği.. ilginç demekki hedef kitleleri farklı.. diğer mağazalarda pek bir şey yokmuş anlaşılan.. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  15. Güle güle kullan İrem'cim, metalik ojeler cidden çok nefis! Mavi de tam senin rengin! Tüm ojeleri tırnaklarında görmek için sabırsızlanıyorum!!!! Öptüm!

    YanıtlaSil
  16. @bveç.. çok teşekkürler canım.. ben de önce maviyi sürdüm harika bir renk geliyor birazdan..:-))

    YanıtlaSil
  17. küçük fırçalara bayıldım en kısa sürede almayı düşünüyorum :)
    http://hazioz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  18. @hazelçelik.. evet onları oldukça beğendim..

    YanıtlaSil
  19. ah bir gidebilsem HM'e :) fırçaları ve makyaj çantasını listeme aldım bile :)

    YanıtlaSil
  20. @burgundy.. Umarım en kısa zamanda gidebilirsin

    YanıtlaSil
  21. Hepsini güle güle kullan. Makyaj çantasına bayıldım İstanbul'a gidince hemen alacağım. :)

    YanıtlaSil
  22. @t.g.f.b.t.. teşekkürler ben de yakın zamanda tekrar bakacağım..

    YanıtlaSil
  23. Güle güle kullan cicilerini ^,^ Bende sadece şu lip penlerden istiyorum birde makyaj fırçalarından alırsam tamamdır :)

    YanıtlaSil
  24. @ceydabyjade.. teşekkürler o lip penler benim de aklımda görürsem alacağım.. başka bir şey almaya gerek yok artık..

    YanıtlaSil
  25. hepsi çok güzel keşke her magazaya gelsede bizde kavusabilsek begendiklerimize :(

    YanıtlaSil
  26. @selinsyln.. umarım en kısa zamanda bütün mağazalara gelecektir..

    YanıtlaSil
  27. güle güle kullan iyi günlerde :) ben de bugün şu çift taraflı fırçadan aldım baktım kılları dkülmüyor, resmen kalabalıkta sonuncuyu kaptımm. hangi tarafı ne için ama :D bildiğin çok naidr ten makyajı yapan biri olarak hiç bilmiyorum hem de hiç o fırça işini. bu arada şu mavi pullu ojeyi de çok merak ettim. swatchlarsan görmek isterim :)

    YanıtlaSil
  28. @msblublack.. Teşekkürler çift taraflı büyük fırçanın düz-yassı tarafı fondöten için ama ben kapatıcı da uyguluyorum diğer taraf da allık-pudra için .. Mavi ojeyi de en kısa zamanda sürerim sanki sürdüm gibi geliyor bana ama emin olamadım ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...