16 Ağustos 2012

Aydınlatıcı dosyası..

Gratis 'in yaptığı 3. yıl indiriminden The Balm'ın Mary- Lou Manizer'ı uzun uzun düşünmeler ve kararsızlıklar sonucu yarı fiyatına almıştım. Bu kadar çok düşünmemin sebebi elimde koca bir kutu Nars Albatros alydınlatıcının da olması ve bu ürün o kadar azıcık azıcık ve uzun aralıklarla kullanılıyor ki ikinci bir aydınlatıcıya gerek yok diye düşündüm. Ama bloglarda bu ürünün methini de çok okuyunca hadi dedim alayım da içimde kalmasın bari, almasam biliyorum pişman olup gidip tam fiyattan alacağım o ürünü çünkü. 
Neyse kullanmaya başladığımdan beri oldukça memnunum üründen, bu nedenle de iki ürünün karşılaştırmasını yapayım dedim.


 Albatros Aydınlatıcı 4 gr. ve fiyatı da sanırım 2'li farlar ile aynı idi ben aldığımda yani 72-73 TL. olması lazım.
 Rengi oldukça açık, fırçanın ucuyla alınan azıcık bir ürün nerseyse bütün yüze yetiyor, fazla kaçırdınmı disko topu gibi yaldır yaldır parlama tehlikesi var. Elmacık kemiği ve kaş altına sürmek yetiyor. Bunun bir de Nico adlı ışıltısız bir aydınlatıcısı vardı ki ondan çok memnundum. Ne yazıkki bitti inanılmaz ama bitirebildim o ürünü... Fotoğraftaki Albatros aydınlatıcı neredeyse 2 senedir elimde, üstünden birazcık bozabilmişim ancak, o kadar az kullanılıyor.

 Mary Lou'nun herşeyden önce kabı çok şirin, aslında her iki ürün de gerekirse çantada taşımaya uygunlar, çünkü kapakları sağlam ve ürünler toz halde olmadığı için dağılma tehlikeleri de yok. Mary Lou görüldüğü gibi 8.5 gr. ve fiyatı da sanırım normalde 48 TL. falandı. Ben indirimden yarı fiyatına aldım tabi, bu durumda Nars ile miktar\fiyat karşılaştırmasında The Balm çok uygun kalıyor.


 Görüldüğü gibi Mary-Lou'nun rengi Nars'a göre biraz daha bejimsi, Nars daha çok kemik rengine kaçar ve dolayısı ile çok parlar, genellikle ancak gece sürmeye uygundur. Mary-Lou da fazla kaçarsa çok parlama yapıyor ama gündüz sürülebiliyor ve çok da göze batmıyor açıkçası. Bunu aldığımdan beri hergün kullanıyorum neredeyse ve üzerinden biraz bozabilmişim ancak bunu da.

 İşte tam olarak renkleri burada görülüyor. Nars'ın daha parlak olduğu burada belli olmuş, açıkçası ben bu şekliyle Mary-Lou'yu daha çok sevdim ve aldığıma da memnunum. Yapısı da çok yumuşak, neredeyse kremsi bir toz pudra. Ayrıca ne Nars ne de Mary-Lou kesinlikle tozutmuyorlar.

Evet üstteki Nars Alttaki Mary-Lou, Nars gece harika dururken, Mary-Lou gündüz kullanımına da uygun bir ürün bence.

İki ürünün de yeri farklı bence ve ikisini de aldığıma pişman değilim. Gündüz de rahat rahat aydınlanayım, ışıl ışıl yanayım derseniz Mary-Lou tabiki çok iyi bir seçenek, yok gecelere akıcam herkeslere yüzümü göstericem derseniz de Nars Albatros'a bakmanızı tavsiye ederim. Nars biliyorsunuz Sephora'larda ve Bağdat Caddesi ve Nişantaşı Cities deki mağazlarında satılıyor ve mağazalarda isterseniz deneme amaçlı makyaj uygulaması da yapıyorlar.
Sevgiler..

4 yorum:

  1. Selam şekerim NARS ALBATROS'u bende çok severek kullanıyorum:))) güzel bir karşılaştırma olmuş ellerine sağlık...
    sevgiler...bende beklerim...
    http://ozlemtuana.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. @özlem tuana.. teşekkürler .. tabiki izliyorum seni :-))

    YanıtlaSil
  3. bende ikisini kullanıyorum ve çok memnunum yalnız sanki tam tersini düşünüyorum bence nars daha doğal balm daha belli oluyor:)

    YanıtlaSil
  4. @özge.. hımm. bir de senin gözünle deneyim bakalım o zaman..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...