Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle
sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur’dan lezzet tutkunlarına bayram sofralarını şölene
çevirecek Etli Bulgur Pilavı !
Etli
Bulgur Pilavı, Kurban Bayramı’nda hem kurban etlerini değerlendirebileceğiniz,
hem de sofralarınızda lezzet şöleni yaşatacak geleneksel bir yemeğimiz. Duru
Bulgur’un taş değirmenden gelen özel lezzeti Başbaşı Bulguru ile
hazırlayacağınız Etli Bulgur Pilavı ile bayram sofralarınızı ziyafete
dönüştürebilirsiniz.
Duru Bulgur |
Taş değirmende doğal yollardan buğdayın kırılmadan, kabuğunun soyularak
üretilen besleyici ve vitamin deposu Başbaşı Bulgur ile yapacağınız bayram sofralarına özel Etli
Bulgur Pilavının tarifi ise şöyle:
İÇİNDEKİLER
Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
2 su bardağı (360 gram) Kaynar
Su
Duru Bulgur |
HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık
soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan
kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika
kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı
Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. (Duru Başbaşı Bulgurunuzu
yıkamayın,suda bekletmeyin) İsteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık
ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Etli Bulgur
pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Duru Bulgur ile yapılmış birbirinden lezzetli ve pratik yemek tarifleri
için ; www.durulezzetler.com
Duru Bulgur ürünleri için ayrıntılı bilgi almak ve online satın almak
için; www.durupazar.com
Adreslerini ziyaret edebilirsiniz.
*Basın Bültenidir.
Nasıl güzel görünüyor.. Canım çekti vallahi. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil@berilla teşekkürler 😊
SilEtle çok aram olmasa da bulgur pilavını çok severim :) Mutlu bayramlar İrem Hanım :))
YanıtlaSil@gözdeninbloggünlüğü teşekkür ederim canım sana da 😊
SilNe de çok severim süper tarif :))
YanıtlaSil@yelizinkeşifleri evet ben de seviyorum :-))
SilEllerinize saglik benim de canim cekti dogrusu mutlu bayramlar
YanıtlaSil@deneyenbayan teşekkürler biraz geç cevap verebildim ama :-))
SilBulguru çok seviyorum. Cok güzel bir tarif eline saglik :)
YanıtlaSil@deryasoygul çok teşekkür ederim .-))
SilBunsaatte görmem hiç iyi olmadı 🙈
YanıtlaSil@siriyaşam :-)))))) görmemiş ol..
SilBulgur da Duru markasını çok beğeniyorum yıllardır da kullanırım teşekkürler tarif de süper:)
YanıtlaSil@örgüçantam rica ederim beğenmenize sevindim .-))
Sil